sâmbătă, 6 martie 2010

mare tzi'i gradina !!!

iarta'ma, Doamne al libercugetatorilor !

c'o citez, si nu ma potz opri, pe roxanika:





PARFUM DE CRIN, PREA TARE PENTRU CEI SLABI. PNL, CONGRESUL EXTRAORDINAR. MAREŞALUL ANTONESCU, MISIUNE DE LUPTĂ CONTRA REGIMULUI DE OCUPAŢIE BĂSESCU. DAR, OARE, MERITĂ? ŞANSA DE SCHIMBARE





nu totzi liuberall-ii si'au perdut mintzile, dovada fiind primu' comentar in car' is suta la suta d'acor cu johness de pe la coltzu strazii:



joness Says:



5 martie 2010 at 1:52 pm



Stiti ce cred eu, “avocatul” autodesemnat al penelistilor pe acest blog?



Crin Antonescu este puternic sustinut, s-a imprietenit si are o atractie fata de Dan Voiculescu si echipa lui de la Antene. Patriciu s-a infuriat rau pe declaratia (tembela de altfel) a lui Orban ca vrea sa il excluda din partid, iar Crin e mult mai apropiat de Patriciu decat de Orban. Cumva firesc, intre Crin si madam Norica Neculai s-a format o puternica legatura, ura anti-Basescu si toleranta fata de PSD&friends fiindu-le comuna ambilor.



Proiectul Antonescu vizeaza de fapt transformarea PNL intr-o arma politico-mediatica agresiva (ca sa nu zic turbata) impotriva lui Basescu, practic o translatare a modelului de comunicare Sinteza Zilei – Vorbe Grele – In Gura Presei in spatiul politic.



Pentru Voiculescu este o afacere.



Patriciu este profund frustrat de faptul ca (iarasi) a pierdut in fata lui nea Traian, si in plus incepe sa fie inghesuit de justitia “basesciana”: vezi povestile kafkiene de astazi in care e judecat de fratele unui PDL-ist, i se cere o pozitie fata de niste probe secrete (!?!) si s-a pierdut rechizitoriul (!?!) unui caz conexat.



Pentru Crin Antonescu, transformarea intr-un personaj mediatic de tipul vedetelor de la A3 este cel mai bun mod in care isi poate valorifica atuurile, ce constau in principal intr-un anume tip de discurs si prezenta scenica.



Pentru ca masinaria de hate-speech sa functioneze eficent este nevoie ca in prim-plan sa nu apara personaje cu alte opinii sau mai nehotarate.



Restul liderilor fie incearca sa se lipeasca de Antonescu, din pragmatism, slugarnicie sau pur si simplu naivitate, fie isi dau seama de ceea se intampla insa nu pot realiza o masa critica pentru a intoarce roata, atat datorita greutatii celor 2 milioane de voturi obtinute de Antonescu cat si datorita rapiditatii si duritatii cu care a actionat acesta in pregatirea acestui Congres. In plus, sa nu uitam ca cel putin jumatate dintre votantii lui Crin chiar agreaza acest mod de a intelege politica, dovada ca 2/3 l-au votat pe Geoana in turul 2.



Desigur, toata aceasta poveste nu mai are absolut nici o legatura cu liberalismul sau cu rolul pe care Partidul National Liberal l-a jucat in istoria mai veche sau mai recenta a Romaniei. O organizatie cu vreo 200000 de membri din cate am citit, cu o istorie de 135 de ani si cu cel mai puternic brand politic din Romania este transformata intr-o bata mediatica prin care cativa insi vor sa isi manifeste in mod primitiv frustrarile fata de o situatie in care au ajuns in buna masura din vina lor, fie ca a fost vorba de hotie sau mediocritate. Evident, nici unul n-are habar de ce ar face DUPA. In mintea lor, exceptandu-l pe prealucidul Voiculescu, care pur si simplu face bani si atat, disparitia lui Basescu ar rezolva totul peste noapte. Pentru ca ar veni EI, ce by default sunt corecti, cinstiti si destepti. Iar cine intreaba mai mult este fie vandut lui Basescu, fie un visator.



Cred ca este un moment trist, chiar mai trist decat cel in care PNL-ul s-a angajat trup si suflet in campania de demitere a presedintelui initiata (si dupa aceea parasita sobolaneste) de acelasi Dan Voiculescu.

4 comentarii:

GERULA spunea...

ORGAN –berbecutul taiat la congres- Un' te duci tu, mielule ?
Un' te duci tu, mielule ?
La congres,mai domnule .
Ce sa faci tu, mielule ?
Sa pun lista , domnule.
Cin' te mana, mielule ?
Don Costache,domnule,
Ambitia , domnule.
Ce asculti tu ,mielule ?
Ce se-aude , mielule ?
Pentru Crin aplauze.
Ce auzi tu, mielule ?
Cum organ se flescaie.
Plangi de frica, mielule ?
Nu plang ,nu plang, domnule
Eu n-am lacrimi, domnule
Nici organ n-am, domnule.
Nu plangi, Nu plangi, mielule ?
Ba plang, ba plang, domnule
Rade Crinul, domnule
Latra cainii, domnule .
Cin' te taie, mielule ?
delegatii, domnule .
Cin' te manca, mielule ?
Crin, doar cel cu listele.
Cine moare, mielule ?
PNL-ul , domnule,
Ciupanezii domnule
Noi cu totii, domnule.
Ce ramane, mielule ?
Nici ORGAN-ul,domnule ……

Anonymous spunea...

He hee !

Bine ai revenit vericule ! :)

tibi

niku_elektriku spunea...

sal'tare, taica !
si noroc !

amanda13 spunea...

mda, am vazut si eu ca se prefigureaza o mare amicitie intre felix si pnl.

bine ca Bratianu mort la Sighet nu mai este printre noi sa o vada

Trimiteți un comentariu