marți, 10 martie 2015

ce riscă domnul al nostru președinte iohannis, (și) dacă'l schimbă, și dacă nu'l schimbă, pe al nostru inconștient vesel prim ministru ponta, plus ce riscă domnul al nostru fost președinte băsescu, dacă își mai apără mult mandatele (și mandatarele)?






cu toate că, aparent, nu pot să se înghită unul pe altul, 


ei riscă ca, fiecare, separat,
și totzi împreună, 
să se facă de cîcat 




22 de comentarii:

Emigrant spunea...

Domnii vostri basescu si santaklaus nu risca absolut nimic in nici o situatie.
Doar voi, contribuabilii, pardon sclavii lor, riscati sa luati in gura o basina tacuta, sub apa.
De ce sub apa?
Ca sa fie discret, sa nu se socheze institutiile europene si angajatii lor platiti de voi sa va fute pe tacute.

Anonim spunea...

Sa intreb si aici.

Ziua buna!

Domnu' Nikos,
Am o intrebare la matale, sau la oricine altcineva m-ar putea lamuri. Am aflat recent de unul pe nume Toni Grebla, care, se zice, ar fi votat la CCR contra nu stiu carei legi big brother a SRI si, drept razbunare, i s-a montat ceva dinspre DNA.

Bon, inteleg ca tipul e pesedist vechi, deci credibilitate zero. Are si mustata aia urita, cearcane de betivan, e țigănos la moacă, il cheama cum il cheama etc.

Dar eu l-am ascultat (a fost sunat de o parasuta descoperita dintr-un studio tv) explicindu-si situatia cu strutii lui, cu caprele, rațele etc. dintr-o ograda nu mica, ci minuscula, un fel de zoo in miniatura. Tipul nu mi s-a parut deloc genul de pesedist-bou-cu-patru-clase, ci, dimpotriva, s-a exprimat foarte clar, precis, politicos si daca "ferma" aia si "afacerile" pe care le-ar fi facut cu septelul din dotare au putut sa atraga atentia vreunui procuror, deci daca asta e tot ce au gasit ca sa il agate, apoi omul e nevinovat si Romania aceasi tara de kkt.

Toata povestea mi se pare de un ridicol fara margini.

Auzi ce acuzatii:
- Nevasta-sa a primit cadou o... rochie de 1200 de lei de la fini!!!

Probabil ca asta intra la "foloase necuvenite".

- "Incepand cu luna august 2014, inculpatul Grebla Toni a intreprins demersuri pentru intermedierea unei legaturi comerciale de export intre omul de afaceri Bircina Ion (persoana apropiata relational), un cetatean turc, cetateanul moldovean Victor Dolghi si Constantin Bartolomeu Savoiu.
Impreuna cu cei 4 suspecti mentionati, inculpatul a constituit un grup infractional organizat cu scopul de a initia raporturi comerciale (export produse agro-alimentare) pe linia Romania ¬ Federatia Rusa, cu interpunerea Turciei, pentru eludarea deciziei de instituire de catre Rusia a unui embargo unilateral asupra importului de produse agro-alimentare din Uniunea Europeana."

Cum plm, dom'le, a ajuns DNA-ul sa supravegheze respectarea embargoului impus unilateral de Rusia pe importul de carne de strut si de rață din Europa? E o crima in Romania sa nu tii cont de embargourile rusesti??? Sau e o crima sa intreprinzi demersuri pentru intermedierea unei legaturi comerciale de export?????

- "Toni Grebla a fost retinut pentru faptele de coruptie de care este acuzat, dar si pentru ca, potrivit procurorilor DNA, ar fi incercat sa vanda, prin intermediari, 50 de capre care nu erau ale lui, in acest sens fiind facut un denunt, a declarat avocatul Petre Buneci, potrivit Mediafax."

Arestat pentru ca A INCERCAT sa vinda 50 de... haha, capre care... hahaha, nu erau ale lui??? Si nu asa, direct, ca orice om cinstit, ci, auzi ce crima, prin intermediari!!! :-)

Ce e cu nebunii astia, domnule? Care e substratul tiganiei?

p.s.
N-am idee care e treabla cu grebla lui Toni asta, cit de criminal e sau cit de bine sta cu nervii, dar, un om oarecare luat de pe strada ar putea sa ajunga direct la balamuc dupa un astfel de tratament kafkiano-ionescian.

Struțocămila Roz

niku_elektriku spunea...

@ strutzocamilo,

cum, domnule, sa (in)calci in ceva moale, respectiv embargoul rusilor, fara sa'tzi alunece picioru' si sa cazi?

Anonim spunea...

I-a spus Maestrul Radu Banciu mai multe Jigodiei pesedizde...
Si lui Ridzi Pitzi Mitzi i-a cadelnitzat Radu...

Apropo de Radu, mi-a placut expozeul toa'sei Mihaela Tziganu, precum si a toa'sei Geiorgica Cornu , Almashanca fratilor...

Ce stiti insa, dom.Niku, ce se mai intampla pe la Uniunea Scriitorilor, mai baga vreun puci iaru p-acolo ?
Sa fiu sincer eu il prefer pe Vasile Ernu rusofon (nu ob) sadea, macar de la Vasali asta mai putem spera ceva despre literatura rusa....

Aruncand un ochi prin blog -rolul dumneavoastra, dom.Niku, va marturisesc ca deunazi "am dat cu palosul" la Mihnea Marutza pe blog, nu de alta da' m-am saturat sa citesc revista "Saptamana" in editie moderna si readaugita ;
mai exact ,lui Mihnea Marutza i-a displacut filmul "Aferim" a lui Radu Jude, pe motiv ca premeditat regozorul Radu Jude face politica anti -romanitatii, fara sa inteleaga spiritul Iepocii sec.19

Ca sa fac pe deshteptu' am comentat la domnia sa pe blog (are niste filmulete muzicale deosebite mereu) ca protocronisme tip Edgar Papu n-am mai citit de mult...

Pai asa se iesplica de ce s-a dus pe pustii crestin ortodoxia la noi...

Cu pochii de mana, tot inainte, pastele si religia mamii lor de barbosi...

Iaca n-am mancat mucenici zilele trecute si nici la beserica nu-i mai las, oricat ar grohai soacra-mea...

Cristian

P.S. Cine e autor, Dom.Niku la "Craca lui zoe, pardon, a lui goe" ? senzational blog, te pune pe ganduri, nu altceva...

Anonim spunea...

Nu, bre, nu asta era ideea. Ideea era, asta daca eu inca mai inteleg limba romana, ca
1. acuzatiile la adresa lui Toni Grebla sint INEPTE,
2. statului politienesc i se rupe de ceea ce ar putea zice/crede populatia in fata unor acuzatii de tot cacatul si nu se oboseste nici macar sa inventeze ceva cit de cit credibil ca sa salveze aparentele; vedem acelasi dispret total fata de pulime pe care il suspectam altadata a fi de inspiratie marxista, stalinista, ruseasca, evreiasca, pe scurt - straina, nu mioritica, cum, iacata, se dovedeste a fi de fapt.

SI, peste toate,

3. nici politicienii, nici presa, nici MARII SI DRACII NOSTRI INTELECTUALI (aka BOIERII MINTII) nu schiteaza nici cel mai mic gest de protest/solidaritate cind unul dintre noi e luat pe sus, calcat in picioare si umilit in public de politia politica pe motive de nesupunere, de vorbit in front, dar sub pretexte scandalos de ridicole.

Ceea ce vad e cum statul politienesc l-a luat pe unul care n-a vrut sa stea in rind asa cum i se ordonase si, exact ca la trupeti, il fute in fata frontului pina cade lat, ca sa fie de invatatura de minte: culcat, salt inainte, masca pe figura, culcat, salt inainte, la mine adunarea, la biuta din zare adunarea, aviatie inamica la joasa inaltime etc. Sau cum te futea Securitatea daca te turna cineva ca nu iti place dictatura proletariatului. Si te mai si pomeneai, dupa 2-3 ani de anchete, bagat la puscarie pentru delicte de drept comun.

Aceeasi greata fata de blegosenia natiei romane si a intelectualilor ei am incercat si acum citeva luni, un an, cind un pulica din judetul Arad (Guccifer, parca isi zicea) a luat opt ani de puscarie pentru NIMIC. L-au numit hacker, dar individul nu era decit un teleleu semianalfabet care, incercind parolele cele mai populare, a intrat in emailul unei securiste proaste ca un cur si care, tocmai d'aia, ca e proasta de bubuie, e acum mare komisareasa ioropeana. Nimeni, absolut nimeni nu i-a luat apararea nefericitului. Opt ani de puscarie pentru ca securista aia idioata e idioata. Vad ca, in Romania, poti sa omori 3-4 insi intrind cu masina peste ei si, daca ai bani si pile, iei 3 ani cu suspendare, dar te maninca puscaria daca nu esti atent ce taste apesi cind esti conectat la internet. Nu iei opt ani nici daca furi sute de milioane de euro din bugetul tarii. Cum poti sa te numesti intelectual (cu barba, pipa si țîfnă, ca altfel nu se poate) sau ziarist si sa taci cind unui inocent i se fura opt ani din viata, cind vezi ca injustitia vizibila si de pe Luna e numita justitie? Chiar nu te temi ca o sa-ti vina si tie rindul intr-o zi?

"Țară-i asta, mă?!?"

Si multimea tacuta, abulica, parca in stare de hipnoza, care se uita, dar nu vede, aude, dar nu percepe... Probabil ca fiecare isi zice ca de ce sa se lege el la cap daca nu il doare. Poate ca pe el o sa-l lase in pace, mai ales ca nici nu se baga in politica, stie unde ii e locul, nu vorbeste ce nu trebuie, se prelinge pe linga ziduri fara zgomot, fara scandal si privind doar inainte, nu scrie prostii pe internet...

Chiar nu va dati seama ca o sa va vina si voua rindul? Sau daca nu voua, copiilor vostri?

Struțocămila Roz

Anonim spunea...

@Alooo Strutzocamilo ?

Batzi campii de pomana ,in loc sa iesi la un zar, la o tabla cu Respectabilul Mitica Dragomir :):):)

Daca unu' ca dumneata a ajuns sa-i ia apararea Greblosului inseamna ca PSIHIATRIA VIIITOR DE AUR ARE IN ROMANICA !!!

Ar trebui sa iesim cu totii in strada si sa aplaudam DNA-ul si sa punem mana la construirea de PUSCARII NENUMARATE pentru toti escrocii Rahatului asta de Romanica Fanariota !

Eu maine m-as apuca de KUMITE, LUPTE IN CUSCA MMA, NUMA ROTULE -N GURA ,I-AS BATE CUM BATEA SECURITATEA IN ANII 50, PASTELE SI ANAFURA MAMII LOR DE PENALO - PESEDEI SI DE PEDELISTI HOTI !

DE TOATA CLICA LUI VIORICA COSTINIU, RODICA STANOIU, GELU NITU samd nu am mai citit nicaieri, nici la mungiu pippidi macar, ca aia e ocupata cu GARGARA "UNITI SALVAM"

Asa cum bine spunea Maestrul Banciu redeschiderea Dosarului Mineriadelor e "O ,ce Veste Minunata" si SA APLAUDAM PROCURORII PENTRU EXCELENTA TREABA, EROICA as putea spune...

IAR DACA PRESEDINTELE IOHANNIS S-AR GANDI CANDVA LA DIZOLVAREA HAITEI DE MAFIOTI AI PARLAMENTULUI AR FI CA SI CAND AR VENI MOS CRACIUN !

Cristian

niku_elektriku spunea...

@ cristiane, taica,

nu'mi amintesc, pe moment, daca l'am citit pe marutza, dar filmu' precis o sa merg sa'l vad, macar dac'ar fi sa fie doar pentru imagine si coloana sonora, nu de alta dar am cam ramas in urma cu regizorii astia care au ajuns sa nici nu mai fie asa de tineri ai cinematographiei romunesti.

pe ernu nu'l frecventez, iar pe rogo il frecventez, citeodata, din curiozitate bolnavicioasa (cum o faceam, pina in urma cu putzin timp - pina am cedat nervos - cu domnu jac), si cum o mai fac, dar doar intimplator, cu banciu.

"revista saptamina", din pacate pentru noi, fostii sau actualii basisti, se dovedeste, zi de zi si in proportzie de massa, ca a avut dreptate, cum, mi'e scirba s'o spun, si antenele au avut.

gasca basista se pare ca nu a fost cu nimic mai buna decit gasca antenista (aceeasi gasca'n alta traista), fiecare luindu'le aparare alor lor si sarind la gitzii "dujmanilor" lor si ai finantzatorilor, cum sar la gitzii coanii justitzichii in functzie de cum le sint deranjate interesele.

despre craca lu goe, multa lume ar da mult si multe sa afle cine e avtoru...

niku_elektriku spunea...

@ strutzocamilo,

acuma, matale vaz ca esti un rebel cu cauza, dar asta n'o sa'tzi foloseasca la nimica, banuiesc.

"curat constitutzional, da' umflatzi'l" itzi suna, bineintzeles, cunoscut, asa ca "daca'i ordin, cu placere", ar trebui sa nu te lase, nici el, rece, cum nici pe "acel" tony grebla nu'l lasa (desi, de cite ori l'am zarit, fugitiv, dupa ce a inceput sa fie luat de organe, nu mi se parea stresat deloc), ca, pardon, ceva-ceva tot o fi fact el, daca nu in acel caz, precis in altele, nu?

eu, fiind, mai mult ca probabil, mult mai batrin ca matale, am avut de'a face cu statu politzienesc, ala originalu, si altceva decit ilaritate crincena nu mi'a produs, ceea ce mi'a cauzat pina'n zilele noastre, dupa cite mult prea bine se poate vedea de catre cine are timp de pierdut.

niku_elektriku spunea...

@ cristiane,

acum am vazut ca il citisem pe martza, dar, pe semne, nu merita sa retzin ce zise el acolo (am citit undeva ca nici radu jude n'ar mai suporta sa'si revada filmul - asta e de intzeles, pe multzi i'am auzit zicind asta).

am vazut ca ai primit si o replica!

din pacate, vremurile in care avem ghinionul sa traim ne ofera deosebita satisfactzie sa apucam sa le dam dreptate, peste (nu multzi) ani, celor mai rai dintre noi.

daca l'am citi acum pe vc tudor, cel din anii '90, am zice ca el a avut dreptate, cu sprijinu' neprecupetzit al tutulor conducatorilor nostri.

niku_elektriku spunea...

@ cristiane (ora 13:37)

be caaaaalm, te rog frumos, ca, constitutzional, nici base n'a putut dizolva parlamentu "322"!

si bine ca nu a putut, ca el, vedem acum, avea pofta de futut

Anonim spunea...

Haham, exact, dar exact asa (citez, "rebel cu cauza, dar asta n'o sa'tzi folosească la nimica") îmi spune și bunicu-meu cînd ne întîlnim toată familia. O să ajungă un ratat ca Sausange si Snowboard plusează maică-mea. Și n-o sa moara în patul lui, ci lovit de vreo dronă, cobește taica-meu. Sau decapitat, meditează amuzata și cu voce tare sora-mea.

Quelle famille!

D'aia mai intru eu in vorbă cu străinii, poate mai dau și peste altfel de oameni. Dar, dupe cum se vede, ce-i romanesc nu piere. Rezistam în continuare prin cultura și/sau bășcălie. Și dacă vine urgia, otrăvim fîntînile, dam foc recoltelor și ne ascundem în codri. Ete-scitz! Sîntem aici de noua mii de ani și știm care-i mersu'!

2. Dacă ziceți, domnu Nikos, că ați avut de-a face personal cu, citez, "statu politzienesc, ala originalu" mai mult ca sigur sînteți născut înainte de revo (am ghicit?), deci sigur sînteți mai bătrîn decît mine. (Fac 25 de ani peste 4 ani, spre toamna, pe cînd se culege vinul.)

Acu', să scuzați indiscreția, da' dacă tot am ajuns la intimități, ați fost disident sau bișnițar? V-au închis sau doar tortura ușoară? Se practica deja waterboardingul pe vremea dvs. sau erau încă în perioada premoderna (tetris, pac man, solitaire, scobitori sub unghii etc.) Pitesti? Sighet? Canal? Pe unde v-au rămas oasele?

Am discutat cu mai multa lume (deh, curiozitate juvenila care n-o sa-mi folosească la nimica) care a avut de-a face cu, citez din nou, "statu politzienesc, ala originalu" si majoritatea zice ca dvs.: că erau haioși băieții și altceva decît ilaritate crîncena nu le'au produs. Aproape toți au amintiri amuzante despre întîlnirile cu securiștii. Unii mai rîd și acum cînd își amintesc. Dar, sigur, știți și dvs. ca exista unii ciudați, mai ales prin ziare citești aberații d'astea, care pretind că securitatea omora, tortura, deporta, extermina și alte baliverne. Multă-multă răutate gratuita pe lumea asta. Și că comunismul ar fi fost mai știu io cum...

Hai pa, ma duc sa fac un counterstrike, ca n'o sa'mi folosească la nimica sa stau de vorba cu matale. Omor la teroriști de-i ia mama dracului. Rebeliune fără cauza, ce pălăria noastră! Asta e calea, nu rebeliunea cu vreo cauză... varză... barză... mînz... viezure... Pffffffffff...

Mi-ați dășchis okii, domnu Nikos! :-)

Am zburat. Yabba-dabba-doo!

Shadow spunea...

@niku-le

pasami-te mie ca om batran cum zici ca esti ai cam uitat cume "ierea" cu statul politienesc pe vremea "tovarasului" si "eternei". Nu nu era nici pe departe "hilar". Era mult prea ades criminal.
Dosarele se faceau la comanda dar macar "argumentele" din dosare cu minciunile de rigoare sustinute de asa zisi "martori" se incadrau in penal. Daca ordinul "colo sus ori nitel mai jos" era sa iei 3-5 ani cu exeutare argumentele erau pt "crime" de 3-5 ani cu executare nu pe fantasmagoriile kovesiene cu 50 de capre vrut instrainate dar nu inca sau si mai bazaconia incalcare a embargoului rus.

Daca se dorea doar "atentionare" atat de hilar era ca se lasa doar cu bataie la talpi si pan zonele "moale" ca sa fie semne.

Hai fi si matale mai sincer ca poti chit ca nu-ti convine. "vorva" aia cand tovarasa procuroare(de o iubesti inca matale) dadu pe la detinuti, retinuti, etc-inuti, acestia linistiti isi scriau declaratiile, nici vorba de ochi umflati, coaste rupte sau alte alea. Cred ca eu visam in aceeasi perioada iar "dansa" isi facea "profesionist" meseria. Profesionism ca "pe vremuri".

Anonim spunea...

Bravo Anonime ! Uite un Adolescent Inteligent, cu singura observatie ca ai ce invata de la Dom.Niku, deoarece este... Dom. Niku !

In rest, l-am bubuit pa ala de la Mihnea Marutza de i-a mers fulgii :)))

Anonime : urmareste-l pe Radu Banciu la b1 ,ca te prapadesti de ras :)
Ai sa realizezi acolo cat de plina de Imbecili e Romanica fanariota :)

Dobitoaca aia de de ministressa mediului a mutat barza ,de pe un stalp pe altul... Si toata suflarea rurala a Romaniei a aprobat aceasta miscare patriotica :)))

La Banciu, fie ca le convine, fie ca nu le convine unora sau altora ai ce invata : de pilda ieri a povestit despre delta orasului Faro din sudul Portugaliei, absolut senzationala...
Sau alaltaieri, a povestit cum ca daca iti iei viza de Kazahstan poti sa intri si in Kargastan ; ori in Africa , daca ai vizita de Superba Kenya, poti intra si in Uganda si in Ruanda ... In plus , in Tanzania si Zambia romanii nu au nevoie de viza... Iar Papua Noua Guinee are pe stema Pasarea Lira...
Ideea e cat de jalnici sunt "expertii" romani de la externe, ca de Monica Macovei ti-e scarba sa mai vorbesti ; d.p.d.v. cultural si de perspectiva, nu de altceva... Ce diferenta sa fie intre Scrba de rodica stanoiu, turnatoarea ordinara stanoiu si macovei...

La moda vor ramane Base si Eba insa, inca 10 ani,cel putin...

Cristian

Al 14-lea dupa vineri-13 spunea...

nikule, probabil tz-aduci aminte cand ziceam ca ai pe p-aici pe la matale un vizitator din categoria "idiotzilor utili" care, in plus, mai si bate c^mpii cu gratzie in toate directziile, genul microbistului bolnavior unpic la caputz (era unul simpatic in galeria lui Sportu' prin anii '80), dar care stie el ca sigur ^i sparge pe totzi la nas cu convingerile sale, si care-mi tot pare ca fiind c^inele de paza al demo(n)cratziei pe blogul matale.

Acuma, toata lumea stie ca p^na cand reusesti sa te vindeci de-a binelea de boala deceniului (ultimele doua mandate, recte), stai acasa si-tz dai cu jecolan p^na se trece de tot, si dupa aia iesi p-afara, cu grija mare pe unde calci, ca sa nu recidiveze...
Ca, sa te tot extaziezi de cursul seral de geografia africana / papua-nouguineeana de pe guadalcanalul lui labe-unu, na, poate ca e util un timp, dar cand titularu' de curs, saracu', ne tot vorbeste dela o vreme incoace, despre el,cu pluralul de majestate..., ia, zi sincer, nu te cam ia unpic cu greatza cand tot tzi-l indeasa p'aici pe la matale cu copy-paste, de parca noua ne-ar fi sarit labe-unu din grila de cablu ?

PS : ...si respect pentru v^rsta strutzocamiloiului si etica sa chiar "placut-protestanta" !

Anonim spunea...

Dom.Niku, atunci cand Derbedei si Golanashi, nebatutzi de mici, ci doar prin catanie ,va mai spurca blogul, nu le mai eliminati comentariile ci lasati-i in toata splendoarea lor de aroganti, uselisto-latrinisti, neplesniti destul pe 16 novembrie, sa spere mai departe, in lumea lor de la spitalul 9, ca halatele se vor ieftini, in sfarsit, si nu va mai fi necesar sa alerge "dincolo" dupa ele...

Adeca marea suflare pontisto-pesediza isi asteapta frumusel randul , in fiecare zi, (ahoe sova !) sa intre la gherla, pe urmele varanului,iar dumneata tot cu icoanele pastorului gadea umbli ??!!??
La gimnastica de dimineata executi tot shpagaturi, ca idolul tau mircea badea , tot mai cauti prin maruntaiele tomberoanelor o urma de pagina de "ziar" cu semnatura memorabila a lui marius tuca (caci romania mare n-o mai gasesti neam, soacra-ta- spre cinstea ei- ti-a azvarlit colectia la groapa de la Glina) ?...

Se stie doar, dom.Niku, latrina 3 si otv-ul a produs multi mutanti, iar asta nu poate decat sa ne bucure, psihiatria viitor de aur are si tot ce le putem dori acestor ipochimeni (ce vad ca au spurcat galeria "Sportului Studentesc" pe vremuri) este sa-si pastreze bancul de lacatuserie de pe balcon exclusiv pentru reparatii de calitate a brichetelor, nu de alta dar cooperativa fumatoare pesedizda de la Rahova, Gherla samd fumeaza cu nesat, iar ipochimenul va primi suturi in coccis binemeritate, in caz ca aduce mereu tot brichete stricate...

Cristian

Al 15-lea pe martie spunea...

nikule, nene, fiind matale gazda, deci, cum ar veni, dela adresa matale trebuie sunat la 112, ...na, 'or sa vina oamenii aia s'or sa vada ei daca poa'sa mai faca ceva in cazul de mai sus, ...eventual sa vina cu SMURD cu tot, la o adica...

niku_elektriku spunea...

@ strutzocamila juvenila,

hai ca intzelegeam sa fii mai tinar ca mine, dar, chiar asa, sa nu'mi potzi fi nici macar ginere, ca esti mai tinar, umpic, decit fi'mea?!

dar, totusi, asa de tinar si atit de incrincenat?

ma rog, daca esti asa cum pretinzi, esti si de admirat, dar si de plins, totodata, pen’ ca, inevitabil, te vei lovi cu fruntea de unul din pragurile de sus, care sint destul de jos, dupa cum avem sansa sa observam, zi de zi si in proportzie de massa, p’aceste binecuvintate meleaguri ale strotzocamiloiului mioritzic, cum avui si io ocazzia, cum spusei, s’o fac, pe vremea preaplin impuscatului, unde am binemeritat atentzia organelor doar pentru ca indraznisem sa iau, ad literam, prevederili constitutziei respublicii sotzialiszde romunia, cea ce mi’a cauzat lungi reprize de ris, cu tzinere de burta, si alte partzi moi ale corpului, ca organili aveau alte puncte de vedere si multa energie neconsumata in alte scopuri nobile, precum prinderea spionilor anglo-americani care misunau, dupa cum bine se stie

niku_elektriku spunea...

@ shadowe, taica,

Iar te doare’n monika?

pe mine nu procurorii m’au “batut”, taica (vorba vine, “ma laud”, ca n’am primit “decit” niste shipci bine zimtite peste minuri, de la un nene despre care am aflat ulterior ca era seful securitatzi muncipiului bucuresti, d’aia ma si distram, c’aia “mici” erau, aparent, “oameni de intzeles”, pe cind shtabimea era d’o prostie de bubue, si violenta, plus fara manera).

cre’ ca, in curind, ai sa’mi dai citate din duduka, cea care, la rindu ei, incepuse sa’l citeze pe pastorul german martin niemoller:

"Când naziștii au venit după comuniști, n-am scos o vorbă. Nu eram comunist. Când i-au arestat pe social-democrați, am tăcut. Nu eram social-democrat. Când au venit după sindicaliști, nu am protestat. Nu eram membru al sindicatelor. Când au venit după evrei, nu m-am revoltat. Nu eram evreu. Când au venit să mă ia pe mine, nu mai rămăsese nimeni care să-mi ia apărarea."


curat “nu mai ramasese nimeni sa le ia apararea”, asa ca le’o iei tu acuma, impreuna cu jac cristoiu si cu badeagideasicugrecu…

niku_elektriku spunea...

@ cristiane,

vaz c’ai ramas un admirator neconditzionat al lui banciu, ceea ce nu’I rau, daca astfel itzi perfectzionezi cunostintzele de cultura generala.

eu ramin la convingerea mea ca banciu a ajuns sa’l concureze pe badea la psihopatologie.

si tu ii concurzi pe uselisto-latrinisti cu labe unu?

ai ramas suporter, taica

niku_elektriku spunea...

@ edwarde,

daca zici despre cristian ca e politzai al blogurilor, matale ce faci? il concurezi?

barim cristian e rocker, ceea ce ma face sa’i trec cu vedere multe excese.

de emigrant nu zici nimica?

Shadow spunea...

Niku-le nope
Nu pe mine ma "doare" de monicutza ci pe matale. Eu nu dau 2 parale pe dansa si nu de ieri de azi. iar pe udrea nici atat. Tu ai fost atunci arestat sau nu? Atunci cand dadeam toti "linistiti" declaratii.
De curiozitate numai.
Matale ai fost la "miticica" pe vrema lui ceasca? Eu zic ca nu ca altfel nu ai fi uitat.
aia de mi'i dai da "par exemplu" mai jos jack-ul cristioiu si echipa de nebuni de la antene nu au cunoscut niciodata nici retinerile de pe vremea lui ceasca nici inchisorile din aceeasi vreme. Ei erau "bajeti" de comitet care "faceau cariera" tot atat de "profesionista" ca si cariera monikutzei matale.

niku_elektriku spunea...

@ shadowe,

o tzii si tu, gaia matzu cu monicutza, de care, si eu, m'am delimitat ferm, pe motiv ca a inceput sa prinza, si ea, posturi straine, ca o veritabila politruca care se exprima, de la o vreme, doar in slogane ce ma plictisesc teribil.

mi'e lene sa caut ca sa'tzi prezint "dovada-dovada", dar asta nu inseamna ca am degradat'o de tot, la pozitia de stanoiu (tot aducea vorbire cristian de ea).

cit priveste daca am fost puscheriash, pe vremea lu ceashka, ei bine, nu.

nici pe vremea lu ceashka, nici mai in coa', pe motiv ca baetzii veseli nu puteau, pe vremea aia, sa te bage la tzuhaus decit daca itzi gaseau o chestie "de drept comun", ceva "parazitism social", sau alte chestii d'astea, dar (ghinion!) m'au prins intr'o perioada cind aveam servich, iar micile inscenari cu arme gasite pe nu stiu unde n'au tzinut.

bine, nici eu n'am vrut, cu tot dinadinsul, sa fac pe erou', pentru ca eu, spre deosebire de tinarul strutzocamiloi, eram cam rebel fara cauza, nedorindu'mi nici macar pasaport (pe care mi'l oferisera, cu marinimie).

eu faceam mishto de ei, pe unde si cum puteam, iar cind am vazut ca se ingroasa gluma, le'am spus, spasit, ce'si doreau sa auza, ca sint supt influentza posturilor vrasmase, fara sa marsez la oferta de a deveni binganitor de'al lor.

asta fara sa'mi schimbe, in vreun fel, modul in care mi'am dus veatzza legata atza ulterior, desi i'am dus in trena pina la rebolucion, de la distantza.

deci, nu, nu am avut parte decit de doua zile de anchete, in cladirea de pe eforie, cu zeci de insi care s'au dovedit implicatzi in urmarirea umilei mele persoane (eram mai tinar decit tinarul babarez, p'atunci) si asta m'a distrat cel mai tare, dovedindu'mi ca securitatea, cum e si sri-ul sau ce mama dracului se numesc astea de acum, se deprofesionalizase pina si in ceea ce priveste facutul raului, devenind niste locuri unde niste insi mincau si ei o piine usoara, asteptin sa treaca timpul trece/leafa merge.

si timpu a trecut, dar asta nu le'a daunat la nimica.

astora care si'au asigurat convietzuirea pasnica si imbelsugata pentru multe generatzii de acum in colo, n'o sa le pling ni-cio-da-ta de mila, oricit le'ar fi incalcate "drepturile procesuale", daca le sint (eu nu cred, obraznicii dracu!)

Trimiteți un comentariu