vineri, 20 iulie 2012

am aflat, 'naintea lu' basescu,
pentru cine lucreaza useleii,
cu lovitura lor de stat cu tot 

ei lucreaza, de fapt, in favoarea unora ca olteanu ot bistritz, duduka ot pleșcoa, radulescu și pirpiriu ot bucale, pe care vor sa ni'i faca "simpatici", binentzeles ca doar in comparatzie cu ei înșiși.


cu tinaru' cu muci in freza bouresc aproape au reusit!



USL a depus, joi, la Parchetul ÎCCJ, plângere penală împotriva preşedintelui suspendat Traian Băsescu şi a altor 14 persoane, pentru "răspândire de informaţii false, pentru defăimarea ţării şi a naţiunii şi pentru periclitarea siguranţei economiei naţionale şi a stabilităţii monedei".
Nicolăescu a susţinut că cele 15 persoane împotriva cărora s-a depus plângerea penală "au săvârşit fapte de denigrare şi de răspândire de informaţii false printr-o manipulare grosolană a opiniei publice, a organismelor europene şi internaţionale, a partenerilor interguvernamentali, a mediului public, a mass-media internaţională şi internă şi a personalităţilor europene cu privire la situaţia din România".
Nicolăescu a menţionat că persoanele respective "au făcut afirmaţii referitoare la «o lovitură de stat», el referindu-se aici la Traian Băsescu, Emil Boc, Monica Macovei, M.R.Ungureanu, dar şi la o aşa-zisă mineriadă, la distrugerea statului de drept, la acapararea justiţiei, la schimbarea procurorilor şefi de la Parchetul General şi DNA, la suprimarea funcţionării unor instituţii fundamentale, la răsturnarea democraţiei.
Preşedintele interimar al PNL Bucureşti a mai spus că "este de notorietate declaraţia Monicăi Macovei, care solicită organismelor europene suspendarea dreptului de vot al României în Consiliul European".
El a susţinut că "acţiunile celor 15 persoane îndreptate împotriva României intră sub incidenţa Codului Penal, articolele 165 şi 168".
Nicolăescu a adăugat că aceste persoane "au încălcat grav Constituţia, respectiv articolul 30 alineatul 7", care interzice defăimarea ţării şi a naţiunii.
"Declaraţiile publice au dus la împiedicarea activităţii autorităţilor publice române prin intimidarea lor şi supunerea lor presiunii internaţionale, având drept consecinţă crearea stării de pericol pentru economia naţională. S-a periclitat siguranţa economiei naţionale, stabilitatea monedei, siguranţa statului, credibilitatea ţării şi încrederea investitorilor în România", a acuzat Nicolăescu.

**
**  **
******
 

deci, astia'i dau in judecata pe pidilici pentru, printre multe altele, un prezumtiv atentat la stabilitatea monedii natzionale, da', totodata, numesc ministru p'unu deja dovedit d'asta...

Ministru in guvernul Ponta, acuzat de BNR de atac speculativ asupra leului in 2008 

Lucian Isar, desemnat de Victor Ponta drept ministru delegat pentru Mediul de Afaceri in viitorul sau guvern, a fost expulzat de catre BNR din sistemul bancar in urma atacului speculativ asupra leului din septembrie 2008.

Isar ocupa in acel moment pozitia de vicepresedinte al Bancpost, fiind responsabil cu operatiuni de Trezorerie, scrie Ziarul Financiar.

In urma atacului speculativ de la inceputul crizei, doi bancheri au fost expulzati din sistem: Lucian Isar, de la Bancpost, si Bogdan Mihoc, de la UniCredit.

Conform sursei citate, BNR i-a acuzat pe cei doi ca "au incalcat regulile jocului" atunci cand Banca Nationala a fost pusa sub o presiune extraordinara sa apere leul.

Isar si Mihoc au fost gasiti responsabili pentru cresterea exponentiala a dobanzilor la lei, care a dus la o fractura pe piata monetara.

Initial, Isar a fost protejat de conducerea Bancpost, care l-a schimbat din functia de la Trezorerie, dar decizia nu s-a dovedit suficienta. Pana la urma, Isar si Mihoc au fost dati afara din sistemul bancar.

Lucian Isar a fost extrem de prezent in ultima perioada pe posturile de televiziune in calitate de analist economic, fiind unul dintre principalii critici ai politicii duse de Banca Nationala a Romaniei.




plus citeva motive sufitziente, pe linga plagiatu' - iata! - confirmat (chiar de catre cei de la UB care i'au dat deploma de dottore), de a'l "incrimina" la cremenal si pe d-l pm ponta :


http://prisacariu.kamikazeonline.ro/2012/07/19/ponta-in-opozitie-sau-cum-gura-bate-curul/

UPDATĂ :

SENZAȚIONAL: Andrei Marga condamnă plagiatul!

”Împrejurarea că unii universitari recurg la plagiat are o cauză evidentă: sunt oameni care doresc mai mult decât pot să facă şi care socotesc normal plagiatul, sperând să nu fie descoperiţi. Pe de altă parte, România nu are o legislaţie univocă privind plagiatul şi măsurile punitive pe care plagiatul le atrage”, apreciază Andrei Marga.


„Legislaţia din ţara noastră nu a însuşit definiţia internaţională simplă – plagiat este preluare a unui text de mărime anumită din lucrarea altuia, fără citarea nemijlocită a sursei – şi, de aceea, atunci când sunt prinşi că au plagiat, unii se ascund după justificări ieftine: că sursa a fost citată în lista bibliografică, că redactorul a omis trimiterea la sursă, că s-a tipărit o versiune preliminară a textului, etc.


Să ne înţelegem: toate acestea sunt subterfugii. Atunci când se preia un pasaj dintr-o carte sau un articol al altcuiva, sursa trebuie citată direct, nu doar în lista bibliografică. Nu este permisă nicăieri în lume preluarea de pasaje din cărţile altora, menţionându-i pe aceştia doar în lista bibliografică.

Dacă se întâmplă că un redactor a "uitat" trimiterea bibliografică sau aceasta s-a pierdut dintr-un motiv oarecare, atunci autorul poate decide neîntârziat retipărirea lucrării, în aşa fel încât trimiterile să fie puse în ordine.

Se pot imagina multe măsuri pentru eradicarea plagiatului – demascarea publică, retrogradarea profesională, alte pedepse etc. Înainte de toate, trebuie însă să fie pusă la punct legislaţia. Iar aceasta trebuie să fie univocă, aidoma legislaţiei din alte ţări: plagiat înseamnă preluarea unui text de mărime determinantă din lucrarea altuia, fără citarea nemijlocită a sursei. Odată lămurit termenul, sunt de stabilit sancţiunile; acestea sunt deja elaborate în diferite legislaţii europene, încât nu trebuie inventate.

Aplicarea legii este pentru toţi. Altfel, se petrec situaţii stranii, din păcate, tot mai frecvente în ţara noastră, în ultimii ani. Unii plagiatori se refugiază în partidele politice aflate la putere, iar când se spune lucrurilor pe nume şi li se arată că au încălcat reguli, ei se apără insinuând că ar fi vorba de "opinii motivate politic"

Acest cumplit rechizitoriu împotriva plagiatorilor este făcut de Andrei Marga, în 2010,
într-un interviu din „Financiarul” 



Un comentariu:

Bianca spunea...

Cand o sa vina la putere cineva care o sa stie sa ne conduca si care sa nu mai fure?

Trimiteți un comentariu