marți, 20 aprilie 2010

sassu'i frate cu machidonu'


aseara am fost martoru' absolunt intimplator al unei operatziuni de currilingus profund in care era angrenat d-l di(rect)or caramitru ce mozolea suprafatza, si contzinutu', bucilor lu' dom' alexandru sassu, si el, inca, di(rect)or al televiziei "natzionale".
asa se produse mult asteptata reconciliere intre tzaranisti si pesedisti (alta decit aia executata zilnic, sau de cite ori se poate, de aurelian pavelescu in studiourile irtv) pe altaru' artei pentru arta, ocazie cu care s'a organizat si o dare'n spectacol sub egida institutziilor reunite uniter & tevere, una aspiratoare de fo(u)nduri , cealalta risipitoare, ca sacu' de la stat e plin si cin' e gol.
din cite am observat in secundele petrecute pe canalu' respectiv se pare ca ceremonia a fost organizata in platourile teveriste, ca doara directoru' natzionalului n'are atitea sali la dispozitzie (lucru pentru care s'a simtzit, probabil, obligat "sa'l multzumeasca", in modu' descris mai suss, pe gazdoiu' sassu) si ca nivelu' n'a depasit nivelu' unei shushe gen "danutz serele".
nu'ntzeleg cum d'atita amar de vreme caramitru, ce pozeaza intr'un tzaranist monarhist intransigent, se'ntzelege atit de bine, lasindu'l in plata domnului (care domn ?) pe sassu "sponsoru", si cu informatorii doveditzi cornel todea (fost regizor al spectacolelor omagiale ceaushiste si car' a regizat shusha de aseara, precum si pe cele precedente) si johnny raducanu (din ce in ce mai "dus" nu numa' in calitate de pianist acompaniator, unde el stie ce cinta, daca cinta ceva...).

n'am fost pe faza daca "inaltul patronaj al altetzei sale regale principesa margareta duda de romania" a mai fost in vigoare si de data asta, da' parca i'am zarit pe obositzii de divertisi p'acolo.
s'au molipsit si ei de terebelu' provincialism dimbovitzean de care nu scapa nici spectacolele ce s'ar dori "de elita", la noi devenite de e-litra.

nu ma poci pronuntza asupra aspectului strict teatral (nominalizari, premii, calitate a spectacolelor premiate), pen' ca ambalaju' m'a'mpiedicat sa ajung pin' acolo, si nici spectacole propriu zise de teatru in sala n'am mai vazut de multa vreme.

am vazut doar ca in sala era prezent, pe linga niste fetze de ambasadori usor stingheri in peisaj, si MARELE REGIZOR BULGAR WHTMF care era sosit in capitala pentru negocieri.

sau pentru cumparaturi ?

3 comentarii:

nora damian spunea...

niku,i-ai prins si din fata si din profil! Artistic, fireste :lol:

Riddick spunea...

Ce să ne mai mirăm, doar el striga "Opriţi focul! Opriţi focul!", din balconul ceceului. Apoi cu Pleşu şi Dinescu reprezentau FSN în CPUN ("să nu-i lăsăm p'ăştia să-şi faca de cap", scuză a la G. Tătarăscu - 1945).
"Acceptarea" în societatea "normală" s-a produs odata cu funeraliile lui Corneliu Coposu, când a reuşit să ducă la capăt o cuvântare, după ce a insistat cineva ca să înceteze huiduielile.

Iar în ceasul al unşpelea (oct-noiembrie 2009) demisioneaza din PNŢCD-Sârbu, aliat cu PNL şi PSD (şi Alexandru Herlea a mai demisionat odată cu el).

George spunea...

Dom.Niku,asta era mic pentru nasul lor : http://www.observatorcultural.ro/Capodopera-cinematografica-a-lui-Ingmar-Bergman-pe-scena-Teatrului-Maghiar-din-Cluj-Strigate-si-soapte-in-regia-lui-Andrei-%C4%B9%C5%BEerban*id_1686-news_details.html si aici http://www.stiriazi.ro/ziare/articol/articol/andrei-serban-woody-allen-e-molire-ingmar-bergman-e-dostoievski/sumar-articol/1977188/ Oamenii i-au spus bravo la 1 dec.2009 pt. palma morala data lu'ciuhandu,moment DECISIV al alegerilor,cand ilici l-a trimis pe gionel cu antonescu sa calce in picioare memoria eroilor Timisoarei...Dupa alegeri,io am fo printre cei ce au sperat sa se lipeasca un trunchi de crestin-democratie,de factura COPOSU-RATIU la Pdl,macar d.p.d.v MORAL...Si inca nu-i timpul pierdut...

Trimiteți un comentariu