joi, 12 iulie 2012

centrul imaculat in viziunea vizuinii doamnii pippidi,
sau... cum reusim sa ne decuplam de bulgaria

cre' ca trebe sa fie frustrant sa fii bulgar zilele astea:

Raportul Romaniei pe justitie ar putea fi analizat separat de cel al Bulgariei, din cauza evenimentelor petrecute in ultima perioada pe scena politica de la Bucuresti, potrivit unor surse confidentiale din Comisia Europeana, citate de un cotidian bulgar.
Uniunea Europeana ia astfel in considerare se separe monitorizarea sistemelor juridice si al afacerilor interne ale Romaniei si Bulgariei, informeaza Novinite, citand cotidianul Trud, care preia declaratiile unui oficial european, sub protectia anonimatului.
"Da, Bulgaria si Romania ar putea fi monitorizate separat", a declarat diplomatul, fara a preciza cu exactitate cum ar urma sa fie implementata aceasta masura.
la fel cum ma simt si io dupa ce am citit ultimu' (dar nu cel din urma!) editorial al domniei sale - Doamna Alina Mungiu Pippidi, pe care'l asteptam, cu ciocu' cascat, ca p'o izbavire:

Orice s-ar spune la televiziuni sau pe Internet (de ce n'or tacea, draku, din gura daca nu le'am dat eu viza de "bun de t(z)ipar?), românii au ocazia să controleze situaţia politică din acest an. Au făcut-o deja, la alegerile locale, şi acum mai au cel puţin două ocazii: referendumul de pe 29 iulie şi alegerile legislative, dacă nu şi prezidenţiale, din această toamnă. Pot pedepsi pe cine şi pentru ce vor ei. Să ieşim deci un pic din isteria asta cu democraţia care ne e trasă de sub picioare şi lovitura de stat parlamentară, curat nonsens, că totuşi parlamentul, bun sau rău, e suveran în orice democraţie (spune doamna mungiu  in calitate de noo purtatoare de cuvinte a premierului).
(...)
Ţigănia planetară pe care o facem (care "o facem", ca parca ziceatzi ca "sintetzi plecata, putzin"?), mai ales la Parlamentul European, e cu totul inutilă (pai, siiiigur!), că tot singuri va trebui să ne rezolvăm problemele, şi aduce o pierdere majoră de imagine pentru noi (noi, USELE?). Sînt din fericire plecată din ambele mele birouri de peste două săptămîni, cu acces limitat la Internet, că mă săturasem de ziarişti străini (sa nu'i zicem fuga, totusi!). Cei care au crezut că îi dau o mare lovitură lui Victor Ponta mergînd cu scandalul afară, în loc de la noi, au făcut o mare greşeală strategică, pe care au şi plătit-o la ora asta (i'auzi!). Că, dacă sfatul meu public (sintetzi sigura ca n'a fost "privat"?) ca Băsescu să nu fie suspendat decît dacă face ceva flagrant neconstituţional (de exemplu, refuză să investească un prim ministru care a câştigat alegerile) a fost dat la o parte de data asta (că problema s-a mai pus şi în trecut) în faţa planurilor radicale de suspendare (gîndite de creiere ca Sorin Roşca Stănescu sau Voiculescu) este pentru că sfaturile moderate au nevoie de lideri moderaţi care să le urmeze. Radicalizarea atrage radicalizare. Băsescu are încă o dată a mulţumi propagandiştilor lui amatori din mediul virtual (fir'ar mama lor sa fie!) care au scos duhul din sticlă şi acum ne cheamă pe noi (CINE VA CHEAMA? D-L PONTA, CUMVA? sa'l scoatetzi din rahat?), neutrii (????), să îl băgăm la loc (bagatzi'l, da' sa'l mai si scoatetzi, ca'l maninca moliile).

(...)

Sîntem înapoi la maxima că legea o face cine are puterea, contrariul definiţiei statului de drept (pai, s'atunci? are dreptate merkel?)

(...)

presa şi societatea civilă au fost înrolate (curat inrolate, coane fanica!) cu program de către partide, am ajuns să citesc dezbateri interne despre strategiile PDL pe Contributors , sau să văd cum Dana Grecu et comp ţipă la deputaţii uselişti că sînt blegi şi nu ştiu să lupte cu adversarul (frumos am ajuns: aligica = dana grecu! tot mai buna'i critikataka...).

(...)

Ce avem de făcut e clar (Doamna Klara!). Nu e clar însă cine va face, centrul obiectiv (nu centru' imaculat al lu' nascase?), care nu e cu nici o tabără  (http://www.centras.ro/ro/noutati/protest.html - militzia spirituala va convine? pentru ca sotzietatea academica  vaz ca a profitat de absentza d-voastra pentru a se inscrie in "Coloana a V-a portocalie"), subţiindu-se tare de tot...

 Foto: USER UPLOADED

Ziarul austriac Die Presse scrie intr-un articol intitulat "Premierul Ponta, in procesiune la Bruxelles" ca primul-ministru "intareste randurile pe frontul salvarii imaginii sale cu agentia de PR G+ Europe, care are in portofoliul sau de clienti, printre altii, concernul energetic Gazprom si Guvernul moscovit".

Ziarul austriac citeaza un comunicat de presa remis de firma de PR si lobby G + Europe in numele lui Victor Ponta, comunicat in care scrie "Pentru gustul meu am vazut in ultimele zile prea multa manipulare politica ("spin" in original - n.red.) si prea putine fapte".

Die Presse, care anunta ca Ponta urmeaza sa-i intilneasca joi la Bruxelles pe Herman Van Rompuy si Jose Manuel Barroso, scrie ca "pentru salvarea imaginii sale, prim-ministrul angajeaza agentia de PR a concernului rus Gazprom si a Guvernului de la Moscova.

Potrivit site-ului de prezentare, G+ este o companie care ofera servicii de comunicare, relatii media si political advocacy. Tot pe site-ul companiei se arata ca G + face parte din grupul de comunicare Omnicom, grup listat pe New York Stock Exhange.

HotNews.ro a formulat o cerere oficiala in jurul orei 12.00 catre Guvernul Romaniei, intrebind daca exista un contract cu firma G +, asa cum sustine ziarul austriac Die Presse. Pina la aceasta ora nu am primit nici un raspuns. Vom prezenta raspunsul guvernului imediat ce el va fi disponibil. Nici reprezentantii firmei G + nu au raspuns pina la aceasta ora intrebarilor adresate pe aceasta tema. 

7 comentarii:

Daniel Francesco spunea...

Mare Madam Farfuridi! Uriasa!

Anonim spunea...

@niku_elktriku

domn nikule, nu (te) rade. geniilea astea din bruxelles (verezele de bruxelles, adicatelea) doresc sa comunice bucurstilor ca, spre a pedepsi abuzurile noii guvernari, hotarasc sa taie fondurile structurale pentru romania. fonduri care, domn nikule, se duc, de bine-de rau, spre niste organizatii neguvernamentale care, de nu fac mereu ce trebuie, fac mai mereu mult mai mult decat cei care nu au nevoie de mizilicul de fonduri structurale, cum ar fi duduka, dar nu duduka lizuka...

a lu' matale,
dt

ps. iti scriu chiar din bruxelles, unde au sarit unii pe el... pe ponta, condundandu cu "el crin". tismaneanu n-a fost atent ce fotografii le-a trimis...

niku_elektriku spunea...

@ Daniel Francesco,

mai mult ubicuă...

da' pentru ca'i sora de frate, io tot o iubesc!

niku_elektriku spunea...

@ dom' tudorane,

si eu va scriu de la paris, aaa, periș, de fapt, aproape de palatu' scrovistea, asa ca poate dau io de tismaneanu, poate vine sa faca o continuare la cartea de interviuri cu ilici, pina se reprofileaza de la basianism la crinism (poate va impacatzi cu ocazia asta?).

fondurile alea, duca'se de haram, daca "asa s'a hotarit" la 'mparatzie, binentzeles fara nici o contributzie din partea shpitzkrieg-ului usele

Anonim spunea...

@niku_elktriku

adicatelea, dupa matale, eu sunt prietenul dlui antonescu si pot sa-i atanjez lui volodea o carte de interviuri cu presedintele interimar al romaniei?

da' tare greshit esti, dmn' nikule, zau asha!

dt

niku_elektriku spunea...

@ dom' tudorane,

asta i'am reproșat si eu mereu maica'mii, ca m'a facut asa, gresit, fara posibilitate de reparatzii capitale si updatari de soft!

stiu ca nu putetzi fi pretenar cu mareșal antonescu, pentru ca el, in calitate de favorit al doamnii zoe, cind aude de 'telectuali ii vine sa puie mina pe pistol.

dovada: era cit p'aci sa ajunga unu' - radu calin cristea - la sinecura de la tvr (urasc temenu' asta!), cu pretzu' unor ode scabroase scrise la adresa "tinarului de viitor" ponta, da', fi'nca 'telectualu'i shovaielnic si nesigur p'in definitzie, i'a fost preferat alt "cadru" de nadejde, fost sotz al fostei sale sosii, gradat la fara frecventza de sie.

ceva "mila" tot avetzi d-voastra fatza de aripa usele a fesene, c'altfel n'atzi face abstractzie de mizeria produsa de dinu zamfirescu pe una din antene.

poate nu stiatzi, ceea ce'i cu totu' plauzibil ( http://nikuelektriku.blogspot.ro/2012/07/iubitziva-pa-tunuri-memoria-exilului.html )

uitatzi'va la primul filmuletz!

Daniel Francesco spunea...

Da nikule, Madam Farfuridi face apologia mobocratiei.

Trimiteți un comentariu