joi, 8 mai 2014

chiar si tu, cetepesculeee???

daca, la un moment dat, pina si antenatrei ajunsese sa ma "plagieze", dupa care alte citeva entitatzi (pe care nu mi le mai amintesc si mi'e lene sa caut acuma) au mai facut'o, iata'l si pe cetepescu c'o face , nu inainte de a fi procedat in acelasi mod bliiiiin axinte, fost axintoiu.

bine, nu sint atit de paranoic incit sa zic ca marele cetepescu se inspira din mine si din modestul meu loc de depozitare a deseurilor.

nici macar exintoiu!

dar eu "am zis'o primu", cel putzin dintre cei pe care eu ii urmaresc (or mai fi zis'o si altzii inaintea mea, da' de care nu stiu eu!), asa ca nici nu conteaza cine si ce a zis primul, conteaza fenomenul in sine, si anume evidentul match de wrestling   la care asistam ca boii



Marele Rechin de Baltă vs. Ciclopul Letal din Deal

de Cristian Tudor POPESCU
Lupta dintre T. Băsescu şi V. Ponta arată acum ca teribila încleştare a secolului dintre Marele Rechin de Baltă şi Ciclopul Letal din Deal. Adică, aidoma unui meci de wrestling. Îi veţi fi văzut pe malacii cu biftec mult pe piept şi pe umeri care practică sportul ăsta.

Toţi au nume de ring: Coşmarul din Hong  Kong contra Animalul din Nebraska sau Pedeapsa Divină versus Asasinul din Alaska, câştigătorul urmând să-l înfrunte pe Marele Tată al Distrugerii. Războinicii ăştia schimbă nişte lovituri  năprasnice de pumni, genunchi şi cap, se strangulează până le ies ochii ca la melc, sar cu picioarele unul pe burta celuilalt, de-ţi vine să suni la 112, să vină Smurdul.
Totul este însă o făcătură, o mimodramă care  nu cauzează nici măcar o zgârietură. Sunt, cum ar zice Caragiale, nişte popondeţi, nişte sperietori cu muşchi, peste care dacă dă un boxer profesionist de categorie grea îi bagă în spital de nu-i mai repară nici cu maşina de cusut Ileana.
Aşa şi Marele Rechin de Baltă, cu Ciclopul Letal din Deal. În fiecare zi se bagă unul pe altul în tribunal, în puşcărie, în Curtea Constituţională, la cremenal,  se declară reciproc cel mai mare duşman al României şi îşi prezic că au intrat în anul morţii politice.
Însă la capătul fiecărei zile de sângeroasă înfruntare sunt teferi şi rumeori în obrăjori. Cei doi saltimbanci de partid şi de stat vor continua luni în şir să-şi facă numărul, iar noi vom sta în priveală, vrând-nevrând, căci, deocamdată, alt preşedinte şi alt premier nu avem.
Într-un moment de respiro între insulte şi ameninţări, s-au găsit să ne asigure, amândoi, că România ar rezista unui atac al Rusiei mai mult de 30 de minute, cât zice postul de radio Vocea Rusiei, deoarece avem o armată bine pregătită. Poate mai pun botul şi votul nişte mândri românaşi.
Pentru oricare cetăţean normal e limpede că România nu poate trimite nici soldaţi,  nici echipament militar în afara graniţelor ţării fără aprobarea NATO şi că, oricine ar ataca-o, este automat apărată de forţele Alianţei Nord-Atlantice.
În schimb, vă puteţi gândi ce s-ar întâmpla dacă alde Băsescu şi Ponta, în loc să se încaiere de ochii lumii, ar cădea la pace şi ar pune de o cârdăşie peste dulcea Românie? Nici rachetele cu şase creieri ale americanilor nu ne mai scapă.


Cristian Tudor Popescu este senior editor al ziarului Gândul


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu