joi, 5 noiembrie 2009

alina mungiu ii face concurentza neloaiala lu' nistorescu

intzelegind ca nistorescu i'a luat'o inainte in confectzionarea de liste cu "telectuali ce se dovedira nevolnici pen' ca nu'l injura, inca, pe basescu, alina mungiu pippidi isi croseteaza editorialu', publicat azi in Rl, sub pretextu' unui aparent perdaf tras intregii neputintze ancestrale romanesti, in legatura tangentziala cu premiul nobel luat de herta muller.
  • asa ca azi il ia la mina pe patapievici:
Tony Judt si-a retiparit recent in volum articolul in care isi exprima perplexitatea fata de o lume intelectuala in care moralistii isi publica glumitele sexuale in Plai cu boi, iar intelectualii se tem de Europa ca nu e crestina (si, in plus, se poarta cum se poate mai necrestin, de exemplu isi insala nevestele pe toate drumurile si pe urma incearca sa suprime dreptul altora de a baga de seama ca e o oarecare discrepanta intre valorile lor afisate si cele practicate)

patapievici care, pe vremea in care dinescu era un individ frecventabil, publicase in "plai cu boi" unele pastile autobiografice cu aventura descoperirii proprie'i sexualitatzi preadolescentine.
----------------------------------------------------------
in plus, pe linga ca se tem de ioropa ca nu e crestina, intelectualii lu' basescu isi si insala nevestele, ba, mai mult, vor sa si interzica, prin decret prezidentzial, persoanelor de virsta a treia de pe scarile blocurilor noastre socialiste/capitaliste, sa'i birfeasca si sa'i urmareasca prin vizoru' de la usile apartamentelor. RUSINE !
  • pe avramescu, stanomir si pe razvan mihai ungureanu:
Ce credeti ca poate sa iasa dintr-o viata publica structurata de favoritism, relatii personale, oportunism, impostura cvasigeneralizata (sa nu credeti ca in orice tara specialistii in istoria intelectuala a canibalismului se ocupa de politici publice, literati de calitate indoielnica reformeaza Constitutii, fara sa se gaseasca nimeni sa observe ca sunt in afara ariei lor de competenta, sau intelectuali candva de viitor ajung directori SIE)?

or mai fi si altzii, numitzi/nenumitzi, da', in schimb, lucru absolut remarcabil, lipsesc, PENTRU PRIMA DATA DUPA MULTE LUNI, eba si udrea !

si parca nici pe basescu nu l'am intilnit...

doar "spiritul" lui !

----------------------------------------------------------

editare tirzie:

am sesizat, intr'un final,  ca stimata AMP, cu toate ca e asa de "mare", e totusi mica !
neiertindu'l nici pe fra'su:


A avut cineva de pierdut din premiul castigat de Herta Müller? Intrebarea pare absurda, dar nu e. Cu avorturile lui Ceausescu s-a luat Cannes-ul, cu securistii lui s-a luat Nobelul. E greu de crezut ca mai putem sa il vindem pe Ceausescu inca o data cu acelasi succes.

4 comentarii:

turnofftheglory spunea...

Uimitor, nu mai e Udrea si EBA la Mungiu in editorial? S-a rebalansat ura.
Ma mir ca il ia la tinta pe Patapievici. De fapt nu. Se inscrie in traiectoria furiosilor anti din varii motive. Pe acolo incep. Curand o sa auzim deflota si Mihaileanu, maine, poimane o sa ciripeasca pe twiteer cu Mircea Badea. Daca Nistorescu sepoate prabusi in stilul Scanteia de ce nu si AMP?

niku_elektriku spunea...

@TOG
am vazut'o, in cele din urma, pe d-na mungiu, cit e ea de "mare", la propriu (si pina nu de mult credeam ca si la figurat), e o "ranchiunoasa mica, luindu'se pina si de fra'su: vezi editarea tirzie...

GERULA spunea...

Nik, cred ca tie iti plac supraponderalele gen madam Lippidi :)

niku_elektriku spunea...

sint mort dupa ele !
mai ales alea fara git...

Trimiteți un comentariu