vineri, 10 octombrie 2014

dacă'i adevărat că evaziunea fiscală și spălarea de bani a rusnacilor de la lukoil pun(e) în pericol locurile de muncă ale celor peste 3.000 de angajatzi, oare evaziunea fiscală și spălarea de bani efectuată de statul romun, devoalată d'un ofitzer acoperit, actualmente descoperit, răzvan temeşan, ce fac(e)?


 
Reporter: Aţi declarat că aţi fost agent acoperit şi că v-aţi deconspirat.
   
Răzvan Temeşan: Nu, m-a deconspirat ziarul "România Liberă" din 2002 prin publicarea fişei de recrutare, care însă nu era semnată.
Eu am replicat atunci ca un ofiţer acoperit, că nu pot să răspund, pentru că asta ar însemna să încalc secretul de stat. 
După vreo trei ani, a apărut domnul Ioan Talpeş la televizor şi a confirmat că sunt adevărate informaţiile publicate de România Liberă şi că el însuşi a semnat ordinul de recrutare. 
Atunci, având în vedere că Ioan Talpeş era fostul şef al Serviciului de Informaţii Externe (SIE), nu mai puteam să spun că nu sunt ofiţer pentru că deveneam ridicol.
Cineva a vrut să mă compromită nu în România, ci în străinătate, pentru că eu aveam, şi încă mai am, o reputaţie cum nu mai are nimeni din România.
 
Reporter: Aţi declarat recent că aţi recuperat o parte din banii lui Ceauşescu. 
   
Răzvan Temeşan: Nu este vorba despre banii lui Ceauşescu. Şi aceasta este dovada influenţei pe care cercurile infracţionale o au asupra opiniei publice şi asupra formării opiniilor în România. 
Istoria se prezintă altfel.
Înainte de 89, Nicolae Ceauşescu era şeful statului şi a impus o lege în baza căreia nu se mai puteau cheltui bani din conturile statului decât cu aprobarea lui personală, prin decret al consiliului de stat al preşedintelui. 
Când Ministerul Comerţului Exterior sau Banca Naţională aveau nevoie de cheltuieli, iar în planul lor nu mai era nimic, pentru că exista o rigoare absolută, trebuiau să se ducă cu note speciale la tovarăşul Nicolae Ceauşescu să le dea o semnătură ca să poată încasa nişte bani. Şi, atunci când discutau colocvial între ei, subalternii lui Ceauşescu spuneau: "Hai să facem o notă să ne dea tovarăşul de la el"!
Şi de aici a existat legenda că Ceauşescu avea banii lui. Erau de fapt banii statului. 
Ceea ce am spus eu, de fapt, a fost că am recuperat bani din operaţiunile comerciale, de management comercial şi financiar pe care Securitatea le făcea prin operaţiuni speciale. 
Este la mintea cocoşului că orice serviciu de informaţii din lume se foloseşte de firme fantomă şi spală bani ca să îşi desfăşoare activitatea. Un serviciu secret nu poate să-şi plătească spionii prin ordin. De obicei, folosesc firmele cu pui congelaţi.
Această spălare de bani este tolerată de autorităţi pentru că, altfel, ar însemna să îşi dea în vileag operaţiunile, reţelele. 
Cu alte cuvinte, nimeni nu are voie să spele bani pentru că s-ar duce la puşcărie, cu excepţia statului care are voie să spele bani ca să-şi ascundă operaţiunile secrete.





intrebarea se bazeaza pe semnalarea lui cristian, caruia se cuvine sa'i multzumesc, cum probabil ca trebuie sa'i multzumim si d-lui temesan precum si nenumaratzilor lui coledgi, mai mult sau mai putzin acoperitzi



PONTA PRESEDINTE AL CHINEI VREM!我們的蓬總裁





26 de comentarii:

Shadow spunea...

@Niku-le
pai daca o face statul atunci cica este de "bine" dupa cum "cu onor" ne informeaza tovarasu' temesan care a luat "voie" de la stapanire (talpes) sa joace rol de "descoperit".
Unde mai pui ca adevaratul "inamic" al lui nastase in guvernarea iliescu nastase era taman "recrutorul", recrutor ce s-a pus imediat dupa alegerile prezidentiale din 2004 la dispozitia presedintelui. cam cum propune si maior in zilele noastre.
Te pui cu te'ncurci?
E ca si in cazul lui beligan. Pute ca il sustine pe ponta nu ar fi putit daca o sustinea pe "febletea" matale si cei de la lukoil erau "baieti gigea" cand "investeau" in campania prezidentiala de atunci dar nu mai sunt gigea azi ca "investec" in alta campanie decat aia la care ar avea "voie". Ei daca dau ei un pol sau doi la pmp altfel se pune problema.

Aia 3000, ceilalti zeci de mii sunt doar "victime colaterale". Bune doar la "pus stampile".

niku_elektriku spunea...

@ shadowe,

daca firma sponsorizatoare lukoil pune in pericol, prin practicile incorecte, locurile de munca ale celor peste trei mii de angajatzi, oare aceleasi practici incorecte ale statului nu pun in pericol locurile de munca ale celor 3-4 (nici noi nu mai stim citzi sintem!) milioane de (inca) angajatzi?

nu vine ea procuratura aia evropeana sa'i pue poprire pe tzevi tzarishoarii?

"preferata mea" (probabil ca la monika te referi), dupa ce ca nu da semne ca ar putea s'ajunga procuroare comunista evropeana shefa (dupa cum se zvonea la un moment dat), nici macar nu mai e atit de preferata (de catre mine), la aceste alegeri, cel putzin

Shadow spunea...

@nikule
pai aia 3-4 milioane angajati eu am inteles din nenumaratele perioade boc ca nu erau salariati ci asistati. Pe langa cei "grasi" din administratie si de la pensionari.
Mai raman si copii, putini cat au mai ramas ei dar tot "grasi si frumosi".

pai carevasazica nu e nici un pericol, sri-ul, sie-ul, presedentia, guvernul si parlamentul "vegheaza". Asta stiu, asta fac "vegheaza". Pt asta au si "bugete" de-ti sta mintea in loc.

procuratura evropeana nu o astepta in zadar ca zau ca s-ar putea sa ai niscaiva surprize. Atunci cand vor condamna pe "grasanii" aia 3-4 milioane sa mai plateasca niste zeci de milioane bune pt ca pe plaiurile mioritice sportul national este "bataia intre politicieni".Ii drept ca cei "responsabili" de plata respectivelor "daune" vor putea fi numiti in posturi inalte platiti tot din "osanza" platitorilor de impozite.

pana atunci pe tevi UE a pus deja "proprire". E apanajul germaniei sa fie "dispecer" si sa se "umfle" de comisioane, nu ca altii nu ar fi vrut si ei dar deh e dupa "putirinta".

Pe tevile alelalte, de lichide incalzite sau nu, au pus proprire deja francezii si nemtii "intern", sarmanul oprescu nemastiind cum sa faca ca fostii consilieri de la psd, pdl si pnl s-au "rupt" in "divorturi".

Ei te sicanez si eu pe matale cu "preferata". Stiu ca a mai scazut in "sondajele matale interne".

niku_elektriku spunea...

@ cristiane,

cred ca orice ar fi spus ctp-u despre madam udrea (n'am putut sa ma uit la "gindu" pe sait, nici pe la teveuri nu m'am uitat), tot ar fi fost prea putzin, daca e sa ma iau doar dupa cum au ajuns s'arate evezeoa si labeuneaua puternic sponsorizate de dinsa (nu mai intreb de unde, ca nici draga de ani nu se intreaba. am auzit ca shafu d'acolo joca penis cu d'l p.m. ponta).

n'aveam nevoe de antene trei si jurnale nazzionale pe invers.

l'am auzit, in schimb, pe ctp-escu adoptind o pozitzie aproape identica cu aia lui ponta, din pacate am un lapsus in legatura cu ce (!), dar incep sa'l intzeleg, fara sa'l aprob, pentru ca si eu am inceput sa fac bube pe mine cind il vad pe shafu glasuind de la inaltul pupitru, cu toate ca i'am fost fidea (conditzionat), pina nu cu multa vreme in urma, pentru ca vaz ca se lupta sa'l scoatza pe partenerul de coabitare (si de smenuri) presedinte.

niku_elektriku spunea...

@ shadowe,

si tu ai ajuns germanofob, breee?

bine, si eu, daca'l citesc pe peter iancu, la dw, incep sa fiu!

ca nici el nu tzine cu "neamtzu"!

Shadow spunea...

@niku
aveam un mare respect pt "neamtul nostru" pe merkel nu am agreat-o niciodata.
Nu mai am de cand am vazut in ce companie "se scalda", cand il vad cat e de sters si cum "povesteste" o poezie invatata pe de rost cu care nici nu se poate "obisnui". Nu stiu ce are el in cap dar vad din ce in ce mai mult ce n-are.

niku_elektriku spunea...

@shadowe,

nu cred c'ai citit p'aici f'un rinduletz in care sa'l fi ridicat in slavi pe neamtz, spre deosebire de multe care o prea-mareau pe procuroarea comunista a justitichii romunesti (nu prea mi'a mai placut, repet, cind a inceput sa faca pe politruca, ba chiar pe politruca sloganoasa), dar, din cauza asta am sa merg, cu toata sila si toata mila, sa'l botez:

Bill http://alegatordedreapta.info/lumea-confuza-a-lui-eugeni/#comment-3276 (astia's macovisti, desprinsi din "copaceni"!)
10/10/2014 at 7:28 pm ·

Categoria jurnal blatist de campanie s-a imbogatit (in toate sensurile ) cu cateva noi entry-uri:
http://www.evz.ro/author/Observator

1. Iohannis, război cu armele pe masă împotriva lui Crin; Udrea continuă atacul – toate tunurile îndreptate împotriva lui Ponta şi a PSD; Ponta merge într-o vizită în SUA; Meleşcanu intră în hora alegerilor

2. 14 candidaţi, la linia de start pentru prezidenţiale – Iohannis este căutat de ANI la incompatibilitate; Ponta şi Udrea duc lupta în online – viziunea prezidenţială a lui Ponta vs. România Frumoasă a Elenei Udrea

3. Continuă hemoragia de primari din oastea lui Iohannis; Ponta s-a tras în poză cu Obama; Udrea atrage atenţia pe cazul Turcescu

4. Lansările candidaţilor au trecut, campania stă să înceapă! Iohannis, atacat la prompter şi programul prezidenţial plagiat; Udrea îl deconspiră pe „agentul 000” ; „Texanul” Ponta s-a întors în ţară

5. Iohannis îşi dă arama pe faţă: vrea stat de drept, dar nu respectă decizia ICCJ, dacă îi este nefavorabilă; Udrea dă de pământ cu Iohannis pe tema ofiţerilor acoperiţi; Ponta anunţă o vizită în Ucraina

6. Udrea atenţionează că ar fi dezastruos dacă în turul doi ar intra Ponta şi Iohannis; Klaus Iohannis, de la România lucrului bine făcut la România ideilor plagiate; Ponta se laudă cu reducerea CAS

7. Elena Udrea şi-a lansat programul într-un cadru nonconformist; Iohannis se bazează pe sprijinul lui Emil Boc; Ponta şi-a prezentat viziunea economică la Bucharest Forum 2014

8. Toţi candidaţii îl laudă pe George Maior; Iohannis se retrage din cursă dacă pică testul ICCJ; Ponta a venit cu mama la TV; Udrea îşi promovează proiectele duse la bun sfârşit ca ministru

9. Iohannis tace pe cazurile Căncescu şi SRS; Ponta se împăunează cu „Prima maşină” şi „Prima casă”; Udrea îl atacă pe Ponta pe cazul Lukoil şi denunţă un blat Iohannis-Ponta, via Felix

10. Iohannis a dat liber la traseiști; Udrea le propune contracandidaţilor un pact pentru Justiţie independentă; Ponta s-a întors de la conferinţa pe locuri de muncă din Milano

11. Iohannis stă într-un apartament de 1,5 milioane de euro; Udrea continuă vizitele în ţară; Ponta merge iar în Rep. Moldova


Bill
10/10/2014 at 7:33 pm

Observam ca absolut toate titlurile sunt cu Udrea, Iohannis si Ponta. Iohannis e atacat in fiecare titlu, iar Udrea SI Ponta (el, ce-i drept, mai putin) sunt laudati. Ponta e un fel de worthy opponent pentru Romania Frumoasa.

Anonim spunea...

ti-am mai trimis ceva, dar cred ca am aterizat in spam pe motiv de 2 link-uri sau text nesimtit de lung.

plictisitu

Anonim spunea...

Remarcabil mesajul din link-ul de pe logec - va fi odata ca niciodata vremea gazelor de sist. Pacat ca aici nu poate fi activate link-urile.Poate din precautie.
@Cristian, tot respectul pentru domnul Bogdan Aurescu dar parerea mea este ca dna Udrea a facut mai mult rau decit bine. Ma opresc aici desi nu pot fi acuzata de misoginism fiind chiar de-un leat cu ea, jurista si profilul nostru "de succes" dupa 90, genul tip top, saltaretele, infatuatele doamne notarite si avocate care adulmeca toate oportunitatile. In comparatie cu domnul Aurescu presedintele Basescu si discipola sint jalnice forme fara fond. Ce o recomanda pe dna Udrea sa fie sustinuta de presedintele Romaniei pentru cea mai inalta functie in stat? Exclusiv loialitatea fata de presedintele Basescu. Nici macar presupusa pasiune amoroasa in care eu nu cred, personajele nu au simtul umorului. Este inexplicabila atitudinea presedintelui de a se acoperi de ridicol sustinind-o pe Udrea in ciuda tuturor semnalelor negative. Domna nu are simtul ridicolului si al masurii. Desi si-a schimbat look-ul in ultimii doi ani, stilul este acelasi, impertinenta, superficialitate, mediocritate, mercantilism mascat mai nou crede dinsa subtil sub o masca "inocenta". Poate ati observat schimbarea fizica din ultimii ani, zimbetul este din ce in ce mai controlat pina cind se reduce la o grimasa care o caracterizeaza de fapt.
Este neplacut sa faci asemenea descrieri, dar nimeni nu cred ca ar fi remarcat-o pe dna Udrea daca avea decenta de a sta in banca dinsei. Ciudata este totusi perseverenta de a se mentine in politica mare dupa ce a vazut ca este marul discordiei si i s-a aratat oglinda intr-un mod care nu putea sa o maguleasca. Asta se cheama prostie si/ sau nesimtire.
Poate o sa socheze, dar eu cred ca Udrea are un "spate" mult mai puternic decit presedintele, este exact genul de robotel fanatic care nu s-ar "deconspira" si ar urma linia geostrategica trasata de servicii iar la intern ar nasi sa prospere o nomenclatura dupa chipul si asemanarea dinsei. Totul desigur in numele securitatii nationale, cum altfel...
Cred ca si fostul ambasador G care a conferentiat recent la Cluj ar avea cuvinte de lauda pentru dinsa, din pepiniera presedintelui, loiala, previzibila, tenace...
D (M)

Anonim spunea...

Scuze, nu poate fi activat link-ul, am inceput la singular si din pacate nu recitesc textul inainte sa-i dau drumul cu naduf in eter. Recitindu-l, poate uneori as renunta.
O zi mai putin incrincenata.
D M

Anonim spunea...

@Anonim ora 13:23 :
cu tot respectul pentru Dom.Niku, pentru intreaga blogosfera cu mintea rationala, pentru toti oamenii echilibrati, raspunsul e , din pacate , "vanare de vant" dar noi practic nu contam ; nici cat negru sub unghie, nici Iaru, nici Radu Paraschivescu , nici Tolontan, nimeni...

Retelele subterane ale lui dragnea, ale lui oprisan, ale lui nechita, ale lui nicolescu de arges, ale lui bunea stancu de braila, ale liei olgutza vasilescu, ale intregii liote ale preasfintiei sale Daniel, ale lui Ilie Sarbu, ale lui Miron Mitrea, ale buldogului de la PDL, ale gastii din jurul lui Verestoy sunt cele care vor decide ce si cum , nu blogosfera...

Cine isi inchipuie ca retelele lui voiculescu, catalin voicu sau ale lui vantu nu se reactiveaza ACUM e cel putin naiv...

Dar, am avut ocazia sa merg la firul ierbii, asa cum degeaba a umblat si MRU, ce dezamagire..., un pic prin tara si extraordinar de multa lume vorbeste BINE de Udrea, ca lasa ceva si pentru oameni, in ciuda atitudinii generale ,de prost gust ce o afiseaza...

Din pacate, trendul batjocoritor la adresa dumneaei este dominant, ma refer la uriasa superficialitate si necunoastere a datelor "pe teren" , la firul ierbii...

Tara asta nu va fi impinsa inainte de blogosfera , face boc, ci de oameni cu viziune ca Constantin Stroe, Radu Georgescu de la Gecad, fratii Paval de la Dedeman, Iulian Comanescu sau nenea derector de la Vagoane Arad, ce a facut contracte prin America de Sud, in afara ue...

De asta are dreptate Banciu, la noi se sporovoieste de-amboulea, cate in luna si in stele, dar- intre timp- indienii au ajuns cu o racheta pe Marte...

Dar sa-i aud Grohaiturile suiniene ale frustratei amp, vorba lui Marin Preda, referindu-se la girafa : "Aiasta nu exista"....

Cristian

Anonim spunea...

d. tapalaga scrie in copy/paste-ul de pe facebooka lui pe care l-ai pus intr-un articol precedent: "La o mica receptie, mi-a spus cineva asa: maine, cel tarziu duminica. Sa va tineti respiratia. Microsoft a fost peanut."

e clar acum ca despre lukoil a fost vorba, iar birfa lui tapalaga de pe facebook numai birfa intr-o doara nu a fost, ci o particica importanta din plan. chestia trebuia sa pocneasca puternic si era nevoie pentru asta si de putina zvonistica inainte, de un teaser (publicitate care atrage fraierii oferind ceva gratuit) pe facebook.

acum, io nu stiu cit de americanizati au devenit mai nou bucurestenii care umbla pe la receptii (a propos, astea, receptiile, nu erau chestii care se intimplau doar prin ambasade? a inceput romanu sa dea receptii cum dadea, altadata, una mica sau o suta de vodca?), dar expresiunile:
1. "Sa va tineti respiratia." si
2. "... a fost peanut."
sint traduceri din americaneasca aia argotica pe care o auzi prin circiumile 'murikane din texas pina-n new york (a doua nici macar tradusa in intregime, ca daca ai inlocui peanut cu aluna nu si-ar mai face efectul).

am avut mai multe indicii care mi-au aprins nu beculetul, ci ditamai farul ca d. tapalaga e un acoperit neoficial incepind de la istorica vizita a neocucoanei nuland la bucuresti (aia dinainte sa distribuie japitza prajituri pe maidan si sa... "Fuck EU!"), vizita in timpul careia d. tapalaga a fost unul dintre ziaristii alesi pe sprinceana de ambasada usa ca sa fie prelucrati in cerc restrins, cu usile inchise si partial “off the record”, partial “under the Chatham House rule” de doamna stratega amatoare de la washington. s-au pus basistii si intelectoalii lui (vezi si tismanoiu si inca citiva), plus serviciile, incitati cu tontii de 'murikani, la un skander-poker cu rusii din care romania s-ar putea sa iasa tare shifonata dupa ce va fi fost mai intii sifonata de gaze, petrol si ce s-o mai gasi. mentalitatea de sluga hoata n-are lecuire in tara mioritei.

plictisitu

Anonim spunea...

D M,
ce link nu poate fi activat? logec.ro?
si cum adica nu poate fi activat? ai dat cu click-ul pe el si nu a mers? :-)
pai, se vede ca blogspotul nu transforma, automat, o adresa de internet intr-un hyperlink. dar asta nu e o problema. copiaza-l pur si simplu si pune-l acolo unde tastezi nikuelektriku.blogspot.com ca sa ajungi aici, apasa tasta ENTER si merge. cum sa nu mearga?

sau tasteaza in browser adresa logec.ro si ajungi pe site-ul dlui profesor glavan.

plictisitu

Anonim spunea...

Cristian scrie:
"Dar, am avut ocazia sa merg la firul ierbii, asa cum degeaba a umblat si MRU, ce dezamagire..., un pic prin tara si extraordinar de multa lume vorbeste BINE de Udrea, ca lasa ceva si pentru oameni,"

Nike, io chestia asta n-o comentez (poate Cristian e vreun prieten vechi de-al tau) pentru ca nu-mi place sa fac scandal. sint doar un vizitator in trecere pe-aici si nu vreau sa-ti stric relatiile. oricum, mi se termina timpul de joaca foarte curind... sa fie toata lumea linistita. :-)

dar sint tare plictisit de genul asta de goange de internet...

plictisitu

Anonim spunea...

In schimb nu inteleg inversunarea impotriva doamnei Mungiu Pippidi. Dupa mine este o persoana inteligenta si onesta. Are un mod mai temperimental de exprimare, o voce nazala si un timbru care nu o avantajeaza dar acestea nu sint lucruri care sa o caracterizeze drept tata. Prefer genul acesta de oameni care transmit ceea ce simt si gindesc. In mare sint de acord cu dinsa, dar am observat cu tristete ca are puseuri usor islamofobe pe care nu si le poate reprima. Felul sec si lipsit de empatie prin care a expediat tragedia din aceasta vara din o.m.( si nu numai dinsa aceasta fiind un trend), ma face sa ma gindesc daca este intentionat sau numai din necunoastere sau din refuzul unei cunoasteri mai profunde a fenomenului. Nu dezvolt ca este inutil, oriunde rasfoiesti presa online sint marturii ale reflectarii in aceasta cheie pesimista si distorsionata a falsei probleme de fapt a ciocnirii civilizatiilor (recent si in obs.cultural).Daca lucrurile nu ar fi instrumentalizate politic ar fi atit de simplu si ar fi pace. Dar deocamdata daca este sa luam numai Siria, sa ne intrebam simplu - cui a folosit? O fi simplist spus, dar cu siguranta nu a folosit arabilor suniti care au declansat revolta araba in Siria si care reprezinta (reprezenta)80% din populatia Siriei. Din rindurile lor sint aproape 200.000 morti si aproape 6 milioane refugiati, dislocati de pe pamintul lor si "neutralizati", lucru care s-a vazut in succesul in alegeri al dictatorului sirian. Asta s-a si dorit. Siria este o colonie ruseasca si asta multumeste pe toata lumea avind in vedere trocul marilor puteri in reimpartirea sferelor de influenta. Rusia este brutal islamofoba si este lasata sa faca treaba murdara. Rusia este in spatele genocidului din Siria indreptat impotriva populatie sunite care atentie, populatia sunita siriana, opozitia moderata, nu are nimic de a face cu exaltatii si fanatici S.I. care sint o facatura care a fost lasata cu buna stiinta si se dezvolte ca o anomalie si sa lucreze in folosul rusilor. Manipularea este atit de evidenta incit numai prin aceste diversiuni odioase rusii mai pot continua colonizarea Siriei. Te apuca o sila enorma cind vezi oamenii acestia modesti din Orientul Mijlociu striviti pur si simplu de tavalugul istoriei, asa cum a fost Europa de Est dupa razboi si cum a cunoscut "generozitatea rusilor". Si culmea ironiei, din victime in masa, din cauza unei miini de fanatici dintre care cei mai descreierati fiind poate frustrati crescuti tot prin suburbiile metropolelor Europei sint stigmatizati in masa.
Trist este ca miza acestor inclestari, manipulari diversiuni condamnabile sint tot resursele din zona, mai ales cele noi descoperite si in Mediterana.
Asa ca intotdeauna este nevoie de un bau bau iar prin perseverenta unor diabolici si prostia si impulsivitatea unora pina la urma se materializeaza.
Nu vreau sa va indispun si cu probleme externe, dar sint conexiuni foarte puternice si cu modul haotic in care se comporta politicienii romani.Pentru confortul nostru psihic, noi occidentalii sintem civilizatii, dar oare cine pe cine calca pe bombeu de ei acasa si pe urma striga ipocrit :Sariti, hotul!?
Imi doream sa am priceperea si talentul dnei Mungiu de a spune lucrurile acestea. Desi sint ginduri sincere nu au succesul unor jumatati de adevar spuse cu acea exersata si cautata pricepere.
Noapte buna si sper sa nu ma "piriti".

niku_elektriku spunea...

@plictisite

n'am gasit nimic la spam.

cel putzin cu tine, "blogspotul" a fost destul de istetz incit sa se prinda ca nu esti spamer.

cu emigrantu' nu reuseste deloc sa se prinda c'ar fi!

niku_elektriku spunea...

@plictisite, tot tu,

hai ca's curios daca'i chiar asa.

sintem atit de "interesantzi", pina si fatza de rusi, incit eu auzisem ca asa zisa "reluare a activitatzii" la rafinarie, n'ar fi altceva decit o repornire a pompelor pentru golirea conductelor "rechizitzionate" (ori nu) de catre procuratura, inainte sa'si ia talpasitza rusnacii spre burgas.

n'auzi ca nu'i rentabil sa mai mentzii refinarii care nu's pe malu' girlii?

ce drac, ce'are daca importam benzina din bulgaria?

parca "transportatorii" n'o cumpara acuma tot de peste granitzi, sa'i faca'n necaz pontosului cu acciza de sapte centzi?

niku_elektriku spunea...

@ doamna D(M)

interesant: deci doamna'i o pushculitza "geostrategica"!

niku_elektriku spunea...

@ cristiane,

pe mine ma deprimi, daca zici c'ai intilnit p'in tzara insi care zic despre duduca c'ar "lasa ceva si pentru oameni"!


se potriveste cu gindirea alora care zic "ce daca fura? bine ca ne dau si noua ceva!".

bine, doamna duduca nu fura, ca n'a fost "dovedita", din cauza de imunitate "diplomatica".

e diplomata la universitatea ”dimitrie cantemir”, unde a avut parte de profesori buni, si coledgi asijderea...

niku_elektriku spunea...

@ plictisite,

o fi fost si turcesqiu (la intalnirea cu doamna nula na nuland)?

sau nu mai era nevoe, dac'a fost tapalaga?

ca tot a fost de(s)conspirat de catre doamna amp si de catre cristian sima

niku_elektriku spunea...

@ plictisite, tot tu,

cristian mi'e la fel de prieten pe cit imi esti si tu.

nu pot decit sa regret ca "ti se termina timpul de joaca foarte curind", nu d'alta dar presimt ca, daca pleci si tu, iar apare emigrantu!


n'am sesizat islamofobia doamnei pippidi, pe care dac'am mai luat'o'n balon, uneori, nu'i pot nega calitatzile, dintre care modestia s'afla, totusi, p'unul din ultimele locuri.

iar situatzia incurcata din orient am putea'o rezolva foarte usor, exportind stabilitatea "geostrategica" a duduchii acolo, cu tot cu dinsa.

niku_elektriku spunea...

@ plictisite,

vazusem d'alaltaieri interviul lui tapalaga, dar am refuzat sa'l citesc, pentru ca, in general, nu'mi place sa citesc interviuri cu straini, carora cunoastem totzi ca trebe sa le minince irima ciinii, despre romunia.

am citit insa ce mi'ai pus tu, si, mai bine n'as mai fi!

eu m'as bucura sa se 'mbogatzeasca tapalaga.


iar despre redactori ai faz-ului, parca'l mai stiam p'unu, despre care ziceau uslamistii, cind cu "lovitura de stat ratata", ca'i agent sie

Anonim spunea...

cine e trollul care a scris textul asta pe cit de mincinos (101%) pe atit de propagandistic si de idiot (s-o fi crezut pe vreun site al SRI sau SIE, hotnews.ro, de exemplu)?

"Siria este o colonie ruseasca si asta multumeste pe toata lumea avind in vedere trocul marilor puteri in reimpartirea sferelor de influenta. Rusia este brutal islamofoba si este lasata sa faca treaba murdara. Rusia este in spatele genocidului din Siria indreptat impotriva populatie sunite care atentie, populatia sunita siriana, opozitia moderata, nu are nimic de a face cu exaltatii si fanatici S.I. care sint o facatura care a fost lasata cu buna stiinta si se dezvolte ca o anomalie si sa lucreze in folosul rusilor. Manipularea este atit de evidenta incit numai prin aceste diversiuni odioase rusii mai pot continua colonizarea Siriei. "

ba nene... :-))

ce sa discuti cu un plutonier in misiune?

doar o vorba, asa, in gheneral: americanii au ceva intre 800 si 1000 de baze militare in afara US. rusii au una singura in siria (wiki: Russian naval facility in Tartus) cu 4 (patru) angajati civili: currently maintained by civilian contractors only (4 servicemen stationed).

e drept ca mai au pe linga ei, in fosta urss ceva resturi (Abkhazia, Armenia, Belarus, Kazakhstan, Kyrgyzstan...)
wiki: List of Russian military bases abroad

bonus: america are cheltuieli militare mai mari decit urmatoarele 9 sau zece mari cheltuitoare in domeniu impreuna.

plictisitu

niku_elektriku spunea...

@ plictisite (real sau nu)

printre alte dezavantaje, blogspot nu'mi da posibilitatea sa vad ip-urile clientzilor care baga comentare p'aici, asa ca nu stiu daca tu faci mishto, jucindu'te "la patru miini", sau a intrat intr'adevar altcineva pe fir, benevol sau in timpul programului de lucru retribuit.

in schimb, tot as vrea ca tapalaga sa se 'mbogatzeasca!

:)))

Anonim spunea...

ce am comentat pe aici, am semnat, nu m-am jucat la patru miini.
dar acum realizez si eu ca oricine poate sa semneze plictisitu, asa ca, din momentul asta, ca sa nu existe discutii, io ca anonim nu mai intru p'aici. daca mai intru, vin cu contul wordpress sau altceva similar.

am revazut thread-ul si tot ce e de la mine e semnat. anonimul fara semnatura, ala cu prostiile despre siria, nu stiu cine e. in orice caz, oricit ar fi cineva de prost se face de ris pretinzind ca e chiar asa de prost cum ar reiesi din prostiile scrise de ametitul ala.

plictisitu (ultima oara anonim si semnat asa)

niku_elektriku spunea...

@ plictisite,

esti invitatul meu, dac'o sa mai ai placerea (!) sa revii!

in rest, eu in siria n'am fost, nu ma duc si nici n'am intentzia sa merg in viitorul apropiat.

am avut o propunere din partea unui amic ca sa plecam acolo, "romantic" (sa ne "umplem de bani"), in ultimii ani ai lui ceashka, pe care'am refuzat'o si p'aia.

Trimiteți un comentariu