joi, 5 martie 2015

fratzii petreuș
(doi la pungă),
fratzii grigoriu,
precum și multzi
altzi fratzi și surori,
care atentează,
și ei, la statutu', stătut,
al pastorului gîdea,
cînd cu sula'n cur,
cînd cu sufletu'n rai,
da' buni


desi n'aveam nici un chef sa ma pozitzionez si eu, ca ateu practicant, in plictisitoarea controversa dusa si sedusa pe tema predarii religiii in scoli, nu de alta, dar, de cind ma stiu, n'am prea frecventat nici bisericile nici scolile, totusi, aseara, in pauza dintre doua zigari, am vizionat, "fortuit", citeva secventze tragi-comice dintr'o emisie a celebrului rares "ala" bogdan, de la cluuuuuj, zuzerul si trimisul special al lui cosmin guse pe pamint.

o grupare de mujahedini orto docsi, care o cuprindea, pina o dadea p'afara, inclusiv pe doamna "caty" andronescu, aceasta elena ceausescu/alexandrina gainuse/aneta spornic/lina ciobanu a invatzamintului romunesc, dar avindu'l in frunte pe marele aparator al statului de dreptzi de pe vremea domnului fost presedinte basescu, in calitate de atvocat al poporului, gheorghe iancu pre numele lui de fata mare, se lupta aprig, cu zbierate si ragete ca mijloc principal de intimidare, cu doi dubiosi generici, dintre care unul cu barba si coada de cal, care mai avea si neajunsul ca raspundea la numele de remus cernea, iar celalalt era nu mai putzin celebrul emil moise, alt ciudat care a avut nebunia sa se lupte cu icoanele din scoli si cu obligativitatea predarii religiei in aceleasi asezaminte ale pierzaniei.

ce sa spun?

daca n'as fi fost, deja, ateu, in mod sigur as fi devenit, in urma vizionarii acestor secventze disparate, din doar una din multele emisiuni care tot bat apa'n piua pe tema asta.

a fost un dezmatz al violentzii deloc retzinute, manifestate plenar de catre to(n)tzi acei propovadaitori ai iubirii aproapelui, din toate pozitziile, dintre care cel mai "benign", dar deloc pasnic, a fost reprezentantul "oficial" al bisericii (ortodoxe) din plato, un popa tinar, barbos si el, care desi'si propusese, vizibil, sa pozeze in chip de intrupare a linistii si bunatatzii pe pamint, ca sa nu'si sparie vrabioii, nu s'a putut abtzine si a inceput si el sa zbiere, ca un dezaxat, la ciripoii aia doi.

totusi, cel mai socat am fost de acel stimabil fost advocat al popo'ului, un ionel blanculescu al dreptului, care facea mare caz de faptul ca este profesor la universitatea din bucuresti, acolo unde ii invatza pe studentzi cum sa nu respecte deciziile cc, dar, din pacate, nu al cc al pecere (pentru ca, pe vremea aia, pun ramasag ca nu facea dizidentza), pentru ca, pardon, componentzii acelui sinistru organ al statului de dreptzi actoal sint mai prosti decit el, ceea ce mie mi se pare o contradictzie'n termen si foarte greu de imaginat, pe motiv ca gheorghe iancu mi s'a parut intotdeauna foarte prost(pampflet).

un alt personagiu care m'a speriat, de'a dreptul, a fost un ins pe care ma'sa'l cheama, dar el vad ca nu vrea sa se duca, george grigoriu, pe care'l vaz pentru primas data'n viatza mea, dar care, zicea fiul raresoaiei, are o emisiune religioasa, in uichend, pe realitatea, si care mi'a evocat un gidea "în nuce", daca'si mai aminteste cineva cit de b(o)lind si aparent inofensiv era gidele, pe vremuri, la tele7abc, or pe unde mai facea el evanghelizari televizate.

bai, io zic ca p'asta sa nu'l mai ratatzi si sa'l omoritzi, acum, cit inca mai e mic!


pastorul gîdea'n mare pericol




fratele george grigoriu si sora remus cernea



cerul văzut prin labiilă
ca sa nu se supere gidele, bag ceva si cu parte'ai'lalta,
ceva tot legat cu cerul, pastele si 'mniezaii mamii lor


4 comentarii:

Emigrant spunea...

Carnat elektrik, deci eu cand va zic ca sunteti o satra de nebuni sa ma crezi pe cuvant distrusule.
Carnat, deci poti sa-mi explici si mie doctrinar si ideologic, cum poti tu sa fii si de dreapta si ateu simultan?
Sau cum poate fi tantita Mandela simultan si de dreapta neocon si si membra fondatoare Accept si atee?
Simultan as intreba-o pe Cati Ando Gainuse Spornic cum poate fi tot simultan de stanga si crestin ortodoxa fundamentalista.
Tot asta l-as intreba si pe sefu lui Cati, Victor Blair.
Pa magraoanu Connect-R l-as intreba direct cate prafuri ii ajunge sa consuma pa cat a incasat da la BOR la clipu ala dumnezeesc.
Samd.
Io personal nu-s nici da stanga crejtina, nici da dreabta atea, ma cac cu presiune si ma pis cu jet pe ambele, daia ma si banati toti.
Dar voi dati-i inainte cu dezbaterle acstea fundmnetale, o astpt cu nerbdare si p Eba Syda sa intr in polmica acsta de nvel xtrafin.
Zau, nu stiu ce m-as face fara spectacolu vostru zilnic de distrusi patetici.

niku_elektriku spunea...

@ emigrante,

deci nu ereai tu ieri.

ma miram eu ca pastilele s'aiva asa efecte benefice

Anonim spunea...

Se vede ca ati pierdut contactul cu "realitatea" la "firul ierbii" Dom.Niku !

Cum puteti rata tripleta de aur Gregoir Cartianu - Turcescu - Radu Moraru, zis "Nasul" ???!!!??? Se sparie si "curca pe valuri" ,rubrica in "Academia Catzavencu" pe vremuri...

Vestea buna : Pahontu da muzica super frumusica dimineata la sport total fm, cu Adrian Berinde printre Iron Maidenuri si Dream Theater...
Vestea proasta : dobitocii de la radio au scos "Aerobaza Kamikadze" cu Andrei Mantzog, artist al poporului...

Zau asa Dom.Niku, atata plictiseala, v-am spus, in afara de "Stiinta si tehnica" , de domnul Cristian Roman si de ... Maestrul Radu Banciu, "Cu nooooi este Dumnezeeeeu" nu are sens sa mai ne agitam mai mult...

Maine poimaine o sa ni se faca dor de Andreea Pora :)
Da' sa-l asculti pe catastrofalul Narcis Drejan, mai bine il asculti pe STeve Hackett

Va trimit link-ul , sper ca aveti instalata "broscutza", mai precis programul AZUREUS, nu de alta dar youtube-ul a cenzurat concertul de la Royal Albert Hall :(((

https://thepiratebay.se/torrent/10827413/%5BProg._Rock%5D_Steve_Hackett_-_Genesis_Revisited_Live_At_The_Royal

Cristian

niku_elektriku spunea...

@ cristiane,

tu vorbesti la shto de "distrusii" aia trei, de la nasu teve?

Trimiteți un comentariu