Degeaba scoatem tara din criza economica daca o afundam in cea morala !Despre CSM, lupte si jocuri aberante in PDL
Imi aduc perfect aminte de aspectele de care am tinut seama cand in 2008 am acceptat sa candidez din partea PDL pentru Senatul Romaniei.
Imi aduc aminte de faptul ca percepeam PDL drept partidul anti-coruptie, speech-urile indreptate impotriva PSD- care facea scut in Parlament in jurul termopanelor lui Nastase, dorinta de a se moderniza cu adevarat statul roman, si elimina putregaiul din politica si birocratia romaneasca. Constat insa faptul ca incet dar sigur, PDL este mistuit de proprii demoni, de actul de guvernare, de accesul la resurse.
In 2008 PDL era un singur grup unit in jurul ideii de schimbare in bine a tarii. De la PSD nu prea ai ce sa astepti intrucat si atunci si acum ei nu fac decat sa aplice politica de cadre si procedeele mostenite de la PCR si perpetuate. Acum PDL este impartit in "echipe" [nu le putem zice gasti sau grupuri de interese ca se supara unii sau altii] care se lupta orbeste, sacrificand imaginea partidului, pentru o suprematie care arata din ce in ce mai mult ca zbaterea copiilor din celebrul "Imparatul mustelor". PDL a ajuns bunaoara sa refuze cererea DNA in cazul Ridzi; absolut ridicol, fara finalitate in planul personal al deputatei, insa cu consecinte publice cataclismice pentru imaginea publica a acestui partid.
In acest moment singura sansa a lui Ridzi este sa i se termine cat mai repede procesul si sa lupte sa demonstreze ca este nevinovata. Decizia luata de plenul Camerei Deputatilor de a refuza cererea DNA, data cu girul deputatilor PDL este absurd si rusinos. Trebuie spus un adevar : in acest moment exista in randul judecatorilor sau procurorilor un soi de furie la adresa politicienilor. Unde-i prind, le aplica masuri dure, extreme si uneori disproportionate in raport cu incalcarile legii comise de acestia. Un soi de competitie bolnavicioasa.
Daca pe Andrei nu il chema si Placinta, avea sanse cu 50 % mai mari sa fie pus in libertate, insa cum mama lui este senator, eu cred ca va sta mult timp in spatele gratiilor. Nu zic ca este vinovat sau nu. Asa cum nu zic si nu stiu daca Ridzi este vinovata sau nu. Stiu insa ca PDL nu avea voie si nevoie sa se expuna astfel incat in acest moment orice roman sa poata puna fara regret semnul de egalitate intre PSD-ul ce il proteja pe Nastase de procurori, si decizia similara aberanta luata de PDL in cazul Ridzi. Va spun eu ca deputatii PDL i-au facut infinit mai mult rau decat bine lui Ridzi. Al doilea motiv major pentru care m-am alaturat PDL in 2008 a fost faptul ca partidul era alaturi de romani. Nu ma refer aici la decizia politica populista gen cresterea salariilor la profesori, ci la faptul ca partidul urmarea apararea celor care nu se pot apara.
Tot astazi in Comisia de Buget de la Camera Deputatilor, cativa deputati PDL au decis sa ingroape sperantele a 4,4 milioane de romani care au credite la banca acceptand o solicitare aberanta a bancilor ca OUG 50 din 2010 sa se aplice si creditelor in derulare. Decizie care nu ajuta nici macar bancile, care vor fi asaltate cu procese de catre clienti. Decizie care contravine unei ordonante de guvern data de Guvernul PDL, si care nu a servit decat satisfacerii intereselor unor deputati care si-au negociat ocuparea unor posturi de conducere in fruntea unor banci , pentru ei sau acolitii lor.
Iarasi PDL a decis aberant, ilogic si fara sens. In final, PDL era perceput in 2008 ca partidul care doreste sa elimine din Justitia romana si din institutiile statului, sistemul de promovare a unor non-valori, a unor persoane aservite unor indivizi fara scrupule, pusi pe inavutire personala, care doreste cu adevarat depolitizarea institutiilor statului roman.
Astazi, la votul pentru membrii CSM , consider ca PDL a picat si acest ultim examen in fata instantei de judecata morala a romanilor. Va spun ca in acest moment, "echipele" care se lupta in PDL pentru putere, au un numitor comun : BLOCAREA POSIBILITATII CA MODELUL MACOVEI SA FACA PROZELITI. Sa va explic.
Votul de azi din Senat , a aratat clar faptul ca d-na Ana Maria Cristina, candidata din partea SAR pentru un post al societatii civile in CSM, a avut o singura "vina" sau pata la dosar : cineva i-a pus eticheta de "omul lui Monica Macovei" . Sindromul Macovei bantuie multi lideri PDL, care in dorinta disperata de a ramane conectati la resurse [caracter imprumutat pe baza de patent de la cei care au depus deja brevet de inventie si ma refer aici la pesedisti] , nu isi doresc sa apara multi indivizi care gandesc si actioneaza, ba mai si iau atitudine atunci cand constiinta lor intra in conflict cu o "linie de partid" fixata culmea, nu in BPN-ul partidului, ci de cativa initiati. Alti "macovei, preda, urbani etc" trebuie sa nu apara si aici majoritatea liderilor PDL si-au dat mana de la mana sa aiba grija sa nu se intample acest lucru. Si daca impiedica accesul sau ascensiunea unor asemenea incomozi, nu este prea mare pierdere ca mai latra un Preda, Macovei sau Urban. Astia mai au cativa ani de mandat si se vor elimina "natural" intrucat partidul nu o sa-i mai sprijine in veci, goleana traseimului politic adica pericolul migrarii la PSD sau la alt partid parlamentar nu exista, iar cand vor veni iar alegeri cum romanul se lasa mintit si pacalit cu bere, mici, faina sau de populism ieftin, iar ei vor disparea. Adica genul de invidizi de care in 2008 PDL avea nevoie pentru "reforma clasei politice" au devenit in doar 2 ani de guvernare, niste anticorpi periculosi , care necesita eliminare urgenta.
Sigur, sunt multe lucruri pentru care uneori Monica Macovei sau Cristian Preda gresesc.De exemplu cand ei spun ca in politica nu au ce sa caute oameni de afaceri; Las' ca a avut si are PDL scriitori, poeti, etc care au demonstrat ca doar cu ei nu se poate manageria o tara.
Sigur, mai iese presedintele Basescu si zice ca am gresit cand am redus cota unica de la 16 la 10 % in Senat, sau ca nu va accepta schimbarea denumirii rom-tigan. Insa astea sunt dezbateri de idei. Cand o dezbatere de idei este dura la nivel de ura, atunci se ajunge ca numai din dorinta ca omul lui Macovei sa nu ajunga in CSM, sa se faca praf o institutie intreaga.
Dupa noi si in jurul nostru potopul.
Cum s-a derulat istoria votului rusinos de la CSM.
Luni seara, am stabilit impreuna cu premierul Boc care la randul lui discutase cu presedintele tarii, sa o sustinem la Comisia Juridica pe Ana Maria Cristina, candidata din partea SAR. Si punct. Am respectat acest lucru marti la Comisia Juridica unde Ana a primit toate cele patru voturi ale senatorilor PDL. Insa apoi undeva, cineva, cumva a rupt firul. Daca marti seara, la un moment dat se vehicula faptul ca ar trebui sa o agreem si pe Dumitrescu Corina, luni la Plen, liderii grupului PDL ne-au anuntat ca decizia s-a luat si anume aceea ca sa NU SUSTINEM PE NICI UNUL DIN CEI PATRU CANDIDATI AI SOCIETATII CIVILE.
Dar ce avem cu Ana ? Ce i se poate reprosa ? De ce sa nu o votam ? am intrebat aceste lucruri fara sa primesc raspuns. Si va asigur ca multi colegi senatori erau la fel de nedumeriti ca si mine. Ni s-a spus "pe surse" ca nu este agreata fiind prea aproape de Macovei, ba chiar un lider al PDL imi spune azi textual " Iulian, neavand functie de conducere tu nu participi la decizii si nu ai de unde sa stii ca Macovei nu este binevenita in PDL prin atitudinea ei , si atunci orice este legat de ea, este privit din start cu ura; cine l-a pus pe Basescu sa iasa aseara sa zica cum ar trebui votat la CSM ? Iar in acest moment votul din Senat s-a dat cumva la pachet pentru ca aia deranjati de Macovei, au un mare dinte si fata de Basescu".
Am reluat putin scorurile de la votul din Senat si mi-am dat seama dintr-o data ca "liderul" avea dreptate. Asadar la prima tura de vot, liderul de grup ne-a spus " votam la toti candidatii soc. civile 1-2 adica impotriva". Eu am spus clar ca o voi vota pe Ana Maria Cristina.
Rezultatul votului ?
- Alistar - 64 impotriva / 31 pentru
- Dumitrescu Corina - 49 impotriva / 64 pentru
- Ana Maria Cristina - 97 impotriva / 7 pentru
Asadar, s-a produs deja primul "derapaj" intrucat in sala NU erau mai mult de 57 de senatori ai opozitiei, deci vreo 6 senatori ai coalitiei UDMR-UNPR-PDL au pus umarul la accederea in CSM a d-nei Dumitrescu. S-a consumat apoi actul II al piesei de teatru. Senatorul PSD Grebla, a spus ca trebuie sa se faca turul II intre Alistar si Ana Cristina. Aberant, in afara legii 317/2004 pentru ca singura solutie legala era aceea ca urmare a votului de mai sus, s-a ocupat doar un loc al soc. civile in CSM si al doilea loc urma sa se ocupe in legislatura urmatoare cu depunerea de noi candidaturi. Din nou in mod ciudat, in loc sa ne opunem aceste prostii, acestei capcane intinsa de PSD, liderii de grup au decis sa votam. Dezastrul anticipat de mine s-a produs. Alistar a luat 57 voturi pentru si 51 impotriva iar Ana Maria Cristina a luat 46 de voturi pentru si 60 impotriva. Pentru cele 46 de voturi pentru vreau sa multumesc in special colegilor senatori de la PDL si in special celor din jurul meu. Acestia m-au intrebat cum sa votam si le-am spus ca este ilogic sa nu o sustinem pe Ana doar pentru ca sunt lideri ai PDL care spun ca ea este omul sperietoarei Macovei. Nu a fost insa suficient si Alistar a ajuns in CSM . Le multumesc colegilor senatori PDL pentru ca bag mana in foc ca Ana nu a primit nici un vot de la senatorii UNPR si am dubii serioase si din zona UDMR....
Revenind si recapituland. Cum si cine i-o mana pe unii lideri PDL sa copieze fidel erorile, greselile, patentul de necinste, lipsa de integritate aplicat inaintea lor de partidele si guvernele care au dus Romania in prapastie morala si financiara ? De ce tine mortis acest partid sa faca exact la fel cum au facut ceilalti? Pentru ca asa ajung si la o alta intrebare ridicata de multi ziaristi sau cetateni : Ce mai cauti nene in PDL? Pai si ce variante avem ?
PSD-ul unde Ponta loveste la temelia colegilor de partid, de sub pulpana lui tatuka Iliescu ?
PNL-ul unde politica de stanga ar trebui inscrisa la OSIM ca model de a nu pierde trena partidului principal de opozitie PSD, cu tradarea principiilor si valorilor de dreapta ?
UNPR.................in locul punctelor, puneti voi ce credeti dar nu imi cereti sa spun ce cred eu despre acest partid.
Asa ca ramanem cativa "ciudati". "inadaptati" "indivizi care nu intelegem fenomenul politicii romanesti" sa speram ca poate intr-o zi, intr-o dimineata, PDL va reveni la valorile din 2008, la ideile de atunci, fie prin implozie, fie printr-o miraculoasa transformare peste noapte, fie printr-o scindare. Pana atunci timpul mandatelor noastre se scurge, si in 2012 respectiv putin mai tarziu [ europarlamentarii ] noi vom pleca acasa, si ei "adaptatii" vor scapa de noi; Dar atunci Romania va fi scapat din nefericire sansa de a se schimba real si decisiv. Nu poti insa sa nu regreti si oftezi dupa cum arata PDL in 2008.
Sunt de acord sa ma expun public si sa sustin masurile dure de reforma luate de Guvern. Ele sunt necesare pentru eliminarea cancerului din administratie, jaful din banii publici. Ce au insa unii cu ideea de asanare a Justitiei ? de eliminare a coruptilor din clasa politica ? Asta nu face parte in viziunea lor din planul de salvare a tarii ? Sau se doreste ruinarea totala a increderii romanilor in clasa politica, ca sa stea acasa in 2012 si sa poata primarii cumpara voturile cu mici si bere ? O sa avem in 2012 asfalt, scoli, autostrazi, insa nu vom avea ceva ce l-a definit si separat pe scara evolutiei pe om de animal : CONSTIINTA SI VERTICALITATE MORALA. Degeaba scoatem tara din criza economica daca o afundam in cea morala. Care va fi viitorul si soarta noastra a "inadaptatilor " ? Sincer, nu asteptam sau nu ne lasam in seama faptului ca va iesi mereu un Basescu sa ne sprijine.
Pana la urma este vorba de o lupta politica. Noi nu avem functii si nu concuram pentru functii in actualul PDL. Tanjim la PDL-ul din 2008, cel putin eu, vreau sa il am acum coleg de Senat pe deputatul Boc de atunci cu care sincer puteam darama muntii si dinozarii comunistoizi. Ce va fi pana la congresul din martie 2011 ? Greu de spus. Insa Romania si romanii si-au pierdut reperele. Faptul ca PDL repeta FIDEL modelul PSD este regretabil si naucitor. Pentru mine unul, solutii gen Partidul Poporului sau alte asemenea nastrusnicii sunt excluse. Un partid cu adevarat de dreapta este de dorit. Si mai este de dorit ceva. Monica Macovei este europarlamentar, adica este si politician. Atitudinea ei in fata coruptiei, a asanarii sistemului sunt abordari corecte. Trebuie insa sa incerce sa renunte la o pozitie de necolegialitate fata de cei care au sentimentul de apartenenta la anumite idei pe care le expune. Si ma refer la faptul ca trebuie sa migreze de la ceea ce-i spunea senatorului Hassotti cand in Senat exista alianta DA , cand l-a naucit pe acesta spunandu-i " va urasc pe toti" la constientizarea faptului ca trebuie sa-i atraga pe cei care impartasesc aceleasi valori. Numai asa se va putea construi ceva; altfel vom ramane voci separate, niste "inadaptati" care nu "inteleg" fenomenul si pe care actualul sistem o sa-i excluda cand le vor expira mandatele. Asta pentru ca romanii nu sunt pregatiti in acest moment sa sustina candidati independenti iar acestia oricum nu au cum sa aiba forta unui partid.
Nu este tarziu ca toti cei din PDL care acum nu mai inteleg nimic din ce se intampla si de directia in care merge partidul , sa isi gaseasca un numitor comun. Pentru ca o spun sincer : Romania nu are sanse sa fie scoasa din blocajul moral si de integritate actual de PSD sau nici chiar de catre PNL ; Tot din interiorul PDL poate porni valvataia care cuplata la schimbarile produse in economia tarii odata cu aceste reforme, sa termine ceea ce s-a inceput in 2008. Bine arata atunci PDL-ul !
-- Urban I. Iulian
Senator de Ilfov Grupul Parlamentar al PDL din Senat
Vicepresedinte al Comisiei Juridice din Senatul Romaniei
3 comentarii:
Uau!
Cita verticalitate!
Urban, avocatul care se oferea sa-i apere pe drogatii si ghertoii high life evacuati de la Arenele Romane, la 2 noapte, ptr ca obligau un cartier intreg sa asculte impreuna cu ei bubuielile muzicii de club.
Sa ma cac in urban si sa ma cac si in alcoolista macovei, mare figurista anticomunista.
Si sa ma cac in basescu-mondialu si in TOTI politicienii rromani si in tzutzerii lor de pe bloguri, in fapt niste lepre, niste cocalari si niste mafioti!
Hai sictir!
ia'tzi, bre, ceva de cal mare
totusi ce se mai poate face cu oug 50? niste amendamente in camera?
Trimiteți un comentariu