miercuri, 17 martie 2010

a 'nceput de eri sa cada...

Foto: www.cristian-anghel.ro
Primarul din Baia Mare, liberalul Cristian Anghel, a fost condamnat la 2 ani si 6 luni de inchisoare pentru coruptie
de V.M. HotNews.ro
Miercuri, 17 martie 2010, 15:31 Ultima ora

Primarul municipiului Baia Mare, liberalul Cristian Anghel, a fost condamnat la inchisoare pentru abuz in serviciu, au decis miercuri magistratii Curtii de Apel Cluj. Primarul baimarean a primit o pedeapsa de 2 ani si 6 luni de detentie, cu executare, informeaza ZiarMM.ro. Sentinta este definitiva.

Purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Cluj, Claudia Ilies, a declarat pentru Agerpres ca sentinta este executorie si ca primarul Cristian Anghel va trebui sa execute pedeapsa de doi ani si sase luni in penitenciar, fara sa mai aiba posibilitatea s-o atace. Ilies a mai spus ca sentinta urmeaza sa fie pusa in practica in cel mai scurt timp posibil.

Potrivit portalului eMaramures.ro, Anghel a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie pentru abuz in serviciu in forma calificata. Dosarul a fost trimis instantei in anul 2006, procurorii propunand condamnarea acestuia la 15 ani de inchisoare, si s-a judecat la Tribunalul Maramures, care a dat un verdict favorabil alesului baimarean. Acesta a fost atacat insa de DNA, iar dosarul a ajuns la Curtea de Apel Cluj.

Procurorii anticoruptie i-au imputat edilului un prejudiciu de 400.000 euro dupa ce achizitionarea blocului 46 A de pe strada Horea din Baia Mare de la o asociatie familiala, care a cumparat imobilul cu putin timp inainte de a se face tranzactia cu municipalitatea.

Cristian Anghel a fost ales membru al Biroului Politic Central (BPC) al PNL la Congresul Extraordinar al partidului din 6 martie.

Un comentariu:

Riddick spunea...

Aceasta este calea !

...Justiţiei ! :)

Trimiteți un comentariu