joi, 25 martie 2010

batalia "oficinelor"


aseara, excitat neuro-psihiko-motorik de ultimele evenimente scapate "pe tzeava", m'am riscat sa poposesc ceva mai mult (in cele din urma cred c'a fost f'un sfert de hora) pe canalu' dejector, aripa stinga, a3.
am rezistat pin' a 'nceput sa'si faca laptopistu' numaru'.
era deja prea mult !
citisem in prealabil, ori in evz, un editorial despre cum il spala antenele pe voiculetz.
nu'mi venea a crede.
se poa' ?
si totusi, incredibilu' e la el acasa pe canalele de stire.
si stirea e mereu aceeasi.
adica tot aia cu basescu.
chiar am avut un acces de furie necontrolata cin' nefasta'mea, vrind sa fie si ea "racordata", s'a zgiit intr'un mod nepermis la stirile de pe a1, tocmai cin' astia dezgropasera o stire de prin 2005 cin' base il apostrofase pe decedatu' mile in legatura cu o relatare a acestuia din iraq de pe vremea rapitzilor.

nu se putea sa nu fie tot basescu de vina pentru moartea reporterului !

revenind la "esperentza" de pe a3, ma declar cu desavirsire shokat, daca se mai putea asa ceva, de evolutzia respopitului neoprotestant.

modera'i'as una'n freza de gide cam la fel cum modereaza el mizeria aia.

asa o stare de disconfort aproape fizic n'am mai simtzit demult. in vreme ce toata natzia, cu exceptzia baietzilor "de pe tzeava" a ramas inmarmurita de duhoarea ce razbate din d'acu' celebrele stenograme, astia, adica gidea, ciuvica, stan, plus mazare gust star, s'au coborit dincolo de granitzele de care'i credeam capabili, lasind iadu' razboiului rece la o distantza respectabila in urma.

cind s'a referit la mediile care au difuzat extrasele de perluci voiculetziene, gidele le'a numit "oficine", preluind pina si limbaju' din publicatziile securitatzii (saptamina & co) de pe vremuri.

acolo "oficina", "shopirlica", era europa libera.

daca hotnews, condusa, intzeleg, de dan tapalaga, este oficina portocalie, ca o arondatzi voi, din buda voastra, portocaliului, desi acolo apar si destule chestii care'i deranjaza intens pe pedelisti, cu cratima ori nu, atunci voi va plasatzi taman vicevercea, adica adinc, si fara nuantze, intratzi in rahatu' cacaniu pina peste cap.

pastrind echivalentza oficinelor din timpu' razboiului rece, voi nu sintetzi nici macar echivalentzii radio moskwa, ca si aia erau mai salubri decit sintetzi voi.

ca doar le era corespondent voluntir ion cristoiu tinar, pe linga celebrul kolea kureliuk din maritzeia mica

poate radio tirana !

sau radio phenian, dac'o fi existat asa ceva.

2 comentarii:

George spunea...

Da' e pacat Dom Niku sa-l amestecam la TRASH TV(adica GARBAGE:a1,a3,a4 si toate grupele lor sangv(ur)ine) pe Neuitatul Toma Caragiu...Ce,iaru antonesei sau rogozanu is mai breji?Pai vadim si paunescu faceau cultura neamului(aveau-pe bune -,pe langa gunoaiele anti Monica Lovinescu si rubrica de cinema parca) nu ca c.t.popescu si hurezeanu ce jucau rishca zilnic cu tartacutzele votantzilor de crin...

niku_elektriku spunea...

george, ai si tu dreptate !
chestia cu "sopirlica" era o alintare fals sugubeatza (sa ne gindim ce inseamna "a baga sopirle"), de care nu'l invinuiesc pe uriasul tomitza.
era, inca, o perioada de oarecare deschidere; pina si la cutremurul ce i'a curmat existenta lu' tomitza tzin minte ca "europa libera" era intr'un "duplex" cu radio bucuresti !
radio bucuresti unde erau difuzate si "pastilele" lu' eugen barbu cu permanente injurii adresate alora.
si, da ! cumparam si eu "saptamina".
pentru rubrica de muzica (top, parca) si pentru "giga"!
nu stiu ce virsta ai, altfel te'as intreba daca'l mai tzii minte pe aurel gherghel !

Trimiteți un comentariu