joi, 13 ianuarie 2011

FUTU'I TZARA LU' 'MNEZAII SI CRISTOSII MAMII LOR!

Fiul lui Ion Tiriac cere statului roman daune de 1,3 milioane de euro, in urma scandalului "Cocaina pentru VIP-uri" 
de Alina Neagu HotNews.ro 
Joi, 13 ianuarie 2011, 11:15 Actualitate | Esenţial 

 Ion Alexandru Tiriac (34 de ani), fiul omului de afaceri Ion Tiriac, solicita statului roman daune morale si materiale in valoare de aproximativ 1,3 milioane de euro, in urma scandalului "Cocaina pentru VIP-uri". Tiriac jr. s-a adresat in acest sens Tribunalului Bucuresti si a deschis deja si doua procese la CEDO, scrie cotidianul Adevarul. El le cere judecatorilor de la Tribunalul Bucuresti sa oblige statul roman sa ii plateasca 1.253.558 de euro si 126.648 de lei, despagubiri pentru prejudiciul moral si material suferit prin privarea de libertate, la 23 iunie 2004, timp de noua ore. Practic, Tiriac jr. pretinde cate 2.400 de euro pentru fiecare minut petrecut in detentie.

Ion Alexandru Tiriac mai invoca si perioada 24 iunie 2004 - 4 noiembrie 2004, cand a avut interdictia de a parasi tara. El a depus la Tribunalul Bucuresti zeci de documente din dosarul "Cocaina pentru VIP-uri", in care a fost cercetat pentru trafic, consum ilicit de droguri si punerea la dispozitie a locuintei in vederea consumului de stupefiante, dosar in care, in cele din urma, a fost achitat definitiv.

Din cei 1.250.000 de euro solicitati ca daune morale, Tiriac jr. arata ca 750.000 de euro reprezinta daune pentru "sentimente negative" care i-au afectat sanatatea, iar 500 de mii de euro, daune pentru ca "i-a fost afectata activitatea in afaceri".
"Imposibilitatea de a-mi revedea mama, in contextul aratat, mi-a creat o profunda tristete si durere. La aceste sentimente s-a adaugat frustrarea de a nu putea face nimic si de a nu sti exact ce se intampla, nefiind informat oficial. In acest context, am acumulat numeroase sentimente negative care mi-au afectat viata si care s-au agravat exponential cu fiecare prelungire a masurilor obligarii de a nu parasi tara", sustine Tiriac jr.
"Precizez in acest context ca subsemnatul am fost nevoit sa dau multor persoane dese explicatii despre motivele pentru care nu pot parasi tara, ceea ce m-a pus mereu intr-o stare de inferioritate fata de partenerii de afaceri, creandu-mi din nou sentimente de frustrare si neputinta", mai arata el.
Tiriac jr. detinea, in acea perioada, functia de membru al Consiliului de Administratie al Allianz Tiriac Asigurari SA.

Fiul lui Ion Tiriac cere si daune materiale - cheltuielile cu avocatii pentru a deschide doua procese contra statului roman la CEDO (126.648 de lei) si pretul biletului de avion pentru SUA de la 23 iunie 2004 (3.558 de euro) - bilet pe care Ion Alexandru Tiriac nu l-a mai putut folosi, din cauza ca a fost retinut.

2 comentarii:

Riddick spunea...

Cum ar veni, s-ar putea sa plătim în mandatul PDL ce s-a făcut anapoda în mandatul PDSR/PSD.

niku_elektriku spunea...

"justitzia'i independta", bre, adeca, spagile din justitzika se iau seara 'nainte de somnu' ratziunii naste monstri

Trimiteți un comentariu