joi, 18 martie 2010

moţ-iuni simple, ca sa nu le zic rudimentare


obiceiu' de a pune titluri naroade credeam ca e un privilegiu al blogerilor si giurnalistilor de cilindree mica spre foarte mica.

stiam totdeauna ca ma deranjaza ceva la urechea interna atunci cin' se 'ntimpla sa aud denumirile moţ-iunilor depuse de'a lungu' vremilor de diverse partidutze, indiferent de originea lor doc(la)trinara, ca niciodata n'am avut taria sa le ascult citite, sau, si mai abominabil, sa le citesc propriu si personal.

se pare ca toata stradania neunorala a respectivilor ramine cantonata in cele citeva vorbe menite sa impresioneze in mod placut, cred ei, eventualu' auditor.

nu indraznesc sa'mi imaginez ce poa' sa urmeze dupa asa ceva.

probabil ca autorii sint foarte mindri de ei insisi, si, mai mult ca sigur, primesc si felicitari de la colegi pe holurile casii popou'lui, sau pe la cantina tot a popo'ului.

de aplauze, rigiituri, tropaituri, mugete, au oricum parte la citirea in plen.

d'aia cre' ca nu poa' sa se eziste o quintesentza mai buna a celor doozeci de ani de parlanterism "democratic" decit o editare in conditzii de lux, cu copertzi de pvc melaminat, eventual la editura patriarhiei din mizil gara, a acestor nestemate de cujet si (ne)simtzire rupte din insasi nebuloasa fiintza ancestrala rrromaneasca.

o ultima exemplificare in acest sens ii apartzine fostului ministru al sanatatzii nicolaescu.

nemurit fie'i numele !

Un comentariu:

Marius Delaepicentru spunea...

Cumn ar veni: simple minded motion.

Trimiteți un comentariu