vineri, 3 octombrie 2014

e tare!
prea tare!
n'o iscălesc!
c'o iscaleste ene!

10 ani de minciuna. Marea pacaleala a regimului Basescu (Opinii)
Vineri, 03 Octombrie 2014, ora 15:27
Sursa: Ziare.com
Autor: Ioana Ene Dogioiu

"Dosarul Microsoft ar putea echivala cu un simbolic proces al postcomunismului romanesc. Din aceasta perspectiva, procurorii si judecatorii nu vor face doar un act de justitie, ci un adevarat act istoric", afirma Catalin Predoiu in, cred eu, cea mai sintetica definitie a ceea ce vedem acum.

Pentru ca marele soc al dosarului Microsoft nici macar nu consta in valoarea spagilor, evaluate la zeci de milioane de euro, sau in numele ministrilor implicati. Marele soc, pentru cei care mai aveau iluzii, este in opinia mea faptul ca adevarata mafie a supravietuit neatinsa si infloritoare dincolo de limitele regimului Nastase, fiind preluata sub pulpana presedintelui celui luptator cu justitia, Traian Basescu.

Marele soc este imensa minciuna pe care a reprezentat-o, de fapt, regimul Basescu in care, da!, cativa mari actori politici au ajuns dupa gratii, in care o generatie de politicieni imorali a fost inlocuita cu alta generatie cu nimic mai breaza, zic eu, dar marile eminente cenusii ale coruptiei, ale sistemului ticalosit au ramas la butoane.

In 2004, Traian Basescu numea gruparea Bittner-Petrache "mafia personala a lui Adrian Nastase". Si distrugerea acestei mafii a fost principalul argument pentru care Traian Basescu a devenit presedinte.

Doar ca grupul acesta incriminat de viitorul presedinte nu era un duet, era o tripleta. Bittner-Petrache-Cocos. Exista deja zeci de pagini scrise in presa despre parteneriatul celor trei si despre felul in care prin Alexandru Bittner au avut acces la contracte extrem de carnoase cu statul, despre prietenia recunoscuta dintre dna Nastase si dna Bittner.

Bittner si Cocos sunt in miezul dosarului Microsoft, dosar care nu se opreste la epoca Nastase.

Potrivit documentelor din acest dosar aparute in presa, Dorin Cocos pare un dirijor al spagilor in afacerea licentelor: "Dorin Cocos a facut repartizarea sumelor, ca 2.300.000 $ sa ajunga la Gabriel Sandu prin intermediul ESSIM Partners din Cipru, controlata de prietenul acestuia, 4.000.000 la Gheorghe Stefan, prin intermediul societatii DD Land Oil din Cipru, iar diferenta de circa 9.000.000 $ sa fie transferata catre Dinu Pescariu. Din aceasta suma, Dinu Pescariu urma sa-i dea lui Dorin Cocos suma convenita intre ei". Gabriel Sandu a fost ministru al Comunicatiilor in Guvernul Boc din 2008 pana in 2010.

Dar mai exsta si alte nume in acest dosar. Nicolae Dumitru "trebuia sa isi exercite influenta asupra unor membri ai Guvernului pentru a obtine incheierea contractului", potrivit procurorilor. Nicolae Dumitru inseamna Niro. Unul dintre principalii sustinatori financiari ai Elenei Udrea e grupul Niro. "Unde credeti ca si-au luat casa si Ilie Sarbu si Victor si Daciana Sarbu? Intr-un ansamblu rezidential construit de Niro", spunea Ludovic Orban intr-un interviu pentru Ziare.com.

Apare si numele libanezului Khalil Abi Chahine care a fi avut sarcina sa intermedieze relatia cu Ministerul Comunicatiilor si cu Secretariatul General al Guvernului pe vremea lui Nastase. La nunta libanezului, nas a fost Nicolae Dumitru, iar nuntasi cuplurile Ponta si Udrea-Cocos.

Cine e Dorin Cocos? Dorin Cocos a fost sotul Elenei Udrea. Cine este Elena Udrea? A fost sefa cancelariei prezidentiale din 2005 si a ramas apoi mana dreapta a presedintelui. In 2005, Elena Udrea spunea pentru Evenimentul Zilei: "OK, sotul meu a facut afaceri cu Petrache si Bittner... dar, pana la urma, cine este Bittner? Ce a facut? A furat? A nenorocit?". Raspunsul e in dosarul Microsoft.

Traian Basescu spune ca a protejat-o pe Elena Udrea 10 ani de zile. De cine a protejat-o, de fapt? Si pe cine a protejat Traian Basescu protejand-o pe Elena Udrea? Aceasta este intrebarea cutremuratoare care ne conduce spre imensa minciuna pe care cred ca am trait-o.

Ceea ce eu vad in aceasta sinistra increngatura este ca, imediat dupa preluarea mandatului de catre Traian Basescu in numele luptei anticoruptie si antimafia, mafia si-a plasat reprezentantul in inima Palatului Cotroceni.

Justitia a inceput sa functioneze, dar apele au fost tulburate doar la suprafata. In adancuri inotau aceiasi rechini, concertul marii coruptii era condus de aceiasi dirijori, partea leului le revenea tot lor. S-au schimbat doar executantii de la nivel guvernamental, pionii din guvernele Nastase, Tariceanu, Boc si Ponta.

Ceea ce vad eu este ca regimul Basescu a patronat aceeasi mare coruptie infloritoare, aceeasi mizerie teribila, dar sub o perversa aparenta de lupta pentru integritate. S-au inversat doar niste roluri de comanda. Daca in timpul lui Nastase liderul era Alexandru Bittner, in timpul lui Basescu liderul pare sa fi devenit Cocos, sotul dnei Udrea.

Vad ca pe Victor Ponta, produsul politic al lui Nastase, si pe Elena Udrea, produsul politic al lui Basescu, ii leaga cu mult mai multe decat declaratiile spectacol care ii despart. Cocos este fostul sot al dnei Udrea, dar si clientul serviciilor de avocat ale lui Victor Ponta.

Vazand continuitatea, vazand legaturile subterane extrem de puternice, cum sa nu vorbesti despre blatul Ponta - Basescu? Cand lumile din spatele lor sunt de fapt una si aceeasi, cum sa fie ei adversari? Lumea aceasta unica, mocirloasa nu are orientare politica, ea vrea doar sa supravietuiasca si sa prospere. Asta trebuie sa ii asigure si aceste alegeri.

Asadar, nu e nicio mirare ca lovitura mortala pentru toti, bomba care zguduie marii rechini si marea ticalosie, a venit de peste Ocean, printr-un dosar instrumentat de FBI si servit fara drept de apel unui DNA pus sub protectie explicita a americanilor.

Ei stiu foarte bine ca, daca nu ajung la baza furunculului, degeaba mai storc cate ceva din el. Infectia e tot acolo. Stiu bine ca, daca nu rup capul adevaratei mafii, ea va fi preluata de toate guvernarile prin diverse instrumente plasate in pozitii cheie din inima regimului.

2 comentarii:

Emigrant spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
niku_elektriku spunea...

9

spitalul 9

banca de la geam

Trimiteți un comentariu