joi, 3 februarie 2011

diversiune reusita: meri la buda s'apoi tragi apa!



Asadar, avocatii care au savirsit infractiunile de fals, de trafic de influenta, la infractiunile economice, evaziune fiscala (unde se fac marile contracte de consultanta), au instigat sau au fost complici la infractiunile grave de coruptie cum ar fi luarea de mita, darea de mita, traficul de influenta, infractiunile de fals, infractiuni economice ca evaziunea fiscala sau deturnarea de fonduri sau infractiuni care impiedica infaptuirea justitiei (marturia mincinoasa, incercarea de a determina marturia mincinoasa, retinerea sau distrugerea de inscrisuri) pina la data intrarii in vigoare a ordonantei de urgenta a Guvernului prin care se abroga amendamentul Buda beneficiaza de clauza de impunitate oferita de modificarea adusa legii avocaturii de deputatul PDL, Daniel Buda.

 si

Presedintele Traian Basescu a promulgat legea la sfarsitul lunii decembrie. Daca stia de amendamentul Buda si a inchis ochii, e foarte rau. Daca nu stia, e foarte periculos. Asta inseamna ca are consilieri juridici slabi, neglijenti sau de rea credinta. Desi, nu trebuie sa fii mare jurist ca sa-ti sara in ochi ceva flagrant: "Avocatii nu raspund penal....." Noua regula favorabila avocatilor infractori a intrat in vigoare la 28 decembrie 2010 si produce efecte juridice si pentru infractiuni comise in trecut, deoarece in penal se aplica legea mai favorabila. Subliniez: amendamentul Buda se aplica si pentru infractiuni comise in trecut, asadar era suficient sa fie in vigoare si o singura zi ca sa dinamiteze toate dosarele cu avocati-penali aflate azi pe rolul instantelor, care au comis infractiuni in relatia cu clientii lor, de exemplu un fals, un trafic de influenta, o luare de mita, etc.

Practic, scapa toti avocatii penali, toti cei care si-au invatat clientii sa comita diferite infractiuni grave de coruptie, dare si luare de mita, trafic de influenta sau evaziune fiscala. Dezvaluirile HotNews.ro au ramas pe HotNews.ro. Un subiect care ar fi trebuit sa stea sus pe agenda oricarui ziar sau post TV a fost pur si simplu ignorat. Cu exceptia EVZ, care l-a tratat intr-un editorial, toti ceilalti tac ca si cum este absolut firesc ca avocatii-infractori sa-si traga imunitate si sa nu raspunda penal. Nu mai vorbim de PSD si PNL, foarte guralivi cu toate nimicurile, dar mormant pe subiectul avocati-penali. Iar de avocati, slava Domnului, nu duc lipsa nici ei. Nici de penali.  

Poate ca au si mogulii nevoie de avocati care sa-i invete in liniste sa comita acte de evaziune fiscala, sa comita trafic de influenta sau tot felul de infractiuni fara sa aiba, macar ei, avocatii, grija procurorilor. Sau ma insel? O fi doar orbire in grup?

Asadar. Pe cine a trecut strada dl. Buda? Cu sau fara premeditare, raul a fost facut si inca n-a fost indreptat, macar pentru golaniile comise de avocati de azi incolo. Pentru trecut, nu se mai poate face mare lucru. Si, in final: cine plateste?

plus ca scandalu' creat acopera alta magarie produsa tot la buda:

Legea privind exercitarea profesiei de avocat, ce a trecut recent de Parlament, fiind publicata in Monitorul Oficial, prevede ca parlamentarii, primarii, sefii de CJ care sunt avocati stagiari pot deveni avocati definitiv, fara a mai da examenul national, ca ceilalti candidati. 
 [...}
Astfel, potrivit unui amendament al presedintelui Comisiei juridice a Camerei Deputatilor, Daniel Buda (PDL), si al deputatului Gabriel Andronache (PDL), avocatul stagiar care a exercitat cel putin un mandat de parlamentar, primar, viceprimar, presedinte de consiliu judetean sau vicepresedinte de consiliu judetean dobandeste la cerere calitatea de avocat definitiv. Deputatii juristi motivau ca, in cazul unor persoane cu "notorietate publica" si pregatire juridica demonstrata in activitatea profesionala anterioara, intrarea in profesie trebuie facuta "direct". "Prin cadrul normativ care reglementeaza profesia trebuie recunoscuta posibilitatea unor persoane cu notorietate publica si cu pregatire juridica de a se integra direct in profesie fara a mai trece prin examenul de primire deoarece cunostintele juridice ale acestora au fost verificate in activitatea profesionala anterioara, care sta, de altfel, la baza motivarii cererii de admitere in profesie", se arata in motivarea amendamentului. 
[...]
Senatorul PDL Iulian Urban critica pe blogul sau modificarile legislative, spunand ca este vorba de o "nerusinare" si o "magarie", care face justitia romana de "rasul curcilor".

"Nerusinare parlamentara! Daca stai ca vitelul in scaunul de parlamentar, esti facut din oficiu avocat definitiv", isi intituleaza Urban postarea despre modificarile facute de deputati la Legea avocatului.

"Stiti cum a trecut noua lege a avocaturii de der[p]utatii din Camera Der[p]utatilor? Printr-o magarie crunta, printr-un act infantil , printr-o negociere care face Romania si Justitia romana de rasul curcilor si al lumii intregi. Practic der[p]utatii nu au ratat ocazia sa demonstreze ca nu au nici un Dumnezeu cand vine vorba de privilegii aberante. Cum mai devine un der[p]utat in zilele noastre avocat definitiv? Simplu : 1. castigi alegerile cumparand voturile; 2 nu dai pe la Parlament timp de patru ani de zile decat ca sa ridici salariu +suma forfetara+ chirie+decont masina, telefon, laptop...; 3. dupa incheierea unui asemenea mandat glorios, devii avocat definitiv. Oare chiar nu isi mai da nimeni seama in Justitia romana ca suntem imbecili definitiv si irevocabil avand in lege asemenea prevederi demne de lumea a IV-a?", se lanseaza pedelistul in atac.

"Pai haideti d-lor der[p]utati sa modificam si alte legi astfel incat la finalul unui mandat glorios de parlamentar cu prezenta la sedintele de plen de 0,0001%, baiatu'parfumatu' sau femeia fatala care au fost parlamentari sa capete tot asa din oficiu si urmatoarele titluri /recunoasteri: medic, inginer, arhitect, academician", continua Urban.

El crede ca nu exista nicio diferenta intre deputatii care si-au stabilit asemenea privilegii si Elena Ceausescu, care s-a proclamat academician doctor inginer. " Ce diferenta exista intre actualii der[p]utati care au votat o asemenea porcarie, si Elena Ceausescu, academician, doctor inginer? Nici una, ci doar faptul ca se aplica sintagma 'Ti-ai dracu cu polimerii vostri!' Ma intreb si eu ca naivu': cum de consilierii Administratiei Prezidentiale nu au semnalat presedintelui Basescu faptul ca nu trebuie sa promulge legea cu o asemenea forma infantila de cumparare de influenta parlamentara?", mai critica senatorul.

El posteaza pe blog si articolul care i-a starnit indignarea si care prevede ca "avocatul stagiar care a exercitat cel putin un mandat de parlamentar, primar, viceprimar, presedinte de consiliu judetean sau vicepresedinte de consiliu judetean dobandeste la cerere calitatea de avocat definitiv". "Rusine sa le fie deopotriva der[p]utatilor care au votat asa ceva, cat si celor din avocatura romaneasca, care au fost de acord cu o asemenea porcarie. Rusine!", conchide Iulian Urban.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu