luni, 3 ianuarie 2011

pe aratura

durerea ce'i durea!
pohta ce'i pohtea!

Ministrul de Externe nu a exclus varianta ca Bucurestiul sa denunte unilateral monitorizarea pe Justitie si sa conditioneze aderarea Croatiei la Uniunea Europeana, in cazul unei eventuale neadmiteri a Romaniei in spatiul Schengen:

"La fel si cu Mecanismul de Cooperare si Verificare ( MCV). Guvernul roman care a finalizat negocierile ne-a introdus in Uniunea Europeana cu aceasta ghiulea de picior. Acum, MCV-ul este folosit in alte domenii si devine un handicap. Si trebuie sa ne gandim foarte serios daca mai merita sa continuam acest lucru. Noi am facut progrese in reforma sistemului judiciar. Daca ele nu sunt incurajate mai departe, intr-o logica de cooperare, exista posibilitatea de a denunta unilateral Mecanismul de Cooperare si Verificare, ramanand sa informam Comisia cu privire la progresele noastre in domeniul reformei Justitiei."

"Daca MCV va fi folosit nu atat ca mijloc de cooperare, ci mai curand ca pretext de presiune in alte domenii, nu avem de ce sa-l mai mentinem. Haideti sa privim la situatia Croatiei. Noi sustinem orice extindere a Uniunii Europene in Balcanii de Vest. Dar nu putem accepta ca aceasta sa se faca fara MCV, in conditiile in care, in cazul nostru, se mentine MCV", a explicat Baconschi.

acu' poa' s'o puie pa madam  costiniu ministra, or pa barbuleasca!

5 comentarii:

Shadow spunea...

Coane

La multi ani sanatate si putere :-). Ca daca le ai pe astea restul le faci singurel. Cu intarziere iti urez dar nu am avut "timp" de net ca pe mine nu m-au lasat "prichindeii" singur de anul nou :-(.

Nu o pune bei pe costiniu sau pe barbuleasca ca alea sunt mult mai competente decat "incompetentul" baco.

niku_elektriku spunea...

sa traitzi, shadowe!

asa sa dee "natura", cum zici matale!

asa'i de bine in noaptera de reveion, singur acasa (de fo' doi ani le dau liber fetelor mele), cu castile pe urechi de nu mai auzi nici pacanele, si sa ai de ales intre uitatu' la filmele de colectzie si haladuitu' pe net!

fara pupaturi sub crengutze, cu telephonu' blocat, si chiar fara chef d'a deschide a nustiu cita cutie de bere!

Shadow spunea...

@coane

Pot ca sa-ti asa ca pari mai "puriu" decat mine? Nu ma "sa traizi" asa ca nu am fost nici un moment din viata asta "obidita" dar plina de placere "organ" cu chipiu si cu vipusca sau cu ele in dulap si haine de "muncitor" pt vecini.

Pai pareai "trist" ca esti singur acasa(home alone adica) si de aceea am incercat sa te fac sa mai si zambesti. Sa-ti traiasca fetitele matale dar nu sunt ele oare la varsta la care un "destoinic tatic" sta cu bata de basseball langa telefon? Si nu cu castile pe "urechi"? Ca asa as fi "io" ca-s cam "mamos" din fire deh. Filmele de coletzie ei da sunt o motivatie perfecta.

PS. Da si matale cu vin, tuica si nu cu bere ca sa nu faci burta mare decat daca suferi cu rinichii deh. E un sfat si ca orice sfat nu e "obligatoriu" :-p

niku_elektriku spunea...

puriu!

asta e cuvintu' potrivit...

da' ce sa'i fak daca mintea'i tot la sai'spe ani?!!!

"fetele"-i de fapt doar una, plus nefasta, iar in privintza bitei cu car' ar trebui s'o pazesc, ce sa zic?

e la fel de "sociabela" ca mine, asa ca pericolu' d'a calca gresit e asa de improbabil c'a 'nceput sa ma puie pe ginduri!

de zici ca basescu a gresit amarnic la protzentele baetzilor cu 'nclinatzii pidosnice, atunci cu doo'j la suta din populatzia masculina (stia el ce stia dupa vapor!)...

Shadow spunea...

@niku-le

cuvantul in sine "puriu" care exista in limba romana(populara sau in jargonul bucurestean: mai batran, etc) tot din franceza l-am mostenit. Si vine de la "putrezit", "stricat", etc asa cum e si tineretea cand intervine flagrant "batranetea" :-).

Sa-ti traiasca dara fetita si soata matale.

Io zic ca a gresit amarnic cu cele 20 de procente ca nu-s atatia "inca" in Romania, lasa ca o sa-i avem mai incolo dupa intrarea in functiune a legii funebre dar in cazul lui basec incurcaturile de procente vin doar de la "cinzeaca", a doua "competenta" marinareasca dupa cea de "branleur" (asta e frantuzasca pura) care il caracterizeaza la fel de bine (vanataile la coate deh).

Trimiteți un comentariu