miercuri, 22 decembrie 2010

de craciun ne luam ratzia de scuipatzi intre ochi, cum meritam...


cin' am ajuns in halu'n care nici sa achitam un amarit de tain, oricare ar fi ala, ca amatori cacalau.

debusolare, numele tau e basescu, sa traiesti!

 


Regimul corupt Băsescu ne-a scos din Schengen (!)
Autor: Mircea Marian

România şi Bulgaria pot intra în Schengen abia atunci când vor face „progrese ireversibile în lupta împotriva corupţiei şi a criminalităţii organizate”, au propus Germania şi Franţa.


Cum decizia de primire în Schengen trebuie aprobată în unanimitate de către statele UE, putem spune că mai avem ani buni de aşteptat până când graniţele de vest ale României vor fi desfiinţate.

Germania şi Franţa îl trimit la colţ pe Băsescu, cel care acum câteva zile se răţoia la liderii europeni: „Ne-am săturat să fim monitorizaţi”. Degeaba încearcă Băsescu ba să joace un rol de dur, ba să se prezinte drept „victimă colaterală”. Degeaba susţine că România ar fi respectat regulile „clubului”, degeaba încearcă să paseze vina pe romi şi pe magistraţi. Guvernanţii statelor vesteuropene nu îl mai cred. Ei ştiu că, din punct de vedere politic, Băsescu este principalul responsabil pentru corupţia din România. De doi ani (sau de un an, de când PSD a ieşit de la guvernare) are executivul pe care şi-l doreşte, are în mână politica externă, controlează toate serviciile şi direcţiile de informaţii, iar la conducerea Parchetului General şi a DNA au fost instalaţi oameni agreaţi de el. Dar, odată ajunsă la putere, camarila lui Băsescu se comportă la fel, dacă nu cumva mai rău decât pe vremea regimului Năstase. Primari PDL au fost prinşi furând fără ruşine, dar partidul nu numai că nu i-a exclus, ci, dimpotrivă, i-a reales în funcţii de conducere. Anchetele Parchetului anticorupţie îndreptate împotriva unor deputaţi şi senatori ai puterii sunt blocate de parlamentarii PDL - exact în stilul în care PSD i-a protejat pe Năstase, pe Mitrea şi pe Şerban Mihăilescu. Degeaba face Băsescu declaraţii publice în care se desolidarizează de iubiţii, dar corupţii săi pedelişti. Joc de scenă, atâta timp cât nimeni din conducerea partidului nu este sancţionat. De fapt, greşesc: Monica Macovei este ostracizată de preşedinte şi riscă excluderea pentru că a cerut PDL să o dea afară pe Monica Iacob Ridzi.


Cazul „Şoric” a arătat ceea ce poate intuiam, dar nu aveam probe: în provincie, poliţiştii sunt mână în mână cu mafia locală şi cu protipendada politică. Astfel de situaţii sunt supervizate de la Bucureşti de conducerea ministerului. Direcţia care ar trebui să-i depisteze pe corupţii de la Interne face poliţie politică - au spus-o şi Blaga, şi Băsescu, dar nu au făcut nimic ca să-i pedepsească pe vinovaţi. De fapt, care a fost reacţia lui Băsescu la anarhia şi corupţia din poliţie? Şeful statului a numit în fruntea Internelor un ministru pe lângă care Tudor Postelnicu pare inteligent şi competent.

Băsescu a sperat, probabil, ca problemele interne să fie acoperite printr-un lobby al minunatei noastre diplomaţii. S-a văzut însă că europenii nu au nicio încredere în angajaţii MAE: un singur diplomat român a fost primit în structura de vârf a Serviciului European de Acţiune Externă. Alţi trei români vor lucra aici, dar nu provin din MAE! Este şi aici responsabilitatea şefului statului, pentru că el şi-a dorit să menţină un minister infestat de ofiţeri sub acoperire şi în care trimiterile peste hotare se fac pe criteriul relaţiilor şi şpăgilor.

Nu vreau să susţin că Băsescu este 100% vinovat. Sunt convins că tagma judecătorilor are o mare răspundere. În plus, nu cred că Geoană, tutelat de Vîntu şi secondat de Cătălin Voicu, ar fi reuşit mai bine dacă ajungea preşedintele României. Dar, deocamdată, Băsescu este cel care patronează un regim corupt. Europenii au toate motivele să se teamă că, dacă intrăm în Schengen, se vor trezi pe cap cu o armată de imigranţi ilegali, celule teroriste, arme şi droguri - toate infiltrate printr-o graniţa păzită de poliţişti dornici de şpagă. Vă închipuiţi ce vor face comisari de teapa lui Şoric atunci când vor avea acces la bazele de date ale poliţiilor europene? Cu cât se va vinde avertisementul că interlopul X este căutat în Olanda sau în Italia?

Decizia Franţei şi a Germaniei de a cere amânarea primirii României în Schengen este justificată. Din păcate, pentru corupţia politicienilor vor plăti cetăţenii obişnuiţi şi va suferi economia României.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu