luni, 26 aprilie 2010

petrolu', auru' si "ardelenii"

cineva intrat aci pe blok imi spuse ca ne'am datora situatzia actuala de "si tututzi si cu banii luatzi" "ardelenilor" de stirpe semita car' pina nu ne'or suge singele di tat n'or sa se lase.

treaba asta ma lasa indeobste fara replica, pen' ca n'am reusit, inca, sa'i caut la preputz pe cei car' ne'or gubernat din rebolutziune pin' acu'.

dac'ar fi sa adopt o retorica patetica as spune ca nu aia i'au indesat picsu'n mina lu' bombo, pe care'l banuiam de o cu totu' alta origine, pentru a instraina uzufructu' zacamintelor noastre de pacur, cum nici lu' tariceanu nu cre' ca i'au pus pistolu' la timpla ca sa semneze pentru cedarea exploatarii petrolului, gazelor, si ce'or mai fi p'acolo, de pe platforma continentala, inca ne'adjudecate p'atunci, de la ucrainieni, cum nu crez ca'i string deshtele'n usa la ora asta lu' videanu pentru a se face luntre si punte in scopu' de a deveni tzinta vie a rosiilor montane.

desi in general politrucii nostri au o retorica ce depaseste media europeana in ceea ce priveste patriotismu', ei s'au manifestat in marea lor majoritate foarte patriotzi numa'in privintza buzunarului propriu, avind mare grija pentru asta de a zadarnici in fasa orice tentativa de a putea fi trasi la raspundere.



si cum nu cre' ca tot "ardelenii" au fost majoritari in parlamentele ultimilor doozeshi de ani, trag concluzia ca atunci cin' ne punem problema a tot felu' de conspiratzii, car' ne vor noo rau', uitam sa fim mai introspectivi.



de cum ne'am manifesta fiecare in parte dac'am avea posibilitatea sa ne insusim bunuri mobile si imobile si sa mai si fie la indemina noastra mecanismu'car'ar putea sa ne impiedice/pedepseasca.



de citeva zile haladui pe saitu' parlamentului romaniei si marturisesc ca ma uit fascinat in ochii celor ce'au fo' alesi, s'acolo trimesi, tot de noi !



oameni ca noi, dintre noi...







si dupa fizionomia lor chiar nu reusesc sa'i identific pe ardeleni...



2 comentarii:

George spunea...

Deh,m-ati facut nostalgic dupa ''Oldies but GOLDIES'',Dom.Niku! Daca erau ''banditii''astia: http://ro.wikipedia.org/wiki/Fi%C5%9Fier:Ion_Ratiu1990.jpg cu radacini: http://ro.wikipedia.org/wiki/Familia_Ra%C5%A3iu si respectiv: http://www.corneliu-coposu.ro/ la gashca(minus TEO) se impunea coloana sonora: http://www.youtube.com/watch?v=-ZpjQuk0cPQ

niku_elektriku spunea...

George draga, "batrineii" astia chiar au fost mincatzi de "tinerimea romana" in frunte cu prim secretaru' cc al utc ilici ramirez iliescu, cel care, la peste shai'j'de ani, scosese shlagaru' de renume mondial "boshorogii fara dintzi vor sa fie preshedintzi".
uitindu'ma in ochii astora de azi ma apuca frigurile stepei calmuce

Trimiteți un comentariu