joi, 8 mai 2014

ante fri gigi

Curtea Constitutionala: In aplicarea legii penale mai favorabile, nu se pot combina prevederi din legi succesive
de V.M.     HotNews.ro
Marţi, 6 mai 2014, 16:12 Actualitate | Esenţial

 Curtea Constitutionala (CCR) a Romaniei a decis marti, cu unanimitate de voturi, ca in aplicarea legii penale mai favorabile nu se pot combina prevederi din noul si vechiul Cod penal, informeaza Agerpres.

Dosarul Transferurilor: Fratii Becali, George Copos, Cristi Borcea, Gica Popescu si MM Stoica vor judecarea legalitatii pedepselor primite
de A.I.     HotNews.ro
Miercuri, 7 mai 2014, 17:03 Sport | Fotbal

Fratii Ioan si Victor Becali, George Copos, Cristi Borcea, Gica Popescu si Mihai Stoica au depus, miercuri, la Curtea de Apel Bucuresti, recursuri in casatie, prin care cer sa se constate daca pedepsele din "Dosarul Transferurilor" de jucatori au fost in conformitate cu legea, informeaza Mediafax.

presimt ca, pe linga doi pasi inainte, 
justitzica romuna va face, 
in viitorul apropriat, nu apropiat,
multzi pasi inapoi, 
ajutata sa treaca strada 
(si de) noile coduri si piscoduri penale.

  free gigi!  

  regele hagi presedinte!  


FRF ilegală? De cînd? Dintotdeauna?
de tolo.ro
8 May, 2014 | 2 comentarii

Alegerile FRF au intrat în faza de amînare a amînării. Tribunalul nu e decît versiunea cu ciocănel a contestării victoriei lui Burleanu. Dar adevărata contestare se face cu barosul și cu șișul.
Pur și simplu sistemul fotbalului nostru nu acceptă ideea de predare democratică a puterii. Burleanu? Nu vrem! De ce? Uite așa, nu vrem! Păi, a fost ales. Da, dar nu merită! Cine decide asta? Noi! Cine sînteți voi? Noi sîntem tot!
Un convoi multicolor în care se amestecă oameni direct interesați să nu se scormonească prea mult în arhiva celor 20 de ani, visători, canalii de profesie sau critici bine intenționați contestă zi de zi schimbarea lui Mircea Sandu. Pentru că, să fim sinceri, despre asta e vorba. Nu apariția noului, ci dispariția vechiului este enervantă. Putea să vină altcineva, dar altcineva agreat.
Dacă nu era Burleanu, ci era Chivorchian sau Porumboiu sau Crăciunescu, la Avram am dubii că ar fi violentat sistemul, dacă era oricine în afară de cineva pregătit de către Nașu’, atunci tot ieșea cu scandal. Amintiți-vă că Popescu l-a exclus pe Crăciunescu din echipa lui! Fostul arbitru a primit în lacrimi decizia, dar a înțeles că nu e dorit de gașca lui Nașu’, care urma să conducă mai departe. Și l-a înțeles pe Popescu, prietenul său, care urma să facă ceva. Dar nu atunci, mai încolo. De ce nu atunci? Pentru că Gică urma să cîștige alegerile, dar nu puterea! Puterea rămînea la proprietarii invizibili.
Motivul acțiunii la judecătorie este admirabil. Înțelegem că nu aveau dreptul să voteze cei 173 care au votat, ci doar cei 85 de membri fondatori înregistrați la tribunal în 2001. Înseamnă că FRF a funcționat în afara legii în ultimii 13 ani?! Nici alegerile cîștigate de Sandu în 2005 în fața lui Popescu n-au fost valide? Nici cele care le-au urmat, în 2010, în fața lui Iacov? Nici acestea din urmă? Dar clasamentele omologate de FRF sînt valabile?
Uite cum ajunge Marcel Pușcaș să fie confirmat! Ani de zile, Pușcaș și Mircea Pascu au mers prin studiouri TV, tragici și caraghioși deopotrivă, absolutiști precum personajele lui Camil Petrescu, fluturînd documente din care rezultă că FRF ar funcționa ilegal. Aproape 20 de ani au lipit hîrtiile de ecrane și nimeni nu i-a băgat în seamă.
Acum, cînd Sandu nu mai are cui să-și lase puterea drept moștenire, cei care ar vrea să-i urmeze atacă FRF exact cu argumentele opoziției istorice. Cu alte cuvinte: să refacem alegerile ca să vină la putere cei care au condus federația în mod ilegal un amar de vreme.
Nu se urmărește întoarcerea lui Sandu, ci a spiritului său. Adică toți trepădușii și-ar dori să revină Nașul, dar Sandu și-a dat cuvîntul și pare imposibil să se întoarcă. Pînă la urmă, a fost sportiv, știe să pună punct și să treacă la o nouă etapă a vieții. Dar cei de lîngă el îl tot împing. Și propriul ego nu-l lasă să nu mai aibă un cuvînt de spus, mai ales că Burleanu l-a umilit fățiș.
Dar nu un om nervos se cramponează de putere, ci un sistem. Și nu se va lăsa, indiferent ce vor decide judecătorii.

  1. Gazeta Sporturilor ‎- În urmă cu 2 ore
    Hagi ar fi pregătit de fosta tabără a lui Gică Popescu pentru ... şi fostul candidat la şefia Federaţiei, Vasile Avram, actual preşedinteal AMFB.









Un comentariu:

jade spunea...

în scurtă vreme ar lua-o durerea de cap şi ar da bir cu fugiţii. Dar cu noi, poporul roman, ce-aţi avut? inchirieri limuzine bucuresti

Trimiteți un comentariu