marți, 10 iulie 2012

"rinocer la oi m'as duce,
daca n'as fi dat de veatza dulce"

iata ca pina si inimitabilu' critic rezistent p'in cultura in ultimii ani ai lu' ceashka incepe s'adopte si el pozitzia ghiocelului, de frica sa nu'si  piarza "sinecuri-sinecura" de la paris, unde este ambasador al romuniii la unescoooo (cre' ca mai este).


Manolescu cenzurează un articol despre plagiat
9 iulie 2012, 21:21 | Autor: Dan Boicea 

Rodica Zafiu, profesor la Universitatea Bucureşti şi titulara rubricii „Păcatele limbii" din „România literară", s-a confruntat, pentru prima oară de când colaborează cu această publicaţie, cu un refuz de a-i fi publicat articolul.

Textul, intitulat „Stilistica plagiatului", analiza celebrul caz al doctoratului lui Victor Ponta. Trimis prin e-mail de Rodica Zafiu, a fost chiar pus în pagină, pentru a apărea în numărul 27, din 6 iulie 2012, al „României literare", dar a fost scos în ultimă instanţă în urma intervenţiei telefonice a directorului revistei, Nicolae Manolescu.

Întrebat de „Adevărul" de ce a decis să nu publice textul Rodicăi Zafiu în „România literară", Nicolae Manolescu ne-a declarat: „Sigur că l-am oprit! L-am scos, pur şi simplu, pentru că nu mi se pare normal să ne amestecăm sau să ne pronunţăm în privinţa unor lucruri care sunt în discuţia sau în analiza unui organism al statului. Deci, asta a fost tot!".

„Credeţi că puteţi fi acuzat de cenzură?", a fost o altă întrebare la care Nicolae Manolescu a răspuns râzând: „Dacă o luaţi aşa, poate să fie şi cenzură. Pe mine nu mă sperie cuvântul!", după care a revenit: „Dar nu este cenzură, mi se pare o chestie de bun-simţ. Ne apucăm să ne dăm cu părerea aşa?... Ce facem?... Nu mi s-a părut oportună publicarea, pur şi simplu! Nu intru în conţinut, n-am cum să verific, nici nu l-am citit, măcar". Directorul revistei a mai declarat că nu a contactat-o pe Rodica Zafiu înainte de a lua decizia să oprească publicarea articolului.

„Nu, de ce să vorbesc cu ea? N-am ce vorbi cu ea. Este liberă să publice unde vrea, dar nu în «România literară»." Rodica Zafiu a făcut parte din Consiliul General al Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare, până când acesta a fost desfiinţat prin ordinul ministrului interimar al Educaţiei, Liviu Pop.

link spre articolul in cauza.


sa mai zica careva ca frica nu pazeste pepenii de dabuleni! 

7 comentarii:

jderu' spunea...

România se află în plină revoluție socialistă, domn'Niku! De șapte luni românii sunt prizonierii demonilor dostoievskieni care propovăduiesc "dreptul la necinste"*. Revoluția socialistă neagă valoarea morală a individului, nu recunoaste persoana ca bază a valorilor și judecăților morale și contestă autonomia morală. Intrat sub umbrela unei astfel de morale impersonale individul devine o unealtă.

* Răspunsul lui Stavroghin dat lui P.Verhovenski

niku_elektriku spunea...

@ jderu',

bine atz revenit printre mine!

io zic ca dac'ar fi sotzialista rebolutzia asta ar mai fi un chichirez (utopic si ala, e drept) da' mie mi'e al naibii de frica - in cel mai propriu mod posibil - c'o sa avem parte de cel mai crunt capitalism primitiv de ticalosie, nu de cumetrie, la fel cum am avut parte de cel mai decerebrat comunism si penibil post comunism.

cum zicea maretzu' ilici (originalu'), puterea sovietelor plus electricitate o sa fie înlocuită cu puterea usele plus hydroelektrika si ce'o mai fi p'in preajma.

********

m'apucă cu sfîrșeală cîn' îmi amintiși de "dovstoieschi", simtzindu'ma vinovat pen' ca "n'am mai pus mina pe el" de cel putzin trei'j de ani, pierzindu'mi, in schimb, timpu' cu multe alte prostii...

edvard spunea...

...da nikule, asta e..., n-ai de ales, se pare, asa ca, hai, da oranjeria jos din cui si intra si mata' in coloana, da'evit'o macar pe aia a cincea, ca nu se stie niciodata...

cesent^mpla..., intru si io'n autocenzura, caci nu poci pentru care, ma-ntzelegi, ca sa'mi permitz tot felu de afronturi in bataia asta cu tarte si tor-turi care v^z ca iar va urma, ...ca ne'nt^lnim dup'aia pe strada si'ajung sa regret mai stiu io ce una alta.

...ca ai, si asa, deja destule pe cap cu emigrantu'.
Aaa, si la final, daca'mi permitzi, traditzionala urare marinareasca: noroc bun !

Joss Fesenismus!
[o qestie, vad, mai greu de priceput]

niku_elektriku spunea...

@ edvarde,

matale, ca vechi combatant pe frontu' luptzii pentru pace a sandilistului mazare, probabel ca tzi'ai mai tocit din zenzibilitatzi, carevasazica ca nu le ai, vaz.

da pa mine ma lasi?

niku_elektriku spunea...

ma leshi, adica?

edvard spunea...

da mestere, raspuns corect da.

...ca nu mai pot ca ma pufneste r^su' uit^ndu-ma ce spume face saracu' boureanul, respectiv la gura...
...respectiv, la televizor.

niku_elektriku spunea...

edvarde,

nici nu stii ce dor imi era de boureanuuu!
ce mai face, ca l'am zarit "de suspendare" intretzinindu'se infiniy amiabil cu pretenaru "tari"?




daca n'a trecut inca, cu acte, la usele, sa stii ca'mi creste stima si mindria ptr el!

Trimiteți un comentariu