marți, 9 august 2011

un "vesnic tinar" 
de viitor

iar mi'a alunecat picioru' aseara pa tarlaua otevizda!

de data asta n'am mai dat de "presedintele meu" ddd, ci de refugiatu' politic tudor barbu, a carui urma o pierdusem de ceva vreme, si - SURPRIZA! - am dat de un tudor barbu cit se poate de "lucid", fara abureala pe care o propaga pe vremuri cu "legea cojocaru", p'in care "jupinu" diaconescu zicea c'o sa 'mproprietareasca pinguinii (aia ce s'ar inscrie in partidu' popo'olui) cu cite doo'j de mii de ioroi.

viatza'tzi ofera tot felu' de ocazii care mai de care ca sa'tzi iei cimpii, plus alte forme de relief, daca te uitzi prea mult la televizor, mai ales daca ai d'a face cu tot felu' de "luminatori" ai natziei, care in conditziile actuale, cu panicile astea stirnite pe "pietze"  (nu alea din matache or salajaaan!), ar trebui deferitzi curtzii martziale, daca nu curtzii miracolelor.

din cauza asta am privit cu uimire la barbu asta, pretz de fo' juma de ora cit l'am prins, ca incerca sa aduca lumile apelante la telephon cu picerele pa pamint, cu intrebarea, cit se poa' de logica, "credetzi ca gubernoiu o sa poatza sa'si tzina promisiunile cu revenirea veniturilor la  nivelu' dinaintea crizii?",  cu raspuns inclus ca n'o sa poatza, ca vine el prapadu', lucru de care n'a aflat inca boccassa  al nostru care continua sa vinza cai verzi pe peretzi, la cine vrea sa'l asculte.

faptu' ca in locu' celui mai deshantzat populism, numesc aici oficina otevizda, intilnesti "oaze" de realism atit de necesar in vremurile astea nebune,  e departe de a fi reconfortant,  pentru ca itzi dai seama ca in mediile asa zis "serioase" lucrurile au luat'o razna.

bine am ajuns daca un tudor barbu, cu "cazieru" lui atit de incarcat, a devenit mult mai  prizabil si rezonabil decit oameni "grei" precum nistorescu, stanase, vijulie, striblea (stagii bebece - de ce? wece!) sau valentin stan (doar e prof. univ, ce mama dracu!), instigatori calificatzi la anarhie si anomie pe baza de enteresu' si iar enteresu, care poarta fesu, a caror vina - sa fie clar! - nu e ca sprijina o anumita directzie politica, vai  mama ei de directzie politica!

nu stiu ce statut are acest barbu in cloaca oteve, nici care mai sint relatziile cu "patronatu", da' l'am surprins punindu'i la punct pe diversi exaltatzi care o luau p'in balarii, inclusiff cu partidu'/sperantza  popo'ului, ca sa nu zic  de aia care marshau prea apasat pe diversele teorii ale conspiratziei, pe care si el le promova nu cu multa vreme in urma (si poate le mai promoveaza - nu si ieri!).

e ceva sa'i inchizi telephonu'n nas la unu care'tzi lauda patronu, nu?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu