marți, 16 martie 2010

las' ca crin participa, in avans, la "no basescu dei", bey


ce simpatic, si ingenuu, era nea "actoru' si salbaticii" mircea diaconu, cel cu "pastilelele" literare din fosta revista "cinema", cel ce manevra multzimile (si "teroristii" : "opritzi focul" !) din balconu' cc la rebolutzie, membru' gds, fostu' catindat "admis fara loc" de pe listele pedeului lu' petrika roman, fostu' organizator de joculetze de sotzietate "zilele bucurestiului" pe maldaru' de gunoi din centru' istoric pe vremea mandatelor lu' halaicu si lis !
si ce antipatic, sau, macar, simpatic "fortzat" a devenit de cin' e mare activist leberal in echipa lu' crin.
in sara asta l'am zarit, intr'o succesiune de clipe din viatza asta, returnindu'i ofuscat lu' turcescu brosura constitutzionala pe care acesta i'o intinsese pentru a'i arata locu' precis un' figureaza nu stiu ce articolas car' ar interzice modificarile constitutzionale prin referendum.
"noi o cunoastem pe de rost, tovarase !" asta era aeru' celor spuse de directorashu'/actorash/senatorash.
cum indrazneste sa'i ceara cineva asa ceva LUI ?
"n'am gasit alta rima !" vorba aceluias actoras de pe vremea cin' altzii (buni !)'i puneau vorbe'n gura.
in rest, s'asta se pisha pe ce a zis popo'u' roman la referendum.
ca crin !

6 comentarii:

Riddick spunea...

Mie niciodată nu mi-a plăcut (nici Ogăşanu şi nici Mălaimare). Găseam la el ceva fals.

Mă minunam în anii '90 ce-o căuta pe la GDS (apărea prin revista 22). Un pion, ca mulţi alţii.

Anonymous spunea...

Pentru lovitura de stat trebuiau folositi si actori, care au o calitate: tin minte si reproduc corect ce li se spune. Caramitru la tvr, caruia i s-a indicat apoi pnt, machedon fiind nu putea fi fsn, nu dadea bine la biografie, iar mircea diaconu, vorbitorul din sediul cc, sa mearga spre liberali. Repartizarea pe partide istorice, facuta cu mult inainte de secu plus activul de plan secund, insasi recrearea partidelor istorice, unica in tot spatiul estic, este evidenta. Pina si lui vadim i s-a dat o sarcina, punindu-l sa-si preda carnetul de partid si legitimatia de presa inca din iulie 89! Nu-i vedeti pe baieti ca acum, cind au de facut si averi, sunt extrem de activi. Ia inchipuiti-va cind erau pe linie moarta. Asadar, ca sa revenim, ar fi buna o istorie a infiltrarilor comuniste in partidele post-revolutionare. Pe capitole, unul putind fi "actorii"...

niku_elektriku spunea...

@ riddick
totzi astia au avut noroc de regizori, si scriitori, de exceptzie, ba la bulandra, ba la natzional (malaiu mare), ba la cinematografie (diaconu).
diaconu era si un "tzaranush" foarte complexat de conditzia lui, complex ce se vede foarte bine azi cin' a ajuns sa se "capatuiasca", dupa procedeu' "daca nu curge pica".
ar fute'o si pe ma'sa !

niku_elektriku spunea...

@anonim

diaconu s'a orientat catre liberali abia dupa ce base i'a taiat macaroana de la primarie, nu stiu din ce motive pen' ca el, in general, a sprijinit mediu' asta artistic.
in '96 a catindat pentru pedei, pe loc neeligibil (impreuna cu neculaiconstantin munteanu) !
despre infiltrarile din sotzietatea romaneasca n'o sa aflam pe parcursu' existentzii noastre (poate apuci tu daca esti mai tinerel !), daca n'au putut fi cunoscutzi nici macar aia de la evropa libera

Riddick spunea...

Asta am vrut să spun, "ţăran de oraş", dar am zis să nu par snob.

jderu' spunea...

Ce mai matinale facea Diaconu acum cativa ani pe tvr1! Va mai amintiti? :) :)
Despre infiltrati... daca imi ingaduiti v-as recomanda o carte( poate o gasiti si in format electronic) "Pseudo-Romania: Conspirarea deconspirarii" de Ion Varlam, cu informatii interesante.

Trimiteți un comentariu