miercuri, 30 decembrie 2009

...aur de la rosia montana

de revelion am de gind, in timp ce totzi ceilaltzi o sa se pacane in strada cu lorry groza, sau o sa se tzuce sub ramurelele atirnate de lustra, in spume de shampon, ca io sa ma delectez cu aur de la rosia montana, in compania lu' dorin liviu zaharia.

profit de faptu' ca fetele m'au lasat singur...

ocazie, nenica !

si pentru ca sint generos cu ocazia asta, iata, incalc cu buna stiintza toate legile de pe pamintu' asta legate de "dreptu" de autor (alo, domnu', nu datzi dreptu' ?), asa ca postez cele doo lingouri de aur pur ca sa se bucure si altzii !

aiurea ! parca n'as sti ca n'o sa se uite nime' !

mai rau ca la ultimu' basescu la otv !

sau ca mark knopfler care'a avut senzatzionalu' rating de 0,0001 vizionari















dac'or fi de acord si astia de la filebox, si nu mi'or anula contu' !



hai, vizionare placuta !

la marutza, negru, mov, aaa, violet, ...

basescu prigonit la otv pe acompaniament de tapalaga

part 1



part 2





Baiatu' lu' tata

de Dan Tapalaga HotNews.ro

Marţi, 29 decembrie 2009






Modernizarea statului debuteaza senzational: la alegerile pentru colegiul 1 din Capitala, PDL a avut de ales intre Virgil Tudorache, finul lui Gigi Becali si Honorius Prigoana, fiul omului de afaceri Silviu Prigoana. Atat a gasit Boc prin debaraua partidului: un samsar dubios si o beizadea mediocra. In cele din urma, PDL a facut, vorba lui Blaga, alegerea buna. Ne-a scapat de samsar, alegand beizadeaua. Ce competenta? Ce reformare a clasei politice? Romania s-a procopsit cu doi Agamita juvenili, Honorius si EBA, simboluri nefaste ale modului de promovare in politica: cu influenta sau foarte multi bani.



PDL fie n-a inteles nimic din cazul EBA, fie nu-i pasa ca ridica nepotismul la rang de politica oficiala. Vasile Blaga sustine ca partidul a incercat, fara succes, sa-l convinga pe Ionut Popescu sa candideze. Sincer, nu prea cred. Honorius Prigoana visa inca de prin 2008 sa se aleaga. Ca si EBA, nu prea conta unde. In Parlamentul European, oriunde, numai sa se aleaga. Pe scurt, Prigoana senior a prestat la greu in campanie iar partidul l-a rasplatit indeplinind visul beizadelei.



Joaca de-a candidatura



In februarie 2008, insusi Sivliu Prigoana admite ca fiul sau, Honorius, vrea sa candideze iar presa scria ca se pregatea chiar o modificare a legii. Detalii aici

In mai 2008, intr-un bizar discurs tinut in fata senatului statului Illinois, Prigoana jr. isi anunta public, tocmai din America, viitoarea sa candidatura: "In Romania, desi sunt tanar, sunt asociat in multe companii de succes si am planuri pe termen lung in a servi interesele oamenilor si sa candidez pentru o functie in stat" (Vezi minutul 2.30 al inregistrarii)







Europarlamentarele trec, EBA s-a ales, Prigoana jr ramane fara coledzi. Isi pregateste insa terenul, la fel ca EBA, mimand implicarea in viata politica. In august 2009, e uns presedintele PDL Chicago. Se preface ca i-a trecut cheful de candidatura: "Deocamdata nu am ambitii in politica, pentru ca de-abia am terminat facultatea si am alte planuri. In momentul in care o sa am ceva de oferit probabil o sa ma intereseze o functie publica. Deocamdata nu-mi trece prin cap asa ceva". Detalii aici.

Ambitiile politice ii revin prin octombrie 2009, cand incepe sa apara la televizor in costum si cravata, perorand, culmea, despre sistemul pervertit de promovare in politica: "Sistemul politic romanesc, din cate am vazut eu, am testat si eu marea cu degetul, de foarte multe ori poti sa accezi si sa urci pe scara ierarhica numai daca te integrezi in acel sistem, foarte pervertit. Greu a ajuns un tanar, cu adevarat, care merita, intr-o functie publica, pe meritocratie. De obicei numirile se fac ala e al nostru, ala e al vostru, politic. Am ajuns in Romania ca pana si directorii de spital sa fie numiti politic. Nu vi se pare ca e ceva in neregula cu societatea in care traim?" Detalii aici

Pasul decisiv il face in decembrie 2009. Conducerea PDL il desemneaza candidat la functia de deputat in colegiul 1 din Capitala, vacantata dupa numirea lui Bogdan Olteanu la BNR: "Sa nu facem sa arate ca e vorba de nepotism. Daca era vorba de nepotism, primeam o functie de secretar de stat, cum au primit altii, dar am fost nominalizat pentru a intra intr-o batalie. Nu e neaparat un privilegiu. Nu inseamna ca eu maine merg in Parlamentul Romaniei" , a declarat Honorius Prigoana la Realitatea TV"

Honorius Prigoana pare un fel de EBA in varianta masculina. Singura diferenta fata de EBA pare sa fie o relatie ceva mai buna cu gramatica. Altfel, cei doi se inteleg perfect, cunosc amandoi limba de Dorobanti, simt la fel, se misca identic in ritmuri de Bamboo. Destine pereche, profilul lor de candidat pare tras la indigo. Amandoi au studiat in Statele Unite, dar si-au construit cariera exclusiv prima pagina a tabloidelor din Romania.



Desigur, se simt victimele presei, desi s-au dat peste cap sa intre in lumea mondena. Honorius a explicat ca a venit din Statele Unite sa stranga semnaturi pentru candidatura Elenei Basescu ca un "ajutor de la un om sfisiat de presa pentru un alt om sfisiat de presa". "La doar 22 de ani, Honorius este deja un comentator frecvent in media romaneasca" - este prezentarea pe care i-o face un senator american lui Honorius Prigoana. Eronat. O exprimare nefericita. Juniorul nu si-a facut o cariera de comentator, ci de frecvent comentat:



In 2007 si 2008, intra in atentia ziarelor de scandal. Detalii aici si aici

Tot in vara lui 2007, postul Acasa il prezinta, cu Lamborghini cu tot, intr-un lung reportaj la malul marii drept Atractia verii. Detalii aici

In iunie 2008, este surprins de politisti gonind cu Lamborghini Gallardo pe bulevardele Capitalei, avand permisul suspendat. S-a ales cu dosar penal, cazul fiind finalizat cuDosarul s-a cu o amenda de 900 de lei. Detalii aici

In 2009 il vedem in alte emisiuni mondene, la Dansez pentru tine. Detalii aici.

In CV-ul sau, Honorius Prigoana gasim si o latura de admirat. Sustine ca munceste de la 12 ani, ca a deratizat prin subsoluri, ca a omorat o vara intreaga gandaci si sobolani, ca lucreaza cot la cot cu tatal sau in firmele sale unde se ocupa de "fonduri europene". A studiat in Statele Unite, unde a absolvit universitatea DePaul, ceea ce i-a mai slefuit tanarului Prigoana personalitatea. Detalii aici



Intr-un interviu pentru Catavencu, se revolta ca e perceput drept baiatu' lu' tata: "Problema mea e urmatoarea: in tarile cu apa calda fara program (in Romania, citind presa, observ ca e apa calda, dar cu program) exista urmatorul lucru: si anume familiile de traditie. Si anume, familiile cu traditie in business, care de generatii, de zeci de generatii, sint miliardari si nu e nici un fel de problema cu asta si lumea ii respecta pentru acest lucru, exista familii politice, care de generatii si zeci de generatii… La noi? Cum e unu’ baiatul cuiva, gata, hai sa-l nenorocim pe asta, ca saracu’ e fara aparare. De sa-i fie rusine dupa aia sa iasa din casa?". Detalii aici: Vedeti ca nu sunt pitiponc?



E pitiponc sau nu e pitiponc? Asta-i mai greu de stabilit. Cert este ca nimic nu-l recomanda pentru pozitia de candidat, la inaltimea stachetei ridicate de PDL si Traian Basescu. N-are o competenta clara, nici o cariera politica in adminstratie sau vreun proiect politic palpabil. Gasim lejer in PDL sau oricare alt partid sute de tineri mult peste nivelul sau.



Ce vor spune Monica Macovei, TRU sau Cristian Preda despre candidatura lui Honorius Prigoana? Cum le pica lor? Vor spune ca tot e mai buna o beizadea, fie si mediocra, dar scolita afara decat un baron local slinos cu rudele sale?



Gasim in nepotismul cu pedigree vreun semn progres? Copiii lor, dati cu o spoiala de educatie, vor fi stapanii copiiilor nostri. Asa ne modernizam statul?



Honorius Prigoana si EBA traiesc in umbra tatalui si cauta sa se elibereze de ea. Nu le place sa li se spuna baiatu' lu' tata sau fata' lu' tata. Ar insemna sa-si recunoasca mediocritatea si dependenta de banii si influenta parintilor. Cei doi refuza sa-si raspunda la o intrebare banala: fara un tata puternic in spate, fara influenta sau banii lui, ar fi reusit oare sa faca saltul din paginile tabloidelor direct in politica mare?



PS: Argumentul candidaturii nu tine: bine unsa, masinaria de vot te scoate deputat la fel cum PDL a scos-o pe EBA europarlamentar. Va fi o aparenta de competitie, va conta exclusiv mobilizarea activului de partid.

________________________________

peseu' meu

bine'ntzeles ca honorius e un pitziponc, da' tomnai d'aia !

marți, 29 decembrie 2009

vestitorii primaverii

in sectoru' trei al capitalii

hai, "la multz ani" si honorius multa pe 2010 !

luni, 28 decembrie 2009

mandatu' lu' funeriu incepe cum nu se poa' mai bine !

aflu cu infinita satisfactzie, si sporita consideratziune pentru' tzara in care'mi este dat sa vietzuiesc, ca s'a modificat schimbarea, SI in ceea ce priveste legea educatiei nationale.

mafia din invatzamintu' romanesc isi arata coltzii inca inainte de inceperea propriu-zisa a mandatului de ministru de catre daniel funeriu. n'a trecut decit o saptamina de cind ma'ntrebam daca'si va rupe dintzii'n aceasta confruntare dezechilibrata.

n'as avea tocmai io indreptatzirea sa ma pronuntz in privintza acestor aspecte, data fiind trecerea absolut sporadica, si fara efecte vizibile, prin masina de tocat a invatzamintului romanesc (lucru petrecut, oricum, cu destule decenii in urma), da' faptu' ca mai am inca o progenitura ce parcurge, ea insasi, ultimele faze ale unei, sa zicem, "desavirsiri" profesionale, imi da o, cit de mica, legitimitate in acest sens.

n'am sa ma apuc sa "torn aici" ceea ce cred eu ca a fost gresit in ceea ce sa'ntimplat cu propriu'mi copchil, mai ales ca'mi pot reprosa si eu destula neimplicare. n'am facut'o cu foarte mare energie si pentru ca ma cunosc destul de bine cit de a-social sint eu insumi, si ea (e fata) imi seamana prea bine in directzia asta. daca as mai fi fost si un mare "zbir", probabil ca nici macar sihastriile din virfu' muntelui n'ar mai fi corespuns  standardelor de auto-izolare la care ar fi  ajuns.

nici acu' nu'i mult mai departe de asta !

da' nu despre asta vreau sa "torn"...

de fapt ma autodenuntz !

pe la mijlocu' deceniului trecut, pe vremea cin' computatoarele erau putzin raspindite, ca sa nu mai vorbesc de internet care era "un lux", am fost beneficiaru' indirect al relatziilor vicioase, ca sa nu zic direct corupte (desi, iata ! zic !), incasind sume de ordinu' sutelor de bulioane lei tramvai vechi, ca urmare a participarii la "industria" lucrarilor de licentza dintr'o anume institutzie de invatzamint superior bucuresteana.

de stat !

ase !

ce faceam ?

eram interfatza conectata la computator a unui "profesor universitar", pe vremea aia ajuns la vremea senectutzii absolute (cit sa fi avut ? 75 ? 85 ? habar n'am !), si care ne livra lucrari de diploma vechi pe care le scanam, le procesam in format digital, le mai repaginam, mai bagam un grafic, o poza, ceva, si dup'aia le printam formos cu numele "clientului" nou al "profesorului".

si asta de sute de ori !

nu spun cum era nivelu' "lucrarilor" reşpective, de ma rusinam io citindu'le, facind, uneori, exces de zel (nesolicitat !) de a aduce unele corectzii in ceea ce priveste preturile, cantitatzile, plus alte elemente ce erau vadit in-actuale (era perioada inflatziei cu trei cifre !).

alteori era vorba, pur si simplu, de transcrierea unor instructziuni interne ale unor intreprinderi atunci de stat, fara nici o legatura cu (sau fara sa aiba vreo relevantza legata de)  procesu' de instruire dintr'o institutzie de invatzamint superior (norme psi, pm, efractzie, etc. !).

a tzinut toata distractzia asta, foarte "lucrativa", pin' ce mos teaca a dat coltzu', citziva ani mai tirziu.

nu'mi imaginez in ce mod au "evoluat" intre timp lucrurile, mai ales ca invatzamintu' "la privata" a 'nflorit corespunzator cu dezvoltarea capitalista a relatziilor de productzie !

la fel, nu'mi imaginez cum au evoluat intre timp "beneficiarii" prestatziilor mele, si daca o fi ajuns vreunu' parlamentar (am facut gresala sa nu pastrez o statistica exhaustiva)...

de amuzament, am sa caut, dac'oi mai avea dischetele, sa plasez o astfel de "lucrare" pe blog...

sa ne ridem !

in incheiere un citat din mult injuratu' domn hardau:

Dlui Mihail Hardau, fost ministru al educatiei, actualmente senator si seful comisiei de invatamant din Senatul Romaniei, i-a scapat porumbelul asta vara cand a declarat public: “universitatea Spiru Haret si alte universitati private controleaza Ministerul Educatiei si Parlamentul Romaniei”. O fi stiind domnia sa ce spune, avand in vedere inaltele functii pe care le detine in statul roman.
asa ca d-l daniel funeriu este intr'o situatzie cit se poate de imposibila, cu tot siviu' d-sale !
sa'i tzinem pumnii !
treaba e sa nu'i tzina, in cu totu' alt scop, si distinsii domni parlamentari/profesori universitari...

duminică, 27 decembrie 2009

ginditoarea de la hamangia

Coalitia pro
Alina Mungiu-Pippidi
Joi, 24 Decembrie 2009
Modernizarea prin clientelizare (mai normala ar fi fost o statusquo-izare prin mirceageonizare). Cu asta incepe programul mandatului istoric al lui Traian Basescu daca lasam lozincile si ne uitam doar la fapte (atentzie la alinutza: incepe !). S-a ajuns la o majoritate nu prin construirea unui consens social (cum bine zicea Domnul Ion Iliescu, in tezele de la congresu' al, aaaa, 'nspelea !)(mai larg decat cu partidele, sindicatele conteaza si vor conta mult in lunile care vin - da, da ! sindicatele ! aceste esentze de rom ale reformismului romanesc !), ci prin recrutari individuale de cea mai joasa calitate (cind puteau foarte bine sa ma recruteze pe mine, daca nu eram deja incorporata si lasata la vatra deja). Generalul Oprea (acest ticalos ce n'a vrut sa stea capra la vanghele dupa ce l'a facut basescu capu' mafiei lu' nastase ! nu era mai bine invers ?) si Eugen Nicolicea (pentru asta "jos palaria" d-na mungiu pippidi: avetzi absoluta dreptate ! da' asta nu'nseamna ca nu sintetzi, iarasi, cit incape de inconsecventa, atentzie la mine, si ochii la usa !) marele luptator anti-anticoruptie din Comisia juridica (si mare dusman personal al reformelor initziate de Monica Macovei, nu ? ATENTZIE MARITA !), au devenit membri de baza in coalitia pro (dupa atitzia ani de "generatzia PRO" era si cazu' !). Lor li se adauga o constelatie de nume de lista neagra (doamna, dupa atitzia ani n'ar fi cazu' sa depasitzi faza listutzelor mai mult, sau mai putzin, negre, si sa depunetzi d-voastra niste plingeri penale la parchete, daca avetzi datele necesare ? ca, altfel, nu sintetzi foarte departe de pretenu CVT), deocamdata tinute sub acoperire (cine'i tzine, doamna, acolo ?), ca sunt mai de folos in partidele lor (HOPAAA !), sapandu-si liderii (HOPPPAAA !), decat in domeniul public (unde ? la spatzii verzi ?). La PSD, Miron Mitrea, inecat in dosare referitoare la celebra sa prestatie ca ministru al Transporturilor in guvernul Nastase, dar si oamenii sai de incredere ca Marian Oprisan sau Radu Mazare (si e de bine ? e de rau ? ca sint inecatzi in dosare, adica...). Ati vazut ce spatiu de lansare pe toate televiziunile a avut dl Mitrea ca sa lanseze proiectul sau anti-Geoana (cum de indrazneste ? auzi: anti-geoana ! da' nu mai avem deloc rusine ?)si aberatia ca Viorel Hrebenciuc controleaza, de fapt, DNA  (ATENTZIE MARITA !)si le face probleme lui Mazare (il scoatetzi si pe mazare pro-basescian acu' ?) si lui (da' parca a zis si hrebe ceva despre flacara violeta. asta nu se pune ?)? Credeti ca daca noi facem maine o coalitie civica pe absolut orice tema capatam macar o zecime din spatiul dedicat lui (daca facetzi una cu pirvulescu si alistar va asigur io ca o sa avetzi !) ?  Ti-ai gasit (i'atzi gasit ?)! Nu e chiar asa simplu cu televiziunile astea cum cred votantii cei mai stupizi (pin' aici cucoana ! nu'tzi permit, ma'ntzelegi ? sa ne faci stupizi asa de la obraz ! OBEZO ! itzi convine sa te fac vaca grasa ?), care au votat pentru ca s-au enervat pe ce au vazut la televizor (ete fleoshk, marghioalo ! ai fi vrut sa n'o facem, nu ?). si Mitrea nu e singurul disident cu mare iesire mediatica zilele astea (zii asa madam ! mogulii sint oamenii lu' base, nu ? pai asa mai vii d'acasa...). La liberali a fost dezgropat Viorel Catarama (da' acu sase luni cine'l dezgropase cin' propunea aliantza cu pesedeu' ? tot la turcescu...), care nu a mai ajuns pe lista neagra pentru simplul motiv ca i-am convins pe Basescu si Stolojan (dom'le, da' ce puternica esti !) sa renunte la el. Vechiul veteran SAFI si al altor afaceri, care ma suna pe linia guvernamentala la TVR ca sa imi dea indicatii ce sa dau la stiri (asta'i tot autodenuntz ? pe vremea lu' milica exista linie guvernamentala ? interesant !), s-a etalat la o emisiune a lui Robert Turcescu la care a fost confruntat doar cu alte declaratii politice ale lui, dar nu si cu lipsa lui de credibilitate generala si motivele sale (pai turcescu ar cam fi cazu' sa ceara aprobare de la noua sectzie de presa a comitetului central, de la o noua doamna alexandrina gainusa, sau cum dracu o chema pe aia cu coc, ce intrebari sa puna in emisiile lui ? si vintu ce zice ?) . Catarama si colegul lui de lista neagra dl Fenechiu s-au plictisit sa fie anti-Basescu (ce ? fenechiu nu mai e anti-basescu ? o ce veste minunata ! nici ghise ? da' doamna europarlamentar nicolai ?). Vor sa fie pro, dat fiind ca asta aduce mai multe dividende zilele astea (ce subtilitatzi de mesaj avetzi, doamna ! sa nu va fie de deochi !). Cititorii mei (vai ce flatat ma simt !) stiu ca nu sunt fan Crin Antonescu (avetzi tot viitoru'n fatza, doamna ! nimeni nu'i perfect !), dar pe langa astia Crin e o lebada (mai bine'o mincau tziganii lebada asta, zau !).Cu ungurii, membri de baza in coalitia pro (nu mai bine stateau dracului in coalitzia anti ? ce daca s'a retras si bou' ala de johannis ? va propuneau pe d-voastra !), situatia e si mai albastra (io stiam ca'i rosu-alb-verde !). Principalul oponent al Legii minoritatilor in mandatul precedent a fost PD (noii dusmani de classa ai natziei, nu ?) – liberalii erau gata sa o treaca (e de bine ? e de rau ? cum o vrea doamna !). A spune publicului maghiar (ii intreaba cineva ? ca parca majoritatea ungurilor au votat cu base, de ce trebuiau sa se scuze udemeristii ?) ca ai intrat la guvernare ca sa treci Legea minoritatilor cand stii ca exact aliatii tai nu o vor trece e cu totul penibil (poate c'o trece, mai stii ?). Nu e nevoie de nici un motiv sa intri la guvernare (la nici un rind distantza va contrazicetzi ?). Tara are nevoie de imprumutul de la FMI si gata (cine nu e gata il iau cu lopata !). Fiti patrioti si cu gura mica, e mai prudent (sfaturi pentru mici, unguri, si maturi). Dar problemele nu se opresc aici (presimtzeam io ceva !). Acum trei ani, Marko Bela avea dosar la DNA (ei ?), unul serios (ei ? de unde stitzi ca'i asa de serios ?), cu un avans luat de la o editura inexistenta (investigatzii, soro, nu gluma !) pentru o viitoare carte pentru copii (poate c'o fi publicat'o in trei ani ! v'atzi interesat d-voastra ?), platita la un nivel mult peste piata europeana (cum doamna, pentr'un miliard lei vechi d-voastra cre' ca nici nu va datzi jos din pat !). Unde e (intrebatzi'o pe doamna stanoiu !)? Nu-l mai are (spuntzi doamna pe sleau: il santajaza basescu cu el ! da' nu putea sa'l santajeze pe vremea coalitziei grivco ? nu era mai in folosu' lui sa'l aiba aliat in alegeri pe bella ? cre' ca va cer prea mult, nu ?), a primit acasa NUP-ul, ca Elena Udrea (asaaaaa ! guuud !), chiar cand ii trebuia la audieri (atzi ajuns, cu greu, in sfirsit, la vechea d-voastra obsesie ! cre' ca in curind vetzi putea deschide o catedra de udrescologie la Hertie School of Governance din Berlin)? Pai, daca e asa, sa auzim si de la el, si de la DNA, sa nu mai planeze banuiala asupra unui viceprim-ministru (de ce nu datzi un telefon ?). Trebuie sa spun ca daca s-a inchis e si mai penibil ca daca nu s-a inchis, pentru ca la vremea aceea a fost prezentat (de cine ?) ca un dosar beton. E posibil ca vreun procuror zelos sa fi vrut sa dea in dusmanii presedintelui (ce intrebari insidioase punetzi !)? Se adauga la asta si dosarul lui Zsolt Nagy, pe care va amintiti ca l-am aparat (unde doamna ? si in ce calitate ?) spunand ca trebuia trimis in judecata pentru coruptie (daca erau temeiuri), nu spionaj (incadrarea juridica o facetzi d-voastra acum ? da' codu' penal ce zicea ?). Ei bine, DIICOT l-a luat pe spionaj sperand ca o sa gaseasca ceva pe coruptie; nu a fost in stare si l-a trimis in judecata pentru spionaj (interesant ! n'au gasit dovezi c'a luat shpaga o gogoasa da' au gasit c'a vindut secrete de stat, ori ce ?). Asta, daca nu e prostie crasa (niciodata de exclus) (asta inclusiv la d-voastra, cu scuzele de rigoare !), inseamna ca au dreptate cei care spun ca dosarele sunt politic folosite pentru intimidare si santaj, iar asta e pentru noi o mare lovitura (AICI AM VRUT SA AJUNG doamna: prin ceea ce spunetzi in fraza asta il confirmatzi pe celebrul nicolicea, pe care mai sus il descriatzi drept dracu gol, plasindu'l pe lista persoanelor indezirabile - lucru cu care sint de acord pina si io, da' iata ca ii adoptatzi  chiar d-voastra postulatele ! deci DNA DIICOT sint arme politice, nu ? asa va vreau !). In procesul de a construi o majoritate, de la infractor la ministru la noi e un singur pas (ca sa vezi !).Ca sa fii nou-venit in coalitia pro trebuie deci sa intrunesti cateva caracteristici, intre care a fi avut sau a avea dosar la DNA pare obligatoriu (deci e aproape si adrian-prim-ministru-nastase-bloger ?). Ciudat, nu, avand in vedere ca asta parea a fi caracteristica de baza a celor din coalitia anti? (nu mai bine schimbatzi tzara ? ca parlamentu' ramine pina'n 2012 !) Ei, nu mai e (atzi vazut ?). si e foarte clar si de ce, dupa atatea transferuri in toate directiile. In 2004, PSD, pentru ca fusese la guvernare, avea de trei ori mai multi oameni pe lista neagra ca PD si PNL la un loc. La europarlamentarele din 2007, ce sa vezi, numarul de persoane pe lista neagra la fiecare din cele trei mari partide era egal. Iar in 2008, la alegerile legislative, vechea Alianta Dreptate si Adevar  (da' ce au candidat pe liste comune cumva ? parca liberalii veneau din pozitzia de partid la putere. de ce'i cuplatzi ? doar ca sa va iasa d-voasta pasentza ?)avea deja mai multi oameni pe lista neagra decat PSD, chiar daca individual PSD conducea inca. Nu am nici o indoiala anul acesta, vazand ca numele negre marcante (nume ? date ? adrese ? nr. de mobil ?)de peste tot sunt cele care se alatura coalitiei pro, contra sefilor lor de partid (ceea ce'i o blasfemie, fratzilor !), ca primul loc nu mai este al PSD (deci: intzelegetzi odata totzi ! trebuie sa ramiie intodeauna pesedeu' la putere ca sa mai avem si noi falitzii nostri...).Sprijinul politic costa. si costul il platim toti (costa doar la pedelisti ! la ai'laltzi nu costa ni'mic ! era gratis ! ba' va mai baga si cite 25.000E in cont la fiecare... da' acu', ce sa va fac ? atzi perdut ocazia daca nu l'atzi ales pe giuana ! ca nu va mai plateatzi nici ratele daca iesea el !). Numai cineva de maxima incredere ca Elena Udrea (!!!!! ce bine reusitzi sa mi'o facetzi simpatica !!!!!) putea deci primi pusculita fondurilor europene structurale (auzi cucoana ? da' crezi ca ioropenii aia's atit de prosti ? pe puwac au prins'o c'o bagatela de 100.000E ! lasatzi'o si p'asta sa intre la bulau daca'i proasta si hoatza - lucru ce v'ar displacea profund, cred, la cit va e de simpatica !) (desi nu stie ce tari sunt membre in UE) (hai lastzi'o p'asta ca'i prea ieftina ! mai bine zicetzi'o direct ca se reguleaza cu basescu si ca delapideaza fonduri pentru el pentru a'i depune in paradisuri fiscale. nu'i mai bine asa ?). La ea se va face coada pe doua randuri a baronilor locali: asteptati-va sa ii vedeti pe toti cuminti si pasnici in anii care vin (daca'i asa inseamna ca femeia asta - cihhhh - o sa bine merite statui in toate localitatzile patriei ! la cit de putzine fonduri s'au accesat pin' acu ' !). Nu ca ar fi astea unicele fonduri: precedentele create de liberali si alte fonduri locale vor merge la alianta pro si vor lasa in frig localitatile ai caror oficiali au fost in coalitia anti (??? mama ! sintetzi mai sinistra ca sinistra !). Marea migrare centrala va fi urmata de una locala, ca alesii locali nu isi vor putea permite sa ramana fara resurse (pai de un' dracu sa mai faca ei parangheliile alea saptaminale cu "artistii natziei" ? ca pin' acu zice c'o f'o criza mare da' de paranghelii nu s'or lipsitara nici unii !). Totul e ilegal, dar tot liberalii ne-au aratat ca e destul ca scrii in preambul ca faci exceptie de la lege si totul devine posibil (atzi vazut ? si totusi iubirea !). Pe langa aceste mari distribuiri, clientelismele mici nici nu mai conteaza (acu'ncepe marea rafuala saptaminala cu 'telectualii nesovaielnici - slugile basesciene !). Baconschi va trebui sa dea pe la oamenii care au ajutat in campanie (adica ? ce sa dea ? UE ?), iarasi va creste rata de teologi (doamnaaa, va iese ateismu' pe sub anteriu' de preoteasa a sotzietatzii tzivile ! si io's cam ateu de felu' meu, chiar va luasem apararea in urma scandalului ala scirbos in legatura cu piesa d-voastra montata la iassy, da' si d'voastra evoluatzi din ce in ce mai anti-intelectuali, indiferent daca aia's atei, teologi, sau columbofili)   in diplomatie (deja excesiva) (nu's mai potrivitzi politrucii ? eventual direct ceausisti !). Primii pe lista sunt propagandistii campaniei de gen Mihai Neamtu (d'asta nu va luaseratzi pina acu' !), inventatorul "basescofobiei" (oare merita sa faci doctorate in strainatate ca sa scrii asemenea futilitati si sa stai la coada la slujbe de client? Pacat.) (asta'i remarca de scroafa tzopeasca romana ! trebuie sa spunetzi, in primu' rind, daca doctoratele alea exista "pe bune" sau nu ! sau, daca tot le'au luat, sint obligatzi prin contract sa le miroasa obielele tzircovnicilor de la patriarhie ?).Pe scurt, mandatul istoric pentru modernizarea statului a inceput prin a multiplica dramatic oportunitatile de coruptie politica (mishto: basescu'i vinovat ca nu l'a lasat pe preferatu' doamnei mungiu, mista' giuana, sa dovedeasca cit de putzin corupt e ! a se vedea si avintu' filmuletzului cu el luind malaiu' de la doamna birchall !) , in timp ce tinem discursuri contra din ce in ce mai goale de continut (contra ce ? sau d-voastra incepetzi sa tzinetzi discursuri contra din ce in ce mai goale de ce zicetzi d-voastra ?). Trebuie sa spun insa in apararea lui Basescu ca el nu a pretins in ultimul an sa fie altceva decat ce a ajuns sa fie ("in ultimu' an in care eu insami, alina mungiu pippidi, acceptasem sa fiu pe lista basesciana de partid, si, daca nu ar fi fost egou' meu supradimensionat, si la propriu si la figurat, as fi fost acu' o sine-curista cu acte in regula !") . I-am cerut sa se lepede de "euroconstructi" (esti chiar nesimtzita fimee! atee -  atee, da' stii foarte bine cine cere lepadarea pina si de satana !) si a zis clar in interviul dat lui Catalin Tolontan ca ii pare rau ca ne-a dezamagit (dialog la distantza ?), dar nu poate renunta la Udrea (ajungeeee ! am obosit, zau !). A facut tot ce trebuie ca sa ne arate ca e mai aproape de sultanizare (de ce ? e tare'n shtanga, sau ce ?) decat de modernizare: ce poate face omul mai mult decat sa isi puna fata lider al propriului partid si prietena (un pas inainte ! nu'i mai zici amanta !) ministru si purtator de cuvant neoficial. Daca dupa toate astea lumea il mai crede, nu e vina lui nici intr-un caz (este ? tu nu'l mai crezi demult ? pe jonel il credeai, cu soacra si cumnat cu tot, nu ?). E ca in vechiul banc scotian in care Dave o curteaza pe Jamie aratandu-i ca e lenes, infidel si ii place bautura, iar ea il ia de barbat zicand ca unul care se prezinta intr-o lumina asa de proasta nu poate fi decat mai bun decat pare. Nu i se poate reprosa lui Dave ca Jamie e toanta si incapabila sa-si gaseasca un barbat mai bun (doamna, va rog frumos ! discutziile despre gasit barbatzi lasatzi'le altora ! si d'voastra v'atzi maritat la o virsta venerabila...).Pentru detractorii de profesie, fidelitatea fata de proiectul politic coordonat de Traian Basescu se naste dintr-un gest impur si o logica oarba. Diferiti intelectuali publici sunt acuzati de oportunism, perfidie sau, in cel mai bun caz, naivitate, doar pentru ca nu si-au descarcat munitia letala impotriva actualului presedinte (aceste fraze ne doare, si par desprinse dintr'un alt editorial scris de vechea alina mungiu pippidi ! ceea ce a fost scris inaintea acestui ultim paragraf pare scris de o persoana mai apropiata de mircea geoana chiar decit sotzia sa mihaela ...).

Dr. Alina Mungiu-Pippidi este presedinte SAR si profesor de politici publice la Hertie School of Governance din Berlin
-----------------------------------------
editare ulterioara
dau "intimplator" si peste o alta analiza confirmata suta la suta a doamnei AMP, aceasta veritabila gorgona a sotzietatzii tzivile:

.....dar raman prea multe fapte inexplicabile. De exemplu, de ce cand Bruxelles-ul ne cere sa dam alti trei candidati din diverse partide, ca la Agricultura am pierdut (previzibil) partida, noi il dam tot pe dl Ciolos si atat.....////......////.....Mai pledeaza si numirea lui Ciolos drept unic candidat, cand partida e deja pierduta (deci nu mai urmarim sa avem un comisariat bun pentru o persoana onorabila, ci doar sa impingem cat mai incolo revelatia faptului ca strategia sefului statului a fost perdanta........

vineri, 25 decembrie 2009

achtung-achtung ! breaking news: accident toileto-ecologic in cismigiu, in ajun de craciun !

firma de vidanjat s'a facut de cacat... vizavi de primaria lu' dom' oprescu 


mii de scuze celor mai sensibilosi ca n'am plasat ceva mai in ton cu sarbatoarea de azi, da' m'am tabloidiotizat si io !!!

joi, 24 decembrie 2009

de craciun adrian paunescu isi ia din nou ratzia de scuipaturi (scuipatzi, de preferatzi)

n'avem ! da', tontusi, avem ! evocari: a fost sau n'a fost ? caz_niku

ciuc, inca una si ma duc. hai noroooooooc !!!


in noaptea 21-22 - cine'a tras in noi, io am tras, foc cu foc, la trei cazane metalica (nu trupa rock !), de fabricatzie romaneasca, amplasate la sediu' institutziei un' cu ieroism imi desfasuram activitatea elektrika, pen' ca'mi venise rindu' in noaptea aia de a sta planton la gurile focoaselor arzatoare ce erau de lemn tanase, reci, in asteptarea izbavitoare a agentului combustibil gazos ce nu se indura sa apara decit, in majoritatea cazurilor, inspre orele mici ale diminetzii.

si pen' ca situatzia politico-sotziala iera destul de arzatoare la ordinea zilii, da' nu sufitzient incit sa incalzeasca si batrinele ziduri ale stabilimentului, fuseseram noi, barbatusii disponibili, programatzi sa asiguram, pe baza de rotatzie, nobila misie.

personu' disignat, pre numele lui tiberika, caruia'i venise de fapt rindu', nu se prezentase in seara aia, asa ca m'am trezit io apelat acasa, desi la ora aia eram deja cuprins de avintu' revolutzionar d'al cauta pe cumnatu'miu apv-ist de grad mic, si capacitate cilindrica mare, cu domiciliu permanent undeva intr'un burg transilvan fost sasesc, da' care nu's' cum drak se nimerise ca taman in ziua aia sa soseasca la bucale, cu ordin de servici, pentru a aduce niste hirburi la reparat.

cind aparu cumnatzelu', undeva pe la orele serii, cu ceva timp 'nainte de plecarea trinului ce urma sa'l duca inapoi acasa, imi povesti degajat rezultatu' haladuielilor sale din acea zi, de dupa ce'si  indeplinise misia oficiala. imi zise despre ce vazuse pe la piatza universitatzii unde era lume adunata ca la circ, ciudat, fara o reactzie prea dura din partea oficialitatzilor. se plimbase agale printre oamenii ce se adunasera dupa spargerea mitingului lu' ceashka.

nu'mi venea a crede urechilor cind il auzeam.

era asa de  zglobiu  incit parca in fiecare zi ar fi fost martoru' unor astfel de evenimente.

eram la curent cu cele ce se'ntimplasera la timisoara, gratzie evropii libere, fusesm martorul auditiv al sincopii ceaushiste din timpu' transmisiei "la difuzor" a ultimului lui discurs, in urma caruia respectivu' tiberika pomenit mai sus, ceva mai tinar si impulsiv decit mine, se vazu' cuprins de febra resurectzionala incit se imbraca si pleca spre locu' cu pricina, actziune care se dovedi ca fuse cu ghinion, pentru ca nu'l mai vazui decit dupa cinci-sase zile, adus pe bratze de binevoitori, groaznic desfigurat si incapabil de'a se mai tzine pe propriile'i picioare. in viatza mea nu vazusem un om in asa hal de maltratare.

fusese dus si el la militzia capitalii, prin celebru' "coridor al mortzii", si, ulterior, la jilava, impreuna cu multzi din ce'i care'au fost atunci in piatza.

vazusem cu ochii mei oamenii ce "defluiau" de la miting, parte din ei abandonind portretele tovarasilor pe traseu, lucru inimaginabil in conditzii normale.

ducindu'l pe cumnatzel la gara, avea tren pe la 21,30, am mai povestit si tot nu'mi venea sa cred ce tot imi zicea. cind plecase el d'acolo nu'ncepusera  violentzele impotriva manifestantzilor.

dupa ce'l urcai in tren o luai agale pe jos pe grivitzei pen' a ajunge la misie.

cam in dreptu' fostului hotel nord se vedeau clar pe ceru' noptzii tot felu' de fenomene luminoase dinspre centru.

nu stiam ce se cred.

sa fie rachete luminoase ?

parca sint prea rapide pentru asta.

inseamna ca sint gloantze trasoare, desi era ciudat ca vedeam doar lumina lor fara sa aud si sunetu' impuscaturii.

din cauza departarii.

la servici era constituit deja un nucleu "de criza": tovarasa directoarea, sefu' de la "cadre", un securache umil si zelos in acelasi timp (cel ce'mi facuse "dosaru" cin' au vrut astia sa ma faca "membru", lucru ce'l refuzasem cu dignitate cu citeva zile mai 'nainte - la 'nceputu' lu' decemvrie), si io, desemnat sa le asigur confortu' termic, jos la uzina.

am petrecut noaptea ascultind "shopirlica", nu imi amintesc decit ca si la ei era un "comitet de urgentza".

dimineatza, la ivirea zorilor, urcindu'ma la ultimu' etaj al cladirii, am deschis un geam care dadea spre centru, si, tre' sa recunosc cu rusine, am dat prima serie de "apa la soareci", dintr'o serie mai lunga.

pe ceru' diminetzii vedeam helicoptere survolind razant strazile in rapait de mitraliere.

nu stiu daca trageau intr'adevar in cineva, la ora aia cred ca era deja spalat pe jos in centru, sau doar trageau ca sa bage spaima in oameni sa nu se mai adune.

am ramas in continuare la servici cu urechile lipite de difuzoare.

pe la zece s'a anuntzat moartea tradatorului milea.

baietzii securache din cladire legau deja portzile cu sirma.

nu'mi mai amintesc pe la ce ora au aparut "activistii civici" incredibil de "spalatzei", ce incercau sa scoata lumea la revolta.

unii trageau hais si altzii cea...

in cele din urma, avind asentimentu' tovarasii directoare, asentiment incredibil la cit o stiam de fricoasa si scorpie, un fel de helena ceaushescu bis, am luat'o si io, impreuna cu soferu' personal al directoarii (alt securache), spre centru, in ovatziile cuconetului de la feresti.

ne'am alaturat coloanelor ce deja se formasera din directzia grivitza rosie ("vin muncitorii de la grivitza rosie" vorba lu' diaconu !) .

pe la mijlocu' drumului, pe la intersectzia cu calea victoriei, ne'a trecut pe deasupra capetelor un helicopter alb din care care s'au arucat manifeste.

scria ceva in sensu' sa stam linistitzi la cashilii noastre.

nu stiu daca ala era helicopteru' cu care a fugit ceashca.

coloana a luat'o in pas alergator, mai ceva ca'n marsurile fortzate din armata, spre cladirea comitetului central.

pe la intersectzii mai ne'ntilneam cu cite un "organ" inarmat cu scut si bulan, iesitzi parca dintr'o masina de tocat.

piatza era cam pe sfert plina. ne'am inghesuit, nu stiu cu ce scop, sa ajungem cit mai in fatza.

diversi indivizi neidentificatzi ciripeau ceva de la balcon.

unii mai insistentzi reuseau sa se catzere prin feresti in cladire.

se striga intens.

io mai putzin, ca n'am voce !

bulibasala imi displacu in asa masura incit incepui sa ma retrag mai spre margini.

incepuse lumea sa strige "corneliu manescu presedinte !"

mi'am zis ca nu'i de mine !

io nu'l vroiam pe corneliu manescu nimic !

pe strazile laterale "revolutzionari" incepusera sa sparga porbagaje la masini.

nu stiu daca erau diversionisti...

am plecat, mi'am luat consoarta, am ajuns acasa taman bine sa'l vad pe dinescu holbindu'se spre noi si strigind ca a invins.

pe 23 am facut comitete de intreprindere care sa pazeasca cu arma in mina, cozi de lopetzi, pretzioasele hirtzoage din care ne scoteam pita zilnica.

securachistii au disparut pentru citeva zile, strategic.

nu stiu daca or fi fost la "trageri".

la venire si la plecare ne strecuram printre pacaniturile din zona nuferilor si de la piatza matache, atunci cind mai faceam cite'o coada la portocale sub tiru' simulatoarelor ce ne faceau sa ne lipim instantaneu de ziduri.

am avut si o tentativa de a ajunge la televiziune, la instigarea, si de rusinea, unei colege cu usoare dizabilitatzi locomotorii.

am ajuns pin' la piatza victoriei, da' ne'am raspindit ca potirnichile sub tirurile din blocurile din jur, lucru' pentru care multzumesc si azi providentzei, ca cine stie in ce belea mai intram !

asa mi'am petrecut io sfirsitu' lumii !

comuniste ?

ei as !




miercuri, 23 decembrie 2009

iar basescu, iar B1tv, pe 22.12.2009 plus Doamna Tia



Ceremonii

Scris de Tia Serbanescu
Între două ceremonii care i-au marcat trecerea din primul mandat prezidenţial în ultimul, preşedintele Băsescu a depus jurământul în Parlament unde şi-a rostit şi discursul inaugural - binecuvântat de Patriarhul Daniel şi afurisit aproape imediat de adversarii politici care i-au primit cu ostilitate declaraţia de „reconciliere“ pentru „modernizarea României“. Fraza prin care dl Băsescu aprecia că „vremea coaliţiilor contra a trecut şi a venit vremea dialogului şi a coaliţiilor pro“ a fost interpretată de dl Vosganian exact în sens contrar: „înseamnă că nu dialoghează cu cei care sunt contra sa, cu opoziţia, şi asta e un grav atac la adresa democraţiei“. Poftim! Una vorbim şi başca
ne-nţelegem! Semn că diferenţele între coaliţiile contra naturii şi coaliţiile prostănace sunt insesizabile. Convingerea dlui Băsescu că poate „coaliza toate energiile şi competenţele pentru reformarea clasei politice, a justiţiei şi a statului“ pare mai degrabă utopică şi retorică: multe energii sunt deja coalizate „contra“. Cel puţin aşa reiese din faptul că dnii Geoană şi Antonescu n-au ieşit din transa electorală şi par şocaţi de acea duminică în care s-au sărutat în curtea PSD crezându-se câştigători la vot în plic. E de înţeles: numai Geoană să nu fii, după asemenea zi. Până şi dl Hrebenciuc a dat în mintea vrăjitoarelor considerând că dl Băsescu a câştigat cu ajutorul „flăcării violete“ care-l protejează, îndeosebi joia. Nu e clar dacă dl H. vede flăcări violete doar joia sau e bântuit de ele zilnic - cert este că la depunerea jurământului, dl Băsescu purta o cravată violet care trebuie să-i fi dat ameţeli vraciului pesedist. Oricum, faptul că Hrebe crede în flăcări violete la vârsta sa îl face simpatic: n-ar fi exclus să mai creadă şi în Moş Gerilă. Dincolo de aceste erezii, e limpede că războiul celor două tabere nu s-a încheiat şi că flăcările (violete sau roşii) riscă să mistuie orice iniţiativă. Sub privirile protectoare ale dlui Năstase, cu care-şi petrecea seara şi întunecimile, dl Orban l-a aruncat pe dl Băsescu în flăcările iadului comparându-l cu Hitler în 1932. Cei doi n-au ajuns nici măcar la pactul Ribbentrop-Molotov darmite în zilele noastre. Aşa încât, anul 2010 s-ar putea să nu ne aducă nici liniştea dlui Geoană, nici bunul-simţ al dlui Antonescu şi nici reformarea dlui Băsescu. Sau poate da. Vom trăi şi vom vedea. Să ne urăm aşadar „la mulţi ani“ - căci avem nevoie de foarte mulţi ani pentru a ajunge la liman. Sănătate!

a se arunca dupa utilizare


si a se trage apa !

marți, 22 decembrie 2009

n'avem !

n'avem comemorari,  ciozvirtizari, azvirlitozari, poavazari, craciunizari, hai_sa_'mbracam_camesa_mortiizari, tatulicizari, cum_potzi_sa_fii_asa_insensibilizari, metafizico_clitoris_voiculescianizari, ion_ilestizari, vai_ce_eroi_am_fostizari, aniversari, vai_ce_fraieri_am_fostizari, revolutzionarizari, jinglebellizari pecemeizate, noi_sintem_romanizari, spiritul_craciunului_sa_te_aiba_in_pazaizari, stefan_hruscaizari, stefan_banica_juniorizari, jurizari, zece_pentru_romanizari, cine_a_tras_in_noizari, noi_am_tras_in_voizari, mircea_badea_cu_penele_in_fundizari, nistorescianizari, etece...



asa DA, HULTZANULE !
nu te lasa !

spre stiintza: sorin ionitza vrea si el 4x4


SENATUL EVZ: 24 de ore în zăpadă - povestea blocajului de la Cotorca şi o morală
Sorin Ioniţă Marţi, 22 Decembrie 2009

Sorin Ioniţă: „Venind marţea trecută cale lungă, tocmai din Republica Moldova, coloana în care înaintam nu prea repede spre Bucureşti, dar destul de bine prin zăpada de pe DN 2, cu crivăţul în spate, s-a oprit la căderea serii undeva în câmp, într-un loc care s-a dovedit zilele următoare a fi la vreo 15 km de Urziceni” .

Aşa am intrat eu în celebrul blocaj de la Cotorca, cel care a ţinut capul de afiş al presei timp de câteva zile săptămâna trecută. Retrospectiv, a sta prins aproape 24 de ore în zăpadă e o experienţă interesantă, care chiar merită trăită din când în când, pentru a-ţi reaşeza mai bine priorităţile în viaţă.

Cum se întâmplă, totul debutează cu o mare incertitudine: nu vezi nimic din ce se întâmplă în capul coloanei, nu ştii de ce s-a oprit camionul din faţă, dar nu prea îţi vine să crezi că, după ce ai făcut 500 km prin ninsoare şi mai ai doar vreo 60 până la destinaţie, staţionarea ar putea dura mai mult de câteva minute. Pe urmă gluma se îngroaşă: şirul de maşini se îndeasă bine şi pe sensul celălalt, apoi se opresc de tot; unii din coloană încep să claxoneze nervos, apoi renunţă.

Cei pe care blocajul i-a prins cu mai puţin combustibil în rezervor sting luminile şi motoarele. Vântul se înteţeşte şi suflă suluri- suluri de zăpadă peste şosea, iar vizibilitatea scade sub douăzeci de metri. Încerci să-ţi aduci aminte care era ultima localitate prin care ai trecut, dar nu reuşeşti. Este deja ora 10 seara şi începe să se contureze perspectiva ca până la zi să nu ne mai mişcăm din loc. Lumea se târăşte cu greu prin viscol până la portbagaj ca să aducă ţoale de rezervă şi începe să calculeze cu îngrijorare cât timp îşi poate permite să ţină motorul pornit.

Şi aşa trece într-adevăr noaptea, cu maşinile zguduite atât de tare de vânt, încât par că acuşi-acuşi vor fi împinse una în alta. Oamenii moţăie care cum poate, că de dormit nu poate fi vorba, fiecare la iernat în propriul său refugiu alpin. La 8 dimineaţa deja e lumină, însă vreme la fel de rea. Marea schimbare e însă că s-a aflat de noi, se pare: radiourile fac scandal, iar autorităţile explică şi promit. Dar detaliile sunt aproximative: unii ne plasează înainte, alţii după Urziceni, iar alţii pe drumul lateral spre Slobozia.

Posibil să fi fost şi pe acolo blocaje, însă cacofonia săritoare din mass-media ne convinge încă o dată că deruta e mare, deci salvarea nu e de aşteptat curând. Încep să apară momentele amuzante: nişte ziarişti trag de urechi în direct pe primarul de Urziceni (de ce pe el? că între noi şi oraş mai erau vreo trei comune, iar primarul oricum nu prea are ce face în atare situaţii), iar el promite ceai cald şi pături.

Un mare hohot se ridică atunci din coloană - adu-ne benzină, nene, dacă poţi, nu ceai! Dar fireşte că nu poate să aducă nimic, n-are cu ce, aşa că într-o intervenţie ulterioară bietul primar spune că mai bine am veni noi pe jos până la Urziceni, unde găsim adăpost şi hrană. Asta e chiar tare: crivăţul suflă aşa amarnic, încât am văzut oameni făcând pipi în pungă şi crăpând puţin uşa maşinii s-o arunce afară. Ideea că am putea-o lua pe jos 15 km până la Urziceni e din alt film.

Pe la prânz vremea se mai domoleşte şi apar din spate câţiva jandarmi zgribuliţi, cu misiunea să caute urgenţe medicale. Cică au fost debarcaţi cu nişte lopeţi undeva spre coada coloanei, iar imaginea în sine constituie al doilea moment amuzant al zilei: o grupă de jandarmi cu lopeţi, în faţa a câteva sute de maşini şi TIR-uri troienite. Lumea începe să iasă de la adăpost şi se formează iute acea comunitate ad- hoc bazată pe împrumutat lopăţica şi racleta, iar zvonurile şi părerile circulă în unde logitudinale în susul şi în josul drumului.

Orele trec însă şi nimic nu se întâmplă. Exact când începeam să ne temem de o a doua noapte petrecută în câmp, iniţiativa privată se dovedeşte - a câta oară - mai tare decât autorităţile publice: ţărani cu tractoare puternice, americane, vin peste câmp să facă un ban cinstit trăgând vehiculele mici afară din zăpadă.

O volă uriaşă sparge troianul într-o laterală şi târăşte una câte una maşini până la cel mai apro piat drum de tarla. De acolo le preia tot iniţiativa privată, dar nonprofit: băieţii de la club Aventura din Buzău, veniţi pe cont propriu, remorchează cu ATV-uri pe cei care nu pot merge singuri cei câţiva kilometri peste arătura îngheţată, până la capătul coloanei, unde drumul e cât de cât circulabil.

Iar aceasta este marea lecţie a blocajului de la Cotorca, nespusă la televizor: dacă voluntarii şi tractoriştii nar fi spart şirul ca să scoată cam o treime de maşini peste câmp, în timp-record, făcând astfel front de lucru pentru frezele drumarilor, probabil că tot acolo eram şi în ziua de azi. Autorităţile erau complet nepregătite pentru aşa o situaţie.

Din momentul în care au neglijat să patruleze continuu pe un segment de drum, cum făceau pe celelalte, şi s-a produs ambuteiajul, au rămas să se uite neajutorate la noi. Noroc că n-a fost prea frig noaptea aia, minimul coborând doar la -5 o C. Ca exemplu-şcoală de comunicare orizontală proastă între instituţii, poliţia rutieră a lăsat drumul deschis, ore bune după ce se formase blocajul, astfel încât coada s-a tot îngroşat în urmă; bieţii jandarmi trimişi cu mâinile goale să ne ajute ţineau de judeţul Buzău, deci nu puteau patrula până la capul coloanei, care avusese ghinionul să treacă graniţa în Ialomiţa.

Şi lecţia finală: pot să se supere prietenii ecologişti pe mine, dar cât lucrurile vor continua aşa, următoarea mea maşină va fi un 4x4.


hai, ma, "la multzi ani (si bani, daca se poa')!"

duminică, 20 decembrie 2009

isi rupe funeriu dintzii'n mafia invatzamintului ?


foto: liviu chirica-mediafax via cozmin aldea
sint un mare suporter al personajelor reformiste, cu "doxa", cv, si infatzisare ceva mai concordante cu cele ale omologilor lor din tzari mai binecuvintate de Dumnezeu, si de locuitorii lor de la origini pina'n prezent !
din punctu' asta de vedere nu poci decit sa ma declar incintat de faptu' ca daniel funeriu a fost nominalizat pentru portofoliul educatziei, dupa mai mult decit probabile lupte subterane intre aripile pedeliste, si la care, tot probabil, un cuvint greu a avut si dom' prezidente basescu.
asta dupa ce'o fi vazut jalea si hainele rupte de pe blogurile portocalii, cele care au avut si ele o contributzie, cit de mica, la realegerea domniei sale.

jale pe care am impartasit'o si eu in mare masura, da' pe care am incercat s'o maschez cu doza de umor far' de care viatza noastra ar deveni si mai imposibila decit e.
eram constient ca victoria asta obtzinuta in extremis, si impotriva unei asa de coplesitoare unanimitatzi a celorlalte partidutze romanesti, plus presa aferenta, nu o sa'l poata face pe base sa le arda pedeleilor, in frunte cu baronimea ce'a mobilizatara activu', si inactivu', de partid, puntzile catre puterea atit de mult dorita.
nu tre' sa uitam ca, mergind pe mina lui, baroneii mai pierdutara o data puterea a' manoasa, pentru "nobilele idealuri", in care stim totzi cit cred majoritatea din ei, ale independentzei justitziei reprezentate de alt personaj reformist: Monica Macovei.

si daca facem un calcul simplu realizam ca pedeleii sint cei care au stat cel mai putzin la putere, singuri sau in coalitzii, fatza de celelalte partidutze significante.
mai putzin decit udemereu', chiar !

asa ca dorintza noastra netzarmurita de a avea guvern alcatuit numa' din unicate, e absolut utopica !

odata ce avem populatzia pe care o avem, cu reactzii pavloviene induse, cu atita rivna, de atita amar de timp, apoi nu vad cum un partid alcatuit numai din somitatzi titrate in cele mai mari universitatzi ale lumii s'ar putea bate cu alde (nu grupu' ALDE !) ale noastre somitatzi: vanghele, hrebe, mantzoc, mirtzog, precum si altzii asemenea !

am mai avut noi un guvern de "unicate": guvernu' roman, da' alea erau unicate die (severin, dijmarescu, vatasescu, baltazar, etc), si'am vazut in ce mod au e(in)voluat unii dintre aia .

in consecintza putem sa fim "aproape fericitzi" ca "aparatu" mai face si mici exceptzii, tolerind si personaje mai luminoase in peisaj.

ramine de vazut pentru cit timp !

blaga ? videanu ? udrea ? ufo !



sâmbătă, 19 decembrie 2009

sa'l decorticam pe basescu

a zis ca a 'ntzeles lectzia...

acuma depinde ce lectzie a 'ntzeles el acu'.

ca poa' a 'ntzeles ca nu se pot cistiga alegeri cu 'telectualu' shovaielnic si obosit 'nainte de vreme.

care s'a cam dat la fundeni pe ultima parte a fostului mandat.

de nu reusira sa deie si ei macar o listuca de sustzinere, acolo.

si nici macar nu facura minimu' efort sa steie 'n spetele lui la dez batere.

asa ca, poate, acu' procedeaza 'n consecintza.

da cezarilor, activisti, cu kilele lor de urez si malai, cu shubele si sepcutzele lor portocoalii, care i'au adus un al doilea mandat, ce li se cuvine.

adeca guvernarea.

si daca si'or rupe gitu', cu atit mai bine !

domnu' cu ei !

domnu' basescu...



ia mai bine un cintec vesel sa cintam !

perjo:ce cnp-ul meu se 'ntimpla ?



Cică votul meu a fost furat, trucat, corupt şi este olografic fals.

Cică am ales altceva decât a ieşit la BEC.

Cică voturile cetăţenilor români din străinătate ar trebui să nu conteze (Moldova) sau să conteze mai puţin (Spania, America), iar în aceeaşi logică votul bogatului ar trebui să conteze mai mult decât al şomerului şi votul românului mai mult decât al lipoveanului.

Bravo Mircea! Fă-te că lucrezi!

vineri, 18 decembrie 2009

delimitare deosebit de hotarit de ferma



poa' s'o puie pe udreasca si la sanatate multa, poa' sa fie si sinistra ieconomiei, da' dac'o pune iar sefa de canci-elarie, in locu' lu' avramescu, io ma delimitez...

joi, 17 decembrie 2009

de ce vrea basescu sa confirme toate sabloanele despre el ?




chiar !

de ce ?

anuntzuri importante pentru tzara

va anuntzam in modu' cel mai respectuos posibil ca...
d'aia l'atzi scos pe ilici din vitrina ?

------------------------------------------------------

impreuna cu don juana scoatem/bagam/scoatem/bagam romania din cri(t)za

-------------------------------------------------------

"victoria" photoshop, la fel ca "victoria" bucuresti, a fost sortita disparitziei

-----------------------------------------------------

servim patria !  la micu' dejun...

-------------------------------------------------------------

pasnicii porumbei autohtoni ne privesc mustratori gindindu'se daca sa se alature pasarilor lu' hitchcock

---------------------------------------------------------------

instantaneu surprins in galeria sustinatorilor lu' don' juana dupa "marea confruntare"

ce'nseamna sa ai boaste la mogul

Paukeriţa lui Voiculescu
Grigore Cartianu
16 dec 2009


În ultimii 20 de ani, presa din România şi-a câştigat credibilitatea prin talentul, determinarea şi buna-credinţă ale unor ziarişti remarcabili, dar şi-a pierdut-o prin mediocritatea, ticăloşia şi reaua-credinţă arătate de alţi practicanţi ai acestei nobile meserii.

Recent, breasla gazetarilor a avut forţa de a-i „excomunica" pe doi maeştri ai metodelor interlope de a face presă: Sorin Roşca Stănescu şi Bogdan Chirieac. Aceeaşi breaslă a fost inertă, însă, în faţa unei alte prestaţii descalificante: cea a Gabrielei Vrânceanu-Firea.

Cu ocazia alegerilor prezidenţiale, duduia folosită pe post de closet al intereselor familiei Voiculescu a reuşit o performanţă rară. Mai întâi, a încălcat grosolan legea electorală, chemându-i pe trei inamici ai lui Traian Băsescu să-l desfiinţeze pe acesta chiar în ziua votării, când mai erau trei ore până la închiderea urnelor! Cu ochii pe exit-poll-uri, prezentatoarea de ştiri s-a transformat în propagandistă de serviciu.

Pesemne că paukeriţa din Băneasa a primit asigurări de la patron că-i vor fi decontate inevitabilele amenzi dictate de Consiliul Naţional al Audiovizualului. Altfel spus, bagă mare, că plătim noi! Ce mai contează câteva mii de euro când e în joc Preşedinţia României?

CNA a reacţionat timid: doar 30.000 de lei amendă, deşi gravitatea infracţiunii impunea sancţiunea maximă, de 100.000 de lei.

Duduia Firea a plănuit însă răzbunarea. Astfel, pe 9 decembrie, la trei zile după abominabila emisiune în care i-a avut ca invitaţi pe C.V. Tudor, pe Victor Ciorbea şi pe Petre Roman, a revenit cu o nouă ticăloşie. L-a adus din nou în studiou pe „nebunul satului", C.V. Tudor, pentru a o „desfiinţa" pe Narcisa Iorga, membru al CNA! Violenţa limbajului a fost dublată de un şantaj ordinar, în cel mai pur stil mafiot.

Nici măcar apărătorii Gabrielei Vrânceanu-Firea n-au mai putut-o proteja, astfel încât Consiliul Naţional al Audiovizualului i-a aplicat o nouă amendă, de data asta la limita maximă: 100.000 de lei. Probabil că asta n-o afectează pe iresponsabila purtătoare de microfon, dat fiind că Voiculescu plăteşte tot. Dar în faţa opiniei publice s-a compromis iremediabil.

Rămâne ca şi Clubul Român de Presă şi Asociaţia Jurnaliştilor să constate că duduia Firea a devenit purtătoare ilegală de legitimaţie de presă. Şi că i se poate elibera, în regim de urgenţă, legitimaţie de propagandist cu virtuţi interlope.

miercuri, 16 decembrie 2009

haidetzi sa haidem: azi cu ion cristoiu

Doi traumatizaţi post scrutin
de Ion Cristoiu
17/12/2009 (nu dau link)

De îndată ce s-a format Coaliţia de la Grivco, formată din PSD-PC-PNL-UDMR şi Grupul minorităţilor, avându-l drept steag de luptă pe Klaus Iohannis, am publicat în Jurnalul Naţional comentariul intitulat: Coaliţia de la Grivco îi dă şah lui Băsescu. Scriam la vremea respectivă că opţiunea pentru Klaus Iohannis e o lovitură electorală magistrală. Candidatul PSD, Mircea Geoană, aflat deja într-o alianţă secretă cu candidatul PNL, Crin Antonescu, de sprijinire a lui Mircea Geoană în turul al doilea, îşi întemeiase campania pe identificarea lui Traian Băsescu drept Tulburătorul liniştii naţionale. Proiectul Iohannis, cum îl cânta Crin Antonescu pe televiziunile Coaliţiei politico-mediatice anti-Băsescu, avea toate datele pentru a-i da şah candidatului Traian Băsescu. Printre altele:

1) Reunea în jurul motorului PSD-PC-PNL, UDMR şi grupul minorităţilor. UDMR, pentru că era interesată în a dovedi românilor că un minoritar, fie el şi neamţ, poate conduce guvernul ţării, Grupul minorităţilor, pentru că, evident, nu putea fi refuzat un minoritar.

2) Proiectul viza formarea unui guvern de tehnocraţi, condus de aproape tehnocratul Klaus Iohannis.

3) Televiziunile mogulizate aveau în imaginea Sibiului sub conducerea lui Klaus Iohannis muniţie destulă pentru a-l legendariza pe bietul primar.

În campanie, Mircea Geoană şi Crin Antonescu, lucrând în tandem, făgăduiau PSD şi PNL că vor ajunge la guvernare dacă Mircea Geoană va câştiga alegerile.

Asta a reuşit să mobilizeze structurile celor două partide, dar mai ales pe cea a PNL. Baronii liberali din teritoriu s-au dat peste cap să scoată voturi pentru Mircea Geoană în speranţa că, ajuns preşedinte, acesta îi va propulsa la guvernare.

Lovitura electorală măiastră Proiectul Iohannis i-a adus multe voturi lui Crin Antonescu, date ulterior lui Mircea Geoană potrivit unui scenariu scris cu mult înaintea campaniei.

Marţi, 15 decembrie 2009, spre seară, cei doi îndrăgostiţi ai politicii româneşti telenovelizate au apărut pe micile ecrane pentru a ne anunţa că au decis resuscitarea Coaliţiei de la Grivco într-o variantă serios îmbogăţită. Astfel, PSD-PC şi PNL, redevenite tandemul Coaliţiei, vor propune UDMR şi Grupul Minorităţilor formarea unei majorităţi parlamentare pentru sprijinirea unui guvern condus nu de Klaus Iohannis, ci de - ţineţi-vă bine! - Crin Antonescu. Propunerea de înlocuire a lui Klaus Iohannis cu Crin Antonescu, făcută de amicul Mircea Geoană, l-a dat gata pe Crin Antonescu. După un preşedinte de o noapte, România a înregistrat o nouă premieră - un premier desemnat de un candidat care n-a ajuns preşedinte. Cei doi copii mari ai politicii româneşti - Mircea Geoană şi Crin Antonescu - s-au jucat niţel nu de-a tata şi de-a mama, ci de-a preşedintele şi premierul.

Înainte de alegeri, Proiectul Iohannis şi-a avut justificarea. Era o lovitură electorală dată lui Traian Băsescu. Dezgropata Coaliţie de la Grivco se vrea tot o lovitură dată lui Traian Băsescu. Înainte de alegeri, Coaliţia de la Grivco a vizat pierderea alegerilor de către Traian Băsescu. Traian Băsescu n-a pierdut alegerile. Traian Băsescu e preşedintele României pentru un mandat de cinci ani.

Presupunând că în capul celor doi perdanţi - Mircea Geoană şi Crin Antonescu - e ceva, resuscitarea răposatei Coaliţii de la Grivco vizează tot o lovitură dată lui Traian Băsescu. Cuplul de îndrăgostiţi ai României înzăpezite va arăta Poporului că Traian Băsescu nesocoteşte voinţa majorităţii parlamentare de a-l desemna premier pe Crin Antonescu. Un om normal, care, vorba lui Nae Ionescu, se întemeiază pe realităţi şi nu pe deliruri, s-ar întreba imediat: Ei şi?! Ce i se va întâmpla lui Traian Băsescu după această aşa-zisă lovitură? Va pierde alegerile? Nu mai are cum să le piardă, deoarece tocmai le-a câştigat. Va fi suspendat? Asta le-ar mai trebui celor doi - Mircea Geoană şi Crin Antonescu - să fluture anunţarea suspendării unui preşedinte care tocmai a fost ales! E greu de presupus că Mircea Geoană şi Crin Antonescu nu-şi dau seama că refacerea Coaliţiei de la Grivco nu-l poate clinti pe Traian Băsescu din postul de preşedinte. Dar atunci ce urmăresc? Ceea ce urmăresc după victoria lui Traian Băsescu la al doilea tur de scrutin: Să dovedească românilor care l-au votat pe Traian Băsescu că au greşit. Trebuiau să-l voteze pe Mircea Geoană! Ne aflăm în faţa unui caz clinic de psihopatologie.

Învinşi de Traian Băsescu, Mircea Geoană şi Crin Antonescu vor să-şi ia revanşa. Altfel spus, dacă nu l-au înfrânt pe Traian Băsescu pe ring, să-i dea măcar un ghiont în vestiar. Nu sunt singurul scârţa-scârţa pe hârtie care observă că Mircea Geoană, dar mai ales, Crin Antonescu suferă de obsesia numită Traian Băsescu. Încurajat de moguli, ţucat pe bloguri de muieruşte isterice, adulat de fătuce pentru cum le zice el Tiranului, Crin Antonescu şi-a început campania electorală pentru prezidenţialele din 2014. Domnia sa nesocoteşte câteva realităţi:

1. Peste cinci ani nu se va confrunta cu actualul preşedinte, ci, mai mult ca sigur, cu un candidat al Stângii.

2. Până la prezidenţialele din 2014, mai sunt localele şi parlamentarele din 2012.

Şi dacă tot partidul se va sacrifica încă de pe acum pentru ca domnul Crin Antonescu să poată obţine locul al treilea şi în 2013, există riscul ca PNL să nu mai intre în Parlament. Preocupat să se afirme drept principalul adversar al lui Traian Băsescu la talk-show-uri la care acesta nu participă, Crin Antonescu n-are cum să observe această realitate. Curios e faptul că nici tovarăşii săi de partid n-o observă.

numele trandafirului


Numele premierului
de Dan Tapalaga HotNews.ro
Miercuri, 16 decembrie 2009

Foarte curand, cu numele noului premier in mapa, Traian Basescu se va prezenta la primul examen major de presedinte la inceputul celui de-al doilea mandat. Va avea de infruntat cateva provocari uriase chiar si pentru un jucator ca el, exersat in situatii limita. Va desemna un prim-ministru din interiorul PDL sau din afara lui? Va recupera figurile tocite din partid, va defila tot cu Berceanu, Blaga, Udrea, Videanu? Sau va avea, in sfarsit, curajul impunerii unor competente reale, cu pretul sacrificarii unor politicieni extrem utili in realegerea sa, dar expirati, ramasi in urma vremurilor si cu reputatie indoielnica?

Lista provocarilor e, desigur, mai lunga. Negocierile cu liberalii par formale. Conditiile maximale puse de Crin Antonescu sugereaza ca armata lui Dinu Patriciu se va retrage in opozitie. S-ar putea ca, dupa discutiile de la Cotroceni programate in cursul zilei de astazi, Traian Basescu sa constate ca va trebui sa se multumeasca cu fragila majoritate formata din PDL-UDMR-minoritati si pestritul grup al independentilor.

Desigur, Traian Basescu isi poate lua libertatea de a invita punctual in viitorul cabinet figuri onorabile din PNL, eventual lideri din teritoriu care se simt reprezentanti votul liberalilor pro-Basescu. Cooptarea lor peste capul lui Antonescu comporta insa riscul deschiderii unui subiect sensibil in PNL: Basescu sparge partidul, la fel ca in 2006, vrea sa-i distruga pe liberali.

Dar, sa revenim la prima mare problema: numele premierului. Va obliga PDL sa-si asume guvnerarea in vremuri de criza economica? Ar fi un act de curaj, asa ar fi corect si in acord cu propriile sale declaratii publice facute dupa caderea guvernului Boc. Un premier asumat de un partid se bucura de o mai mare sustinere decat un pseudo-indepenent sau un tehnocrat. Si unul si altul va fi nevoit sa taie in carne vie in urmatoarele luni, adica sa aplica masurile nepopulare din acordul cu FMI. Aceste masuri vor insemna concedieri masive si reducerii drastice de cheltuieli in sectorul public.

Va fi din partid? Aici nu are multe optiuni: Blaga, Videanu, Boc. Oricare pare vulnerabil. Blaga nu e omul potrivit sa conduca un Guvern pe timp de criza economica, nu se pricepe si declara ca nu-si doreste. Videanu are calitati de manager, dar si o eticheta lipita de frunte pe care scrie borduri, iar pe spatele ei coruptie. E un fel de Tariceanu al PDL, nesigur si dispus la compromisuri. Boc a picat in Parlament, dar se bucura mai departe de incredere publica iar imaginea sa a ramas nepatata. Are insa imaginea unui premier depersonalizat, o simpla unealta in mana lui Traian Basescu. In ciuda campanie mediatice impotriva sa, opinia publica pare sa-i aprecieze mai degraba calitatile: onestitate si curaj.

A impus, sa nu uitam, reforme dure, nepopulare, in plina campanie electorala. Astfel, a spulberat mitul ca alegerile nu se pot castiga decat cumparand electorat cu pomeni guvernamentale. Stie ce are de facut in urmatoarele 6 luni dificile, experienta sa in fruntea Guvernului PDL-PSD, greu de tinut in mana, fiind un argument in plus sa fie pus la loc in Palatul Victoria. Apoi, ar fi un gest firesc de reparatie fata de un politician sacrificat pe altarul campaniei electorale in mod iresponsabil, in plina criza economica, de PSD si PNL. Pe 13 octombrie, Pe 13 octombire, Boc a fost victima unui act politic necugetat, nu a unei sanctiuni politice justificate. L-a doborat atunci o majoritate conjuncturala, care astazi nu mai exista.

Stim insa ca numerosi lideri PDL preseaza puternic pentru varianta unui premier independent. Optiunea lor are la baza cateva argumente: partidul isi va securiza imaginea intr-o perioada dificila, costul masurilor nepupulare urmand sa fie decontat de altii; un independent va putea strange in echipa sa profesionisti din alte partide, largind astfel baza de sustinere din parlament; cel mai imporant argument: daca Basescu va desemna un om din interiorul PDL, va inchide practic jocurile interne de putere. PDL va trece printr-un congres in primvara lui 2010. Greii partidului se tem ca, desemand viitorul premier din partid, Traian Basescu indica de pe acum cine va conduce PDL in urmatorii ani. Ar fi, deci, destule motive ca anumiti lideri PDL sa caute adapost sub pulpana unui premier independent.

Dar cine sa fie independentul salavator? Isarescu nu vrea, Tanasescu nici atat, Daianu n-a dovedit mari capacitati administrative, Alexandra Gatej are sanse slabe iar alt indepenent cu o istorie institutionala consistenta nu se gaseste prea usor in Romania. Prin urmare, toate calculele din acest moment il indica pe Emil Boc ca avand sanse mari sa fie desemnat din nou prim-ministru. Daca Traian Basescu il va alege, nici misiunea sa nu va fi deloc usoara. Va trebui sa-si formeze o echipa noua si credibila, dar sa menajeze si partidul. Multi asteapta sinecuri drept rasplata pentru munca si resursele investite in campanie.

Situatia arata insa mult diferit de inceputul lui 2008. Atunci, Emil Boc s-a vazut nevoit sa-i coopteze pe dinozaurii partidului in Guvern pentru a-i mobiliza in campania electorala. Acum, presiunea electorala dispare. Urmatoarele alegeri au loc peste doi ani jumate. Daca va fi reinvestit, Boc va avea sansa sa reformeze cu adevarat partidul si sa coopteze in noul cabinet profesionisti si competente. Va fi treaba lui sa distribuile pe roluri resursele interne, sa gestioneze eventuale frustrari astfel incat oameni ca Udrea, Videanu, Blaga, Berceanu si altii sa nu se simta folositi si apoi trasi pe sfoara. Dar ei nu mai au ce cauta in pozitii cheie.

Toate cartile de politologie spun ca un partid poate fi reformat in primele sase luni de mandat. Daca Traian Basescu si, eventual, Emil Boc nu vor avea curaj, daca vor ceda iarasi sentimentalismelor de partid, daca vor aduce iarasi in Guvern ministri pe criterii pur clientelare, batalia pentru modernizarea statului este pierduta din start. Fara actiuni decisive la inceput de mandat, increderea in reforme va primi o grea lovitura iar sperantele alegatorilor vor muri mult prea devreme.

Nu exista reforme realizate prin rotirea cadrelor. Nu se poate moderniza o tara tot cu oameni vechi. Nu exista progres in absenta competentelor. Nu se poate construi nimic din temelii fara sacrificii, in liniste, fara conflicte. Revolutiile institutionale lasa in urma cadavre politice si dare de sange.