sâmbătă, 3 aprilie 2010

un paste fericit in pace si reculegere !


Comuna primitivă: oameni care se bat ca maimuțele la OTV

Autor: Andreea Strachină


Emisiunea „Pe mâna soacrei” are un scop precis: satisface dorința bolnavă a unora de a vedea cum se snopesc la sânge vecinii de la bloc. Scenele violente durează zeci de minute.


Cristinica ţipă isteric la soţul ei, Vlad. Printr-un gest brutal, îl trânteşte pe canapea şi, ca o luptătoare de sumo, se năpusteşte asupra lui. „Bă, te rup în bătaie”, zbiară tânăra femeie. Începe cafteala.

Bătaia ca divertisment

Tatăl fetei îşi suflecă mânecile şi se apropie de ginere cu paşi de căpcăun: „Te omor cu mâna mea!”. Totul e povestit cadru cu cadru din emisiunea „Pe mâna soacrei” de la OTV, ediţia din 20 februarie 2010.

Bătaia începuse la minutul 22 al emisiunii. În timp ce socrul îşi lovea pe înfundate ginerele, se aude soneria de la intrare. În scenă intră Tanti Nuţi, în vârstă de 66 de ani. Poate nu credeţi, dar e amanta lui Vlad, soţul Cristinei, care e mult mai tânăr.

Nuţi fusese invitată la o cafea, dar nu ştia ce o aşteaptă. Cristinica se repede turbată la uşă, o apucă pe „bătrâna sexy” de păr şi o trage din hol pe canapea. Acolo, Vlad se ferea de palmele încasate de la socru fără să riposteze. „Ce răbdare să mai am cu tine, fă?”, urlă Cristina la tanti Nuţi, şi bătaia începe cu şi mai multă furie.

Scenariul acestui reality-show de la OTV, realizat cu figuranţi ca toate emisiunile de acest gen din audivizualul românesc, depăşeşte tot ce s-a încercat în acest domeniu. E prima emisiune din România în care bătaia nu e pretextul sau un detaliu picant, ci scopul în sine. E o senzaţie total diferită de cea pe care ţi-o transmite un meci de wrestling.

În emisiunea „Pe mâna soacrei” sunt puşi să-şi care pumni şi picioare, oameni obişnuiţi care ar putea fi vecinii tăi, rude apropiate sau colegii de serviciu. E ca şi cum ai descoperi, privind pe gaura cheii, partea cea mai ascunsă a vieţii colegei tale de serviciu.

Striptease la 66 de ani

În emisiunea din 20 februarie, bătaia durează 24 de minute din cele 46 ale emisiunii. Cam atât ţine un meci de box în 7 reprize. Scenariul e halucinant: doamna Flori, mama fetei, are o firmă prosperă. Vlad e fostul şofer care a intrat pe sub pielea şefei şi a reuşit să obţină mâna fiicei moştenitoare. Acum, Vlad e administrator la firmă.

Tanti Nuţi ţine contabilitatea, iar cei doi pun la cale un plan prin care să delapideze toţi banii din societatea doamnei Flori. De aceea, Vlad o seduce pe contabilă, care, la un moment dat, face striptease în faţa amantului.

Îşi ridică fusta de piele peste şunci, îşi scoate lasciv bluza şi rămâne într-un sutien negru care balansează peste abdomenul greoi. Vorbim despre o femeie supraponderală, în vârstă de 66 de ani.

Nuţi e, la propriu, ruptă în bătaie în apartamentul doamnei Flori. Actorii transpiră, respiră greoi, efortul nu e disimulat. Vlad îşi apucă soţia de gât, dar tanti Nuţi încasează un picior în plin stomac.

Bătrâna fuge ca disperata pe hol, caută uşa salvatoare printr-un tunel de palme şi şuturi în fund. În sfârşit, scapă şi fuge pe casa scării. Emisiunea se încheie cu o întrebare retorică a moderatorului: „Ce legătură poate exista între dragoste şi bani?”.

32 de minute de pumni şi de picioare

Recordul celei mai lungi bătăi televizate este însă altul, episodul „Gloria”, din 27 martie. Subiectul de telenovelă e doar pretextul, urmează o bătaie monstruoasă.

Soacra apare la uşa celor doi amanţi şi începe să urle. Îi pică la îndemână o farfurie şi o aruncă spre ginere. Gloria sare pe soţ care, la rândul său, împarte pumni în toate părţile. Ginerele e culcat la pământ, iar maştera de soacră-sa îl pocneşte cu geanta.

Apare şi socrul. Începe să-i care şi el pumni şi palme. Tânărul e împins cu capul în canapea şi cu genunchii în covor. Mama turbată ia o farfurie şi o ridică să i-o spargă în cap. E punctul culminant, însă totul se opreşte aici. Ginerică scapă fugind ca disperatul pe scări. Totul a durat 32 de minute.


Unghii în carne, păr smuls şi pumni la ficat

4 comentarii:

matusalem spunea...

Nea Niku, sa ai parte de un Paste linistit.

George spunea...

Dom.Niku,asta-i lumea LOR ! Pentru toti cei ce iubesc Libertatea,pentru eroii stiuti si nestiuti ai lui Decembrie '89,(pe mine va rog sa ma iertati ca am intrat ''in casa Dumneavoastra'' de atatea ori,fara ''sa ciocanesc la usa''): http://www.youtube.com/watch?v=5dlrXCYrNYI&feature=player_embedded Va multumesc si ma inclin ! Zile senine si Paste asa cum vi-l doriti !

niku_elektriku spunea...

@ matusalem

si tzie matusaleme sa ai un paste la fel de bun (si mai bun daca se poate) cum le'ai avut in lunga'tzi existentza

niku_elektriku spunea...

@ george
tragedia'i ca lumea lor ia loc , deloc incet, lumii noastre !
si'tzi vine sa'tzi tragi un glontz in oae cin' te gindesti ca "dasta'm murit noi la rebolutzie" !
faina muzichia !
ai mereu chestii faie "pe tzeava"
un paste fenomenal si tzie !
ps: n'am pricepit ce'i cu scuzele alea, mai ales ca, dupa cum vezi, nu prea se'ngesuie multzi p'aici (recunosc: nici n'as putea face fatza !)

Trimiteți un comentariu