vineri, 16 mai 2014

domnului doktor ponta, cu dragoste, pentru ca tot vrea dinsul cu tot dinadinsul să meargă, și el, la facultatea de brutărie




CURAJ GĂINĂ!

SAU coc(OL)oş?




Ponta şi Şova nu pot evita soarta lui Năstase şi Becali
de Laurentiu Mihu 16 mai 2014










Sub privirile a milioane de contribuabili, dar şi a partenerilor strategici ai României, trei cetăţeni se joacă azi cu soarta unuia dintre cele mai sensibile obiective ale economiei şi securităţii naţionale – Portul Constanţa. Ignoră, însă, galaxia de indicii care le sugerează să se oprească măcar în ultimul moment.
Unul e premier, altul e ministru, celălalt primar.
În ciuda calităţilor oficiale pe care le deţin - calităţi care, până şi când se duc la culcare, îi fac să se simtă nu demnitari responsabili, ci zei - Victor Ponta, Dan Şova şi Radu Mazăre nu se gândesc o clipă la riscurile la care îşi expun ţara, dar şi propria persoană.
Din punctul lor îngust de vedere, nici trecutul, nici prezentul nu oferă lecţii, deşi evidenţa ar trebui să le dea de gândit la fiecare miime de secundă.
Din punctul meu de vedere, incapacitatea surprinzătoare a respectivilor de a analiza corect ceea ce se întâmplă în jur devine singura explicaţie pentru tupeul şi liniştea interioară cu care merg înainte cu ochelari de cal.
Gigi Becali a ajuns unde a ajuns după aproape 15 ani de la comiterea faptelor;Adrian Năstase a făcut cunoştinţă cu paradigma penitenciară, pe care o ştia doar din cărţi, la aproape un deceniu de la dezmăţul pe care şi-l permisese ca prim-ministru;Sorin Ovidiu Vîntu şi-a completat stagiul carceral, început înainte de Revoluţie, tot aşa, la ani buni distanţă de la comiterea infracţiunilor; Antonie Solomon, Cătălin Voicu, Decebal Traian Remeş, Ioan Avram Mureşan, verii Becali, Meme Stoica, Gică Popescu, Cristian Borcea, George Copos, Jean Pădureanu şi alţi zmei de calibrul lor au sfârşit în cel mai umilitor mod, după ce o bună parte din perioada de tranziţie se crezuseră băieţii ultra-deştepţi ai naţiunii.
Dacă am omis şi alte nume de anvergură similară, iertat îmi fie, dar scopul enumerării e să le amintesc lui Victor Ponta, Dan Şova şi Radu Mazăre că viaţa omului e lungă, are numeroase cumpene şi nu te iartă atunci când te opinteşti să-ţi faci rău cu mâna ta.
Nu Satana l-a adus pe Gigi Becali în situaţia în care se află, nici persoana fizico-politică Băsescu nu e de vină pentru experienţele extreme de care are parte Adrian Năstase şi nici ghinionul nu a fost cel care l-a ţinut pe Gică Popescu departe de familie.
Nu, în culpă au fost ei înşişi.
Desconsiderarea legilor şi certitudinea de moment că justiţia va rămâne pe veci obiect de speculă şi de negoţ în separeele de cârciumă le-au insuflat celor menţionaţi mai sus încrederea că pot deveni infractori.
Acum, când pregătesc cadorisirea ilegală cu acţiunile Portului Constanţa a unui baron deja urmărit penal în câteva dosare, Ponta şi Şova pun ireversibil bazele restrângerii libertăţii lor şi a unui sfârşit pilduitor de carieră, deşi au numai 40 de ani.
Cât despre edilul Constanţei, acesta e mai aproape ca oricând de un deznodământ pe măsura „meritelor” sale.
Dacă respectivii vor merge până la capăt, atunci dovezile procurorilor că Ponta, Şova şi Mazăre au încălcat cu bună ştiinţă legea vor fi beton, în condiţiile în care chiar specialiştii Ministerului Transporturilor au elaborat documente oficiale, cu antetul ministerului, în care susţin tranşant că demersul de a transfera acţiuni ale Portului Constanţa, de la Ministerul Transporturilor la Consiliul Local Constanţa, încalcă mai multe norme şi principii.
Între altele, Direcția Generală Strategie, Management și Afaceri Externe arată negru pe alb că “transferul cu titlu gratuit sau vânzarea activelor cu caracter social, deci nu a acțiunilor“.
Iar Direcția Generală Transport Aero-Naval avertizează că „în conformitate cu prevederile legale, diminuarea puterii de decizie asupra modului de administrare a bunurilor proprietate publică a statului se poate face numai dacă interesul național o impune“.
Nu în ultimul rând, conştienţi ei înşişi de veridicitatea obiecţiilor formulate de direcţiile de sepecialitate din Ministerul Transporturilor, Ponta şi Şova au elaborat Hotărârea de Guvern promisă vătafului Mazăre fără ca documentul să poarte şi semnătura ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc.
Atât de flagrant ilegală este operaţiunea!
Afacerea „Portul” este una dintre expresiile concrete ale crezului intim pe care-l nutresc lupii tineri din PSD, acela că, în final, vor reuşi – vor reuşi să clădească o Românie în care voinţa câtorva capi ai mafiei politico-economice va dicta, fără sincopele de azi, mersul întregii societăţi.
uite'l, nu e!
Aşa cum mogulul Sebastian Ghiţă taie şi spânzură deja în zona contractelor pe bani publici şi a propagandei prin media, la fel îşi imaginează şi prietenul său, Ponta, că va monopoliza decizia atunci când va ajunge şef de stat.
Sigur, apropo de asta, şi tânărul mogul, şi tânărul premier scapă din vedere faptul că lumea a existat cu mult înainte ca ei să se nască politic, iar dacă ne uităm puţin în urmă vom vedea că pe câmpul ăsta de bătălie şi-au găsit sfârşitul moguli extrem de ameninţători, dar şi premieri nemaipomenit de încrezători în ei.
Dar, când ţi s-a urât cu binele, stai liniştit – îţi va bate şi răul la uşă.
Din motive numai de ei ştiute, Ponta, Şova şi Mazăre ignoră semnale-cheie.
De la nivelul Comisiei Europene, NATO, Departamentului de Stat al SUA şi Casei Albe, opinia publică din România şi, în general, din Europa Centrală şi de Est primeşte asigurări tot mai consistente că lupta împotriva marii corupţii se va înteţi şi va căpăta un accent transfrontalier fără precedent.
Din acest punct de vedere, numai zilele care tocmai s-au scurs au consemnat două momente de referinţă.
Primul a venit direct de la secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen.
Prezent joi şi vineri la Bucureşti, înaltul oficial a spus-o pe şleau într-un interviu acordat Hotnews.ro: „Cred că eforturile de a combate corupţia sunt de lungă durată şi toate guvernele ar trebui să se concentreze pe asta. A fost unul dintre criteriile de aderare în UE şi NATO. Oricând vedem exemple de corupţie, ar trebui pedepsită sever, iar guvernele ar trebui să-şi dedice eforturile pentru a lupta cu acest flagel”.
Cu puţin înaintea lui Rasmussen, Guvernul de la Bucureşti primise un mesaj clar şi de la Casa Albă, prin intermediul Ambasadei SUA, în contextul aşteptatei sosiri în România a vicepreşedintelui Joe Biden: "Un alt motiv al vizitei este de a încuraja România să se concentreze pe eforturile de combatere a corupţiei, de a avea instituţii independente puternice şi un bun mediu de afaceri. Vrem să reflectăm faptul că România a făcut progrese imense şi, de fapt, a ajuns un model pentru ţările din regiune în ce priveşte lupta împotriva corupţiei, după cum am văzut în ultima perioadă. Este important ca momentul acesta să nu se piardă, iar eforturile de combatere a corupţiei să continue", spunea Duane Butcher, înărcinatul cu afaceri al Ambasadei Americii.
Cum şi NATO, şi SUA au repetat de atâtea ori că noul context geopolitic, generat de agresiunea Rusiei în Ucraina, impune creşterea prezenţei militare a aliaţilor nord-atlantici în Europa de Est, inclusiv pe teritoriul României, este dovadă de orbire să nu anticipezi în spatele vorbelor un lanţ de acţiuni concrete.
Cetăţenii animaţi de o minimă bunăcredinţă pot identifica aici două veşti bune: România nu e singură, din contră e un avanpost strategic pentru aliaţi; respectiv că, pregătiţi să ne ajute în lupta anti-corupţie, SUA, NATO şi UE vor găsi în România instrumente locale care s-au dovedit şi eficiente, şi dispuse la angajamente pe termen lung în combaterea acestui fenomen, indiferent de presiunile politice interne (SRI, DNA, DIICOT, Curtea Supremă şi ANI).
Totuşi, sprijinul populaţiei rămâne esenţial, iar alegerile europarlamentare şi prezidenţiale pot fi pârghiile cu care românii să-şi urnească ţara înainte.
Într-un alt sens şi având în minte intenţii diametral opuse interesului naţional, Mazăre însuşi dovedeşte că este conştient de importanţa „poporului”.
În afacerea „Portul”, edilul tanga le-a promis constănţenilor pomeni alese din banii pe care speră să-i culeagă din port, cu ajutorul „recuperatorilor” Şova şi Ponta.
Apoi, i-a pus să semneze liste de susţinere, considerând că dictatura majorităţii e suficientă pentru îngenuncherea legii.
E la latitudinea oamenilor din Constanţa să pozeze în guvizi păcăliţi de vulpoiul Mazăre sau, din contră, să-i dea edilului o lecţie de neuitat, sfidându-i siguranţa cu care îşi tratează semenii ca pe nişte păcălici buni ca scut uman.
Legea, însă, e lege.
Mazăre, Şova şi Ponta speră că vor prinde în cursele pe care le plantează o pradă la care va saliva de după gratii însuşi Adrian Năstase.
Având în vedere schimbările dramatice prin care au trecut în ultimii ani justiţia din România şi serviciile de informaţii, coroborat acest lucru cu noua paradigmă geopolitică, e mai raţional să te aştepţi ca în viitor capcanele să muşte dureros din membrele celor care le-au pus.
Orbi şi aroganţi, lupii tineri de la vârful PSD încep să calce singuri pe ele.
Maturizat forţat de celula sa, e foarte probabil ca Năstase să fi devenit conştient de erorile pe care le fac foştii lui elevi. În plus, e profesor de Drept şi a fost ministru de Externe, deci cu atât mai uşor ar trebui să decripteze prezentul şi viitorul.
Cred, însă, că i s-a făcut şi lui dor de companie. Altă interpretare nu pot da faptului că nu i-a avertizat să se oprească.

(preluare integrala, fara acordul autorului sau publicatziei, nu din motiv de comoditate, ci pentru ca pe mine pontosul ma lasa absolumente mut, de admiratzie, cu nonsalantza absolut frenetica prin care vrea sa ne demonstreze ca pina si cismarul ceashka a fost mic, nu numai de inaltzime, si uite unde ne'a adus, plus ca nici n'avea doktoratul)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu