duminică, 2 ianuarie 2011

alt rebelion tot cu nea ion

acuma io nu stiu daca dom' prezidente, inca, actualu' a dorit sa'i fie nemurita urarea pen' popo'u' pe car il liubeste pe canalu' 'ntiiu' natzionalu', ca nu ma uitai, nici aici nici in alte partzi, facindu'mi de lucru cu altfel de man(iv)ele.
saitu' teverist e evaziv  si nu voi sa ma ieu in gura cu iel.

in schimb il zarii pe tinara sperantza ion ilici iliescu, intervievat de alta tinara sperantza, cu par pe pept, silviu tudor samuila, in chip de bomboana pe coliva a programelor acestui zvirjit de an lipsit de alte evenimente sportiffe demne d'acest nume.

nimica rau in asta, mai ales cin vezi cit de rezonabil e'n clipu' de mai sus, urechindu'i putzin pe actzionarii majoritari, de cumetrie, ai cluburilor noast'e de folbal cu, si pe, nasturi.
nu te (mai) potzi supara pe "bunicutza", oricit de mult rau ar fi facut (prezumtiv), si nici vorba sa'i doresti, sau sa'i prevezi, moartea pe parcursu' anului asta, si sa'tzi mai si 'ntemeiezi nu's ce prognoze politice pe traba asta cum vazui ca facu nu mai stiu cine.

io'mi doresc 'ndreptarea pacatosului, daca'i pacatos si nu'i capatos, nici vorba s'ajung pina la gradu' de "humor" asemeni celui gazduit de dom' tudoran pe blogu'i, humor plin de ghilimele ce'l aducea pe magistru' AVP pin' in pragu' exasperarii si razbelului fara crutzare cu vechiu'i pretin poetrycesc.

DECI:

"LA MULTZI ANI, NEA IOANE!" 
si sa ne'ngropi pe totzi, cum (vaz ca) ai si de gind!

***********************
tudor samuila asta'i fiu', cred, altui tudor samuila care ne chinuia zilele de duminica p'in intermediu' gushilor lui multiple preumblate pe micile si alb-negrele noast'e ecrane, pe vremile cin' doar dumenica n'aveam doar doo ore de program la televizoare, in loc sa ne lese sa ne uitam la desenele animale ale vioricai bucur!
era, deci, fiu de "mic nomenclaturist" teveristic, si p'in asta'mi explic gradu' de familiaritate cu care e 'ntimpinat tinaru' samuila atunci cin' voroveste (vorovea) cu altzi "corifei" ai neamului, recte raposatu' paunescu, si, mai ales, cavit tudor.
***********************
nu'i ciudata "ushitza" aia cu sticla mata in bebleoteca bunicutzii-cutzii?
te pomeni c'acolo a ascuns misterele rebolutzii?

2 comentarii:

victor spunea...

nu, mai, draga. usita aia este un termopan de-al lui Adelu ex-Premierul Minune. l-a rugat pe ilici sa i-l tina in casa pina trece controlo de la ilicit pe la el prin Zambaccian. cred.

niku_elektriku spunea...

io'te ca nu ma prinsai ca fuse termopan!
tre'sa'mi schimb bicicletele...

Trimiteți un comentariu