vineri, 25 februarie 2011

capra cu zurgalai

ce poa' sa fie mai reconfortant decit sa te dumiresti ca faci parte dintr'o natzie ce'si afirma, nedezmintit, cu tarie, vocatzia de capre?
ne oferim cu atita voluptate rozeta, precum si alte regiuni ale fiintzii noaste, incit nu e de mirare ca ajungem, in cele din urma, la anus contra naturii, purtindu'ne cu mindrie pungutza cu dejectzii pentru uz "intern", ca sa putem livra doritorilor un sfincter mai curat, mai uscat.
am ajuns sa am astfel de revelatzii supt forma de panseuri pro_funde, si capitale, vazindu'l pe magistru' baselu cum se ratzoia la dra_groteasca eri sara  (nu ca n'ar merita aia), dindu'se mascul feroce c'o nemurika, ca sa compenseze imposibilitatea d'a face'o unde i'ar dori irimioara: 'nsp'e alde  merkel si szarkoszy, cei ce de mult nu'si mai luatara "tainu", si, drept consecintza, se dau nervosi cu capu', vorba lu' nea mitica (al draku nea mitica!).
si, pen' ca prea multe "perle ale coroanii" (de a[l]paca), nu prea mai "e" de oferit, oferim si noi rozeta, sub forma de nou' cod al munci, cu'n singur "i", care o sa le usureze lor sarcina sa se usureze 'n scafirlia popo'ului muncitor, ca doar, daca e sa ne luam dupa ce zice cel mai comunistoizd ieconomizd romun actual, e vorba de ilie serbanescu, coloana "vertebrala" a ioconomiei noaste e la ei acuma.
ma miram io ce i'o cuprins pe ei, gubernantzii, furia asta "reformatoare" 'n domeniu' munci(i), mai ales acuma cin', zic ei, se mij_esc roadele reformelor "dureroase", riscin' sa le mai zboare citeva din pernele putzinelor procente de sub cur.
o baga p'aia ca nu poa' sa angajeze "marii" nosti fermier culegaretzi la mere-pere-in-panere, cin', de fapt, presiunile vin tot din partea "multinatzionalelor" imperializde.
d'aici pin' la ipohondria conspiratzionizda drumu'i scurt, si drept, ca n'ar fi nici o proglema sa acceptam, cu resemnare, ca 'ntzeleptzii nosti conducaretzi au ajuns, p'in prop'ile eforturi ale mintzi(i), la conclozia c'asa nu se mai poa', da' miscarea le'o vi'nt, si de data asta, tot in plic.
pen' ca nu putem singuri sa devenim competitivi, reusind sa deformam pin' la grotesc, de fiecare data, matematic, orice fel de chestie care in alte partzi par de bun simtz, si pentru ca n'avem alea trei-patru sute de F16, cum bine zicea baselu' 'ntr'o ocazie, ca sa putem tzine coda pe sus, facem tot felu' de compromisuri stupide ca sa fim acceptatzi la masutza partenerilor de rang doi-trei a alora mari.
ca sa ne lese, dom'le, sa fim ticalosi la noi 'n tzeara, da' cu carticica de membru'n buzunare, ne dam singurei pantaloneii jos.
nu ne  lasa'n schenghen, cu toate criteriile tecnice 'ndeplinite, la televizoare, cu catushe atasate?
vedem cum "liberalizam" si mai tare pretzurile la energie, desi, deja, multe din ele sint egale sau superioare celor din alte partzi.
Factura globală ar creşte cu vreo 80%! Profiturile OMV şi ale distribuitorilor francez şi german ar spori cam tot pe-atât doar dintr-o simplă trăsătură de condei. Cu alte cuvinte, alde OMV, Gaz de France şi E.ON vor să-şi folosească poziţia lor monopolistă în România spre a vinde gazul exploatat mai ieftin în România la preţul cu care reuşesc să se aprovizioneze de la Gazprom şi care este stabilit la Moscova! Poziţia acestor monopoluri este sordidă, dar măcar este de înţeles: de ce să nu obţii bani nemunciţi dacă poţi?!Poziţia Comisiei de la Bruxelles este ca întotdeauna jenantă. Face pe arbitrul, dar este o jalnică agentură franco‑germană. Ce caută însă FMI în această ecuaţie?! Ca întotdeauna unde este ceva sordid, hop şi FMI!
zice nea ilie, si bine zice?
pe cit facem pariu ca dupa adoptarea noului cod al munci(i), si dupa "liberalizarea" (a dracu' traba: de doo'j de ani tot liberalizam si nu mai terminam!) pretzurilor, intram si in schengen, se ridica si celebru' MCV?

ai nostri halbacazapadisti nu vor sa se ridice (cum nici eu nu vreau), stiin' ca, odata ridicat MCV, fauna pluripartidoasa o sa'si puie si mai tare poalele'n cap, de data asta cu certefecat de la evropa.
evropa multzumita ca e lasata si ea sa ee un rind de piei de pe iobagi, n'o bagi, vremea nutzy trece...
si vine alta nutzy!
e absolut okey daca si "noi" sintem lasatzi s'o facem, fara ingerintze essterne.
de ce ne dăm băţoşi şi vrem să scăpăm de monitorizarea europeană?
uite d'aia!!!
si spunetzi'o, dom' ghinea, si lu' monica!

ca sa afle si ea ca, 'n actualele conditzii, halba ca zapada o sa fie de (foarte) stinga, or n'o sa fie deoloc...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu