miercuri, 19 ianuarie 2011

om bun/om rau


costy "ghevara" rogozanu a devenit atit de rosu, si suparat pe viatza, precum si pe secolu'n care ii e dat sa ne onoreze cu prezentza, 'ncit m'a determinat sa alerg cu grabire sa vaz ce naiba l'o fi supalat asa de tare.
credeam c'o sa dau de 'nregistrarea 'ntregii dezbateri, pe car' o combatuse preventiv lilick;
cin' colo, ce sa vezi?
unu' din discursurile lalaite basiste, fara sare si piper, cu care ne'a obisnuit in ultima vreme, alea in care 'ncearca sa se heroizeze din postura de facator de bine cu fortza la populimea nerecunoscatoare.
analiza doctrinara a lu' rogozanu e deplinamente caraghioasa, ca doar pe basea nici vorba sa'l 'ntereseze asa ceva acuma, singura lui preocupare fi'nd de cum ar putea, totusi, sa lase dira aia in historie, fara de care o sa ramiie in categoria in car' l'o introdus cu forcepsu' si pe milica.
si dac' tot a avut ghinionu' sa pice magareatza deconturilor tutulor magariilor facute pin' la el, si cu el, suprapuse peste ceea ce se numeste "criza mondiala", a gasit gaselnitza "reformarii statului", evidamente necesara, daca stii cu ce se maninca, si cum trebe facuta.
nevoia stringenta de reformare a statului romun e valabela, bag sama, daca'i citesti pe clasici, inca de la aparitzia lui, da' cu "sa se revizuiasca, primesc! dar sa nu se schimbe nimica" n'o sa ajungem nici de data asta nicarii.
altfel, o sa se ajunga la 'mpamintenirea ideii ca " basescu e rau!", adeca nu ca'i rau ca hom poulitic, ci rau ca om, pen' ca ne tae, p'in interpusi car' de la ei nu prea tae, si "antenescu e bun!" ca n'a apucat inca sa tae ni'ca!
desi, dac' as fi 'n locu' lui (a lu' antenescu, adeca!), si nu sint (slava naturii!), as fugi d'as rupe pamintu' si nu m'as opri nici cin' as ajunge'n bahamas, stiind pe cine am in spate.
adeca dreapta (ce drak o fi aia la noi?)  "e rea", ca'i la putere, si nu mai are malai (decit strictu' necesar pentru "intretzinerea" aparatului!) de pomeni ca sa poatza sa fie si ea adepta "ieconomiei sotziale de piatza" cum i'ar da' ghies oricarui politruc de la noi, si stinga "e buna", ca ne plinge de mila, si ne mai si asigura de ezistentza unor planuri maretze, ferecate bine, car' sa ne livreze para natafletza a bunastarii la domitzil.

in conditziile astea, cu un popo' vesnic doinind a jele pe ritm de manea, cu' noo'j la suta din presa detzinuta de cei mai odiosi magnatzi de pe mapamond, da' care, in mod ciudat, incurajeaza cele mai abjecte stingisme ce i'ar fi provocat cosmaruri pina si lu' mao, e normal sa te inerveze madama culcer cea beutoare de sinje de betzivi subventzionatzi de pe buza santzului.
ps:
cum sa nu'mi fie frica pen' lazaroa (si nu numa!)?
ca si vulturii cruciatzi apevisti s'au apucat de doinit!

ps2
m'am speriat cin vazusem linku' de pe pagina principala a evz. citisem stângă a băgat românia în "foame": "ce p...a mă-sii să fi făcut?" fara diacritice!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu