joi, 5 iulie 2012

NU VĂ FIE FRICĂ,
CĂ BĂSESCU PICĂ!
o pica tot "in sus"?
să n-ajungă, dracu, secretar general ONU!

facem o pauza d'o tzigara de la suspendarea noastră din frica pentru a face loc unora cărora nu le este, încă:

Franta cere Guvernului Ponta "sa respecte statul de drept"
Franta cere Guvernului Romaniei "sa respecte valorile democratice si statul de drept", a anuntat joi ministerul francez al Afacerilor Externe, citat de France Presse. "Toate statele membre ale Uniunii Europene sint in mod natural obligate sa respecte valorile democratice si statul de drept, dar si echilibrul puterilor in cadrul institutiilor", a declarat purtatorul de cuvint al Ministerului Afacerilor Externe de la Paris, Bernard Valero, intr-o conferinta de presa.
"Franta este ingrijorata de situatia politica din Romania", scrie si ziarul francez L'Express, preluand stirea Agentiei France Presse.
Informatia AFP este preluata si de cotidianul Le Figaro, sub titlul "Parisul avertizeaza Romania".
Declaratia este extrem de dura in termeni diplomatici. Ea vine tocmai din partea Frantei, al carei presedinte - socialistul Francois Hollande - a fost laudat in repetate rinduri de premierul Victor Ponta.








Acum e randul acelora dintre noi carora le pasa de constitutionalism, democratie si statul de drept sa ne facem griji pentru Romania, se arata intr-un post gazduit de blogul laureatului premiului Nobel pentru economie din 2008, Paul Krugman. "O criza politica a cuprins Romania, de cand premierul de stanga Victor Ponta face slalom si arde etape intr-un efort de eliminare a concurentei sale politice. In ultimele zile, Ponta si USL au schimbat presedintii Camerelor Parlamentului, au concediat avocatul poporului, au amenintat judecatorii Curtii Constitutionale cu punerea sub acuzare si au interzis Curtii Constitutionale sa controleze acte ale parlamentului - toate cu scopul de a-i usura lui Ponta eliminarea presedintelui Basescu. Ponta spera sa realizeze acest lucru pana la sfarsitul saptamanii", se arata intr-o postare semnata de Kim Lane Scheppele (Universitatea Princeton) pe blogul lui Krugman.

Guvernul a neutralizat deja efectele legale ale deciziilor oponentilor cheie - Curtea Constitutionala si presedintele - luand controlul asupra publicarii monitorului oficial, care determina cand legile si deciziile intra in vigoare. Daca guvernul nu reuseste sa publice deciziile Curtii Constitutionale si decretele presedintelui, aceastea pur si simplu nu sunt legi. Deasupra tuturor, Ponta a lansat si un razboi cultural, este notat pe blogul economistului.

"Faptul ca situatia din Romania nu e atit de rea ca in Ungaria - inca - nu inseamna ca totul e ok in Romania. Viteza cu care criza a escaladat, ca si tenacitatea cu care Ponta se agata de putere, sint ambele motiv de ingrijorare. Daca Ponta reuseste sa-l dea jos pe presedintele Basescu si sa puna botnita Curtii Contsitutionale, o lovitura constitutionala ramine o posiblitate in Romania. De aceea oamenii carora le pasa de democratia constitutionala trebuie sa fie atenti", concluzioneaza autoarea postarii. 


 ACUMA (nota mea):

CIT O SA NE COSTE PĂ NOI TAINURILE PE CARE O SA LE DEE USELISTII PENTRU A LE ASTUPA GURILE ASTORA DIN NEAGRA STRĂINĂTATE? 


7 comentarii:

Scrie opinia ta spunea...

Pai draga Nikule, tot ce ne va costa depinde de cat kkt a mancat si va mai manca Monica Macovei prin strainatate.

Ca doar nu'ti inchipui ca pe strainezii astia i'a lovit subit ingrijorarea de Romania. Sanchi!

niku_elektriku spunea...

@ Scrie opinia ta,

totusi, stiindu'tzi opiniile politice, nu po' sa cre' ca pe tine situatzia nu te ingrijoreaza, indiferent ca esti milionar in iouroi ori nu esti, indiferent cit de tare ii dispretzuiesti pe "diktachioru" si pa monika, care, intre noi fie zis, nime' n'ar baga'o'n zeama daca n'ar avea credibilitate (apropo: ce'i opreste pe d'alde ponta, antonescu sau ala micu' s'o aiva?)

poate o are corina cretzu?

N. C. Munteanu spunea...

Cum se poate dialoga cu dvs. si altfel decit aici? Aveti o adresa de e-mail, vreau sa zic?

niku_elektriku spunea...

@ N. C. Munteanu

uhhh!

Dumneavoastra sintezi, dom' NCM?

ma trec fiorii de emotzie (las frica de uselisti d'o parte!)

sint onorat ca atzi accesat acest loc al pierzaniei (de vreme!)...

adresa mea este niku_elektriku@yahoo.com

niku_elektriku spunea...

@ emigrante,

itzi recomand calduros tot dusuri reci.

Anonim spunea...

jos masca basista

niku_elektriku spunea...

@ anonime,

sus cortina, jos chilotzii, si la gaura (historiei) cu totzii!

Trimiteți un comentariu