luni, 16 iulie 2012

suspendare si constiintza cu geometrie variabila

caldura se pare ca il afecteaza si pe domnu' nostru suspendatu', nu numa' pe suspendaci, dupa cum reiese inclusiv din enigmatic - penibililul episod al butoanelor de la telephoanele prezidentziale, episod pe care l'a servit la fileu nimuricilor de p'antene (care au "fructificat" printr'un voleu cu ceva de genu: "basescu sef al clanului butoane"!)...


nu stiu daca d-l presedinte suspendat vrea sa'si legitimeze, prin orice mijloace, inamicii, pentru ca eu asa am intzeles din ultimu' interviu acordat in seara trecuta realitatzii teve, in care l'am auzit cu urechiusele mele cum ii cerea o audientza Domnului Presedinte Interimar al Republicii Natzional Socialiste Romunia, la usa consti'ntzei lui de la Cotroceni!

SI EU VREAU O TZARA CA AFARA DIN EVROPA!




pe scena din piatza de la timisoara unde isi exersa vocalizele Domnul Presedinte Interimar al Republicii Natzional Socialiste Romunia i'am zarit, printre alte morminte de oameni aparent vii, si pe senatoru' melcilor   dorel visan, ramas vaduv politic de ghitza funar, pe nicolae tzaranu, un alt lider politic liberal "dat la fund" de ceva (multa) vreme, din motive care ne'au ramas necunoscute pina in ziua de azi (nu zic nimic de cnsas!), si pe, in fine, marea consti'ntza natzionala cu portafoglio, mirceeeaaa dinescuuuu...
citez "din memorie" un articol d'acum exact un an:

 Un crin veştejit pe catafalcul alianţei moarte
În mitologia şleampătă a politichiei româneşti, unde nimeni n-a murit de damful ridicolului, apariţia unui liberal „cinstit şi sărac“ pe ulicioara suspinelor avea să umple golul lăsat de retragerea lui Ion Iliescu în debara.
Fiindcă în Crăciunul copilăriei noastre am suferit de prea puţine globuleţe, bomboane fondante şi nuci poleite, avem acum pornirea freudiană de a-i împodobi pe noii sosiţi în stabiliment ca pe brăduţi, îmbăloşîndu-i în beteala unei admiraţii bolnăvicioase.
Cine ar fi bănuit că în zglobiul ministru al Tineretului şi Sportului liberal stă pitulat un personaj misterios şi dramatic, scrutînd cu ochi de şalău fiert negurile istoriei?
Puţin a lipsit în primul tur al prezidenţialelor, cînd Crin Antonescu chiar l-a ciuruit cu floreta pe ciuruitorul de mai tîrziu, să ne îmbătăm cu ideea omului providenţial.
Nu ne-a fost uşor să ieşim din mahmureală, ajutaţi, ce-i drept, şi de profesorul de istorie care a greşit uşa de intrare în istorie.
Drapat în văduvie şi în discursuri încheiate cu nasturi voievodali, Crin Antonescu a cîrmit-o brusc spre şesurile bătătorite ale naţionalismului deşănţat, căsătorindu-se într-un an de trei ori, o dată legitim, cu o doamnă ce avea să ne toarne cianură în dulceaţă, iar apoi morganatic şi ilegitim cu o demoazelă de pension socialist şi cu o coardă bătrînă şi securistă.
Incapabil să danseze tarantela liberalismului cu eleganţa lui Tăriceanu, Crin Antonescu a dat-o pe sîrba-n căruţă, ţinîndu-se de brăcinarul adînc al lui Dan Voiculescu şi de şpilhozenul lui Ponta, omorîndu-şi o dată pentru totdeauna imaginea de alergător singuratic de cursă lungă.
Excesiv, arţăgos şi oţeţit, discursurile sale recente de pe micul ecran par rostite de după o perdea de musculiţe beţive.
Cînd o doamnă din Partidul Liberal, expertă în cîntărit oameni politici, mi-a mărturisit, îngrozită, că „Antonescu are toate defectele lui Băsescu, nu şi puţinele calităţi ale acestuia“, am crezut că un năduf trecător a înghimpat-o să rostească o asemenea cutremurătoare frază. Dar dacă Pythia are dreptate, ce ne facem, fetelor?
Ca s-o dau pe poveste, de fiecare dată cînd îl vizitam pe taică-meu, în jurul vîrstei de optzeci de ani, bătrînul, măsurîndu-mă din priviri, rostea cu o anume admiraţie: „Ai mai crescut, măi, băiatule!“. Îmi era greu să-i explic că nu am boala lui Calache, să cresc şi după ce am împlinit cincizeci de ani, şi că în realitate scădea el pe zi ce trecea.
Acum, cînd în ultimul sondaj popular tîrtiţa lui Ponta stă cu un procent peste creasta lui Crin Antonescu, ar trebui să i se explice bietului automobilist lovit de dîrdora de a-şi depune candidatura la Cotroceni că, în realitate, nu creşte el, ci, vai, scade Antonescu.


ce ne facem, fetelor?

domnu suspendatu', cu toate ca are parte d'un incredibil sprijin internatzional (care sprijin nu se stie daca e chiar pentru el sau e doar "o pleashka" pe care o folosesc occidentalii pentru a pune la locu' ei o tzara de tot cacatu'), nu prea stie sa'si foloseasca putzinele atuuri, zapacindu'si noii sau mai vechii adeptzi cistigatzi pe seama sperieturii trase de la briganzii uselisti, angrenindu'se intr'o campagnie electorala fara vlaga si cu idei putzine si cretze (cum e aia cu "tortza olimpipica"!), oferindu'se din nou unui activ de partid pidilist plictisit si "obosit", care numa' de obrazu' subtzire cu cheltuiala se tzine nu mai avea nevoie acuma, ca doara n'o sa vie duduka singura cu bani d'acassa, in loc ca sa nege, eventual printr'o plecare linistita in concediu, insusi intreg procestu' electoral care'i d'un absurdistan fara fisura, c'astia se bat pe "finetzuri", cum ar fi recomandarea aia a comisiei venetziene de a nu modifica legile 'lectorale cu un an inainte de scrutin, cind noi sintem in situatzia sa fim chematzi la un vot in care doar cine stie cunoaste ce si cum se boteaza (astia pot schimba legea, p'in ordonantza d'urgentza, inclusiv in ultima zi, pe 29 iul 2012, si abea dupa aia s'aflam c'am declarat, de fapt, p'in votu' nostru, razboi germaniei!), iar principalu' impricinat se "conformeaza" politicos, lasind'o pe madam pora, cu sandalele ei cu tot (ce or avea, dom'le, astia cu sandalele lu' pora?) sa se bata pentru "printzipuri"!


BREICHIN' NIUZZZ:

aflam, de la mardale, ca comp(l)otistii
nu s'au intzeles in engleza!

4 comentarii:

Anonim spunea...

@ niku_elektriku

m-am gandit. uite cum o dregem, cand eu ajung presedinte si matale rege (ca de aia e romania republica semi-prezidentiala, nu?), dam mai mult decat prosperele si performantele vlasca & teleormanul in schimbul amaratelor si falimentatelor alsacia & lorena. in felul ista ne dez-froidam si cu nemtii, si cu frantuzii, si in vreme ce ei vor rencepe sa se bata ba pe alsacia, si, mai stii?, si pe lorena, noi, trai neneaka!, in vlasca & teleorman. mutam si palatul de la scrovistea la noi, si palatul elizabeta, si ne vizitam peripateticesti, citim din kant si bem pe spezele lu; ala mik de la marSilia.

ce zici?

adica unii sunt capabili de o lovitura de stat, altii de o lovitura pe butoane si noi doi nu putem da nici macar o lovitura de teatru de vara?

zi ceva, da' sa fie incurajator!

dt

niku_elektriku spunea...

@ dom' tudorane,

nu achiesez decit daca in locu' pomenitelor vlasca & teleorman vor fi avute'n vedere gropile si gropitzele capitalii (dudesti cioplea si groapa glina, in primu si'n primu' rind) pe buza carora imi petrec si eu sfirsitu' lumii.

in rest, "long live monika!", ca poate ea ne scoate din imputzita asta de evropa, cu "civilizatzia untului" a ei cu tot!

Anonim spunea...

@niku_elektriku

pierdut simpatie pentru monikaPUNCTo declar nulaPUNCTsimpatiaPUNCTnu monikaPUNCTmonika nu se mai poate scote nici pre sinePUNCTdin strutz-camila in a carei cocoasaPUNCTs-a aciuatPUNCTE...PUNCTE

dt

niku_elektriku spunea...

@ dom' tudorane,

asa o fi, da' nu'i frumos!

Trimiteți un comentariu