joi, 16 octombrie 2014

trista trompetă a cărpatzilor, fără filtru (spam)


din ciclu "vocile dreptzii"
imagine, pura si simpla, surprinsa,
fara surpriza, de pe cotidianul tabloid,
si oficios, evezeaoa care ne'o tras pelteoa,
si perdeoa


10 comentarii:

Anonim spunea...

Pai ce ... nu tre' sa mance si gura lor cascavea !?

Anonim spunea...

Dom' Niku, imi iau riscul sa fiu obraznicut si sa va rog macar pana la Mos Niculae de anu'asta sa faceti abstractie sa mai faceti trimitere la Tzatza nationala, gargaragioaica, tzoparlanca amp...
In primul rand, ca in povestea Petrica si lupu', nici cand are o farama de dreptate nu o mai cred decat o mana de idealisti....
Ce pedagogie, cocoana asta invidioasa si razbunatoare , la nivelul coanei Elena Ceausescu , Suzanei Gadea sau Alexandrinei Gainusa traieste pe alta planeta ; in primul rand ca nu e capabila sa sintetizeze in cateva randuri ideile , majoritatea misogine, anti Udrea , ce o mana in lupta ; nu a tras-o nimeni de mana, sa-i spuna : "Ho tato, opreste-te cu eculubratiile dumitale ca bati campii si te uiti cu telescopul prin sistemul solar... De zece ani citesc "Romania Libera" in mana , nu pe net si m-apuca rasul citindu-i "pac la rasboiu", cu furci si cu topoare impotriva lui Basescu , mai ceva decat campaniile naziste ale latrinelor fascistoide voiculesciene... Aveti cuvantul meu de onoare amp nu e sub vadim tudor d.p.d.v. al psihiatriei, studiu de caz !!!
Nu am vazut un singur rand la tzoparlanca referitor la viata economica, la mersul firmelor, economia mondiala, insiruie cartile si povestile ei vanatoresti de pe la universitatile din vest precum si vadim isi prezinta premiile si diplomele cand a fost primit la Vatican de toti Papii catolici... Romania n-o sa fie nciodata ca Polonia sau Cehia dom. Niku, stiti si dumneavoastra de ce : acolo a existat SOLIDARNOSC, in sensul in care intelectualitatea lui Adam Michnik de la Gazeta Wyborza N-A STRAMBAT DIN NAS cand a sprijinat miscarile muncitoresti de la santierele din Gdansk, oameni cu halatele murdare au fost aplaudati nu ca la noi unde Tudoran, Plesu, Liiceanu , Iaru, Patapievici, toata floarea ce vestita de pe blogosfera asa zis umanista , ce are prim planul zgomotos si arogant, pe cand marile proiecte economice si industriale, cele ce asigura locurile de munca si scoaterea din rahat a Romanicii fanariote sunt cvasi -inexistente din discutiile "intelectualitatii"... Cateva exemple : proiectul "ELI" de la Magurele, lasat acum de izbeliste de tovarasa Abramburica Cati, nenea Blidar de la Oradea , ce vinde tramvaie in America de Sud, ca in Iuropa birocratica n-are cum si zeci si sute de afaceri care mai merg, cum este nenea Radu Georgescu de la Gecad samd. Asa ca sa ne mai laaase tzatz amp cu operatiunile ei "mani pulite" si directivele pentru oengisti, ca isi pierde vremea de pomana...
Imi pare rau, dar eu ii dau dreptate lui Radu Banciu ce a reamintit cum a dat afara de la facultatea de literatura franceza o imbecila de profesoara ce venise la ore sa povesteasca si sa faca glume despre testoasele din Galapagos ; adica studentii venisera sa invete literatura franceza (o excelenta emisiune a avut Radu deunazi despre premiul Nobel pentru literatura pe 2014, cartile lui Patrick Modiano, ce nu sunt bagate in seama de nasurile fine ale lui Liiceanu si Vlad Zografi) si cocoana respectiva venise la caterinca la ore, ca-i placea ei de un student...
S-a dovedit ulterior ca Banciu avea dreptate si dusa a fost "plutasa" de franceza , cu testoasele ei...

Cristian

Scrisoarea a3a a lui Sorinel din Sibiu catre primarele din Sibiu spunea...

Domnu'Iohannis, deci acum, efectiv, m-am enervat si am sa va intreb nu dece n-ati depus coroanele alea de flori in acesti 14 ani de cand, sa-nnebunesc, v-am tot ales primar si chit ca vedeam ca nu depuneati coroanele alea, dar, fatalitate, ma-ntelegi, va votam mereu, ...deci, ca sa revin, nu am sa va mai intreb asa (ca deh, mintea de pe urma), ci vin sa va intreb acum dece nu ati depus domnule DIN PRIMUL AN DE MANDAT coroanele respective la :
Consiliul Dirigent, la Ziua Drapelului National, la Ziua Imnului National, la Comitetul National Roman (care a functionat aici la Sibiu in timpul revulutiei dela '48), la Partidul National Roman (care, tot asa, a avut sediul la Sibiu in timpul regimului austro-ungar), la Marele Sfat National (parlamentul transilvan la 1918), la Consiliul Dirigent, la Prefectura, la Scoala de Fete, la catrindala, la Comitetul pentru statuia lui Traian, la Curtea de Apel Brasov, La Agentia Nationala de Integritate, la Curtea Suprema a Justitiei si Casatiei..., da domnule, pen'ce ? vin si va intreb acum pen'ce nu raspundeti acestor acuzatii extrem de grave si nu aveti demnitatea sa va retrageti si sa ne lasati asa cum ne-ati gasit atunci la 1200 ?
Domnu'Iohannis, pe bune, nu vedeti dom'le ca, si aici reiau din scrisoarea a doua, sunteti incompatibil cu :
sufletul românesc, cu istoria noastră, cu memoria făuritorilor Marii Uniri, cu Ziua Națională a României, cu simbolurile noastre naționale, cu idealul nostru de unire ?

Haideti dom'le, nu zau, chiar asa, vreti sa va caut pe net toate cursele Lufthansa de saptamana asta ?

Anonim spunea...

http://webtv.realitatea.net//jocuri-de-putere-dezvaluiri-despre-retrocedari_917735.html?p=
@Cristian, ca avocata ratata in Romania (pentru care imi fac o mie de cruci pentru ca vad ca mai toti dau cu subsemnatul pe la diverse organe de cercetare) iti dau dreptate ca putina lume a analizat jaful economic care s-a produs in Romania si cum bine se spune in emisiune in mod premeditat. Sint aici citeva cuvinte cheie - stat captiv, segmente ale unui stat captiv, rolul serviciilor secrete care intr-o tara normala tine cu dintii de patrimoniul si interesele strategice economice ale statului respectiv. Sa-mi fie cu iertare dar eu nu am vazut-o pe respectabila doamna Monica Macovei sau pe dna Pippidi, pe domnul Basescu sau pe perfida doamna Udrea sa traga un semnal de alarma asupra devalizarilor din economie, mafiei retrocedarilor si cumpararii de drepturi litigioase in care sint implicati rechini din toate partidele politice. In schimb ne abureau toata ziua cu mogulii si subiecte de can can. A facut cineva o analiza serioasa a felului dezastruos pentru Romania cum s-a "implementat" restitutio in integrum numai la noi in timp ce toate tarile est europene au transat-o mai prudent, realist si sustenabil pentru tarile lor? Aceste compromisuri ne costa enorm. Desigur pentru unii politicieni au fost puncte pozitive marcate in cv, stim ca se faceau presiuni externe pentru restitutio in integrum, sint de acord pentru cei care au suferit pierderi din cauza sistemului comunist, dar nenorocirea este ca au intrat pe felie "juristii politicieni" care au mirosit marea afacere si prin mafia cumpararii de drepturi litigioase, diversiuni si speculatii au deturnat si acest demers al Romanie, care trebuia sa fie unul legitim, de retrocedari legale si corecte. Si in mafia retrocedarilor sint politicieni din toate partidele, au impartit prada egal. Spunea simpaticul don' neamtu tiganu de prin imprejurimile blogului ca nu mai este prea mult de furat si am putea sa ne relaxam, dar se pare ca pina cind nu rad totul ca lacustele nu se linistesc.
Cu simpatie DM.

niku_elektriku spunea...

@ anonime,

da' nu li s'apleaca, bre?

sta'le'ar in gitzi!

niku_elektriku spunea...

@ cristiane,

dar stiu ca esti "fidea", domnule!

daca nici eu n'am injurat'o pe mungioaica, atunci nime' n'a mai injurat'o.

dar, intimplator, acuma are maaare dreptate.

pentru ca basescu, pentru ca ponta!

scroafa, de data asta nu s'a mai urcat in copac, pentru ca porcii basescu si ponta (plus purcelusul banciu) "au preferat" s'o faca ei.

despre dama de (mar) verde, n'am cuvinte!

niku_elektriku spunea...

@ anonime,

m'am tavalit ("ghinion") pe jos de ris!

esti talentat, domnule, scuza'ma ca te 'njur!

niku_elektriku spunea...

@ doamna D/M,

mare dreptate avetzi, ca 'ntotdeauna!

totul se trage de la acel "imbogatzitzi'va" pe care'l rostea petrica roman (actual liberal???), intr'o inregistrare video "incognito" dintr'o "reuniune de lucru" a feseneului originar, inregistrare pe care, "ghinion", n'am mai vazut'o niciodata difuzata, "intimplator", de atunci incoace.

in timp ce mos ginion iliescu tzinea "de shese" (iar dom' base "se conforma", cum se conformeaza pina'n ziua de azi)

Anonim spunea...

Domnule Niku', se pare ca executantul ideal pentru restitutio in integrum ar fi fost Tariceanu, fsn-ul cu petrica lupul avind filosofia cu "nu ne vindem tara", cel putin pe la inceputuri pina cind nu incepusera presiunile externe.
Recitind comentariul lui @Cristian nu pot sa nu fac precizarea ca nu stiu de ce ii casuneaza lui Cristian pe domnii Florin Iaru si Dorin Tudoran, dar dinsii chiar au ridicat probleme economice, dezbateri Rosia Montana etc.
Trimiterile de pe blogul domnului Tudoran sint si la platforma Vox Publica care trateaza cu prioritate aceste probleme.
Don Niku' simpatia era pentru dvs.si sper ca si aici compatimim impreuna.
Din Asia, cu simpatie, DM.

niku_elektriku spunea...

@ doamna DM,

"Din Asia, cu simpatie, DM."

cu aceeasi simpatie, dintr'un fund de evropa (dac'om avea acces si la fudul asta), va rog sa ma iertatzi daca nu "percutezz" imediat la comentariile d-voastra, din cauza (nu datorita!) unor probleme de natura tecnica, sper eu ca temporare!

Trimiteți un comentariu