vineri, 3 decembrie 2010

EI au avut dreptate!

il voi pe nascase 'napoi!
cit imi storcesc neuronu' si tot nu'mi poci reaminti din perioada nascase alte chifle decit initziativele de 'nceput cu interzicerea manelelor si second hand-urilor, si, eventual, incercarea lu' tanasescu de introducere a cotii unice.
adeca cotcodacit fara ooat.
clacson fara vrummm-vrummm.
puneau surdina presii p'in publicitate de stat, da' aveau si mare grija ce scoteau pe goarna, tacin' si facin', fara a'i baga prea tare'n sama pe opozantzi, in care figurinele detestate azz ale lu' base si boc (si mona musca!) erau singurele care mai faceau ceva garagatza.
acuma ce vedem?
gubernu' sustzinut de prezidentu' nost, adeca cel ce credea c'o sa lase o dira, nu spunea de ce culoare, se preocupa cu şchimbarea rromilor la loc in tzîgani, hotarire hotaritoare in desavirsirea celui mai lustruit penibil ce se ezista pe emisphere.
in vreme ce cam nimic din ce'au tot scos pe nas, cu pamblicile taete cu tot, nu' s'o si 'ntimplat in aceeasi realitate care ne doare.
spus'au ei ca vor da o noo lege a salarizarii unice, cu car' sa dee la cap la salariile nesimtzite si sa puna ordine in sistemu' de prime si recompezii ce si le'au tras totz ce'au avut puterea de extorsiune s'o faca?
spus'au!
da' nime nu stie daca vor si putea'o transpune in practica, c'abea acuma auz ca se discuta p'in gubern, desi marea majoritate a romunilor, daca'i intrebi, sint convinsi ca deja s'a aplicat, ca prea s'a discutat despre asta de doi ani in coa'.
si eu odata cu ei.
pe citzi dintre cei car' nu sint inca pensionari, si chiar dintre cei care sint, dac' ii intrebi, nu sint absolumente convinsi c'au fost taete si penziile?
da' penziile alea de boala'nchipuita?
da' concediile medicale cu militzian la poarta?
este ca s'or rezolvat?
bujetarii am 'ntzeles ca deja s'or disponibilizat singuri, c'asa o zis tzatza gherghina de la finantze.
acuma luatara la mina codu' muncii, legea fonctzionarilor publici si indemnizatziile pentru mamici si tatici, pe care, mai mult ca sigur, sprijinindu'se pe solida majoritate parlamentara, le vor rezolva in acelasi mod.
bazindu'ma pe aste realizari maretze aprob pozitiv initziativele de asumare a noii culori politice adoptate pe sestache de stimatzii to'arasi si pretini, c'asa poa' ne lasa noo coloarea aia portocoalie pentru care multe puli in gura ne luataram nevinovatz.
d'asta'm murit noi la rebolutzia portocalie?

2 comentarii:

jderu' spunea...

"adeca cotcodacit fara ooat"
Țin sã vã reamintesc, dom'Niku, cã în timpul guvernãrii Nastase ouatul era considerat secret de stat.

niku_elektriku spunea...

@ jderule,
:)
buna remarca!

Trimiteți un comentariu